Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 10 of 13 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 91 to 100 of 123
  1. #91
    Member + An updated guide to enable JCV, Highway Mode, Lane assist & TTS on 2x5w
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Hungary
    Posts
    60
    Rep Power
    0

    Default

    I made the conversion on Garniak.pl on my 255w. All good is only the software 3.21 and in vain upgrade to Express 4.20 only after the old 3.21 remains / professionally unmounted.
    It's just that the date isn't right.
    I read there that after loading the 4.20 software it will only reach the Garmin logo and will become a door prop. If my 255w does it with what you wrote, don't I have to worry about it?

  2.    Advertissements


  3. #92
    Master Butters's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    CA
    Posts
    1,047
    Rep Power
    201

    Default

    It won't brick if you use the hybrid firmware properly but don't do anything until I can get some more complete information from you or you might well end up with a doorstop! Now the v3.21 reference is making sense to me, you've used Pouch-X's firmware. You should have mentioned that you'd already converted your device to nuvi 465T, that information is absolutely crucial as are now your answers to the following:
    • Have you done a FULL conversion to HWID 0943? Please advise. (To be certain, check the HWID with G7ToWin or otherwise as detailed here: [Only registered and activated users can see links. ]).
    • Did you change the 2x5W logo to a 465T logo by re-flashing region 16 or not?

  4. #93
    Member + An updated guide to enable JCV, Highway Mode, Lane assist & TTS on 2x5w
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Hungary
    Posts
    60
    Rep Power
    0

    Default

    Yes, I've installed the Pouch-X firmware in the past, it worked, but the world clock and calendar were a problem. Could not upgrade to 4.20. But thank you, as I have described. I was the first to restore it to the old 255w. Then I followed the description. Everything works beautifully now! Full version 4.20 is up. Even at start, 465 appears under the logo.
    Thank you very much for your help!
    Digression:
    The HWID 0943 has been changed, the time and date are accurate, the display automatically switches between day and night!
    Can 245w be done that way?
    Thanks again for your contribution!
    Last edited by Lezli; 22nd August 2019 at 07:01 AM.

  5. #94
    Master Butters's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    CA
    Posts
    1,047
    Rep Power
    201

    Default

    Quote Originally Posted by Lezli View Post
    ...
    Can 245w be done that way? ...
    Yes it can provided it's got HWID 0827. However from my unclear recollection 245W was a dressed-down model with some missing features? Maybe it didn't support TTS (Text to Speech) which means no street names for upcoming turns. If that's so then it may need to have the senior 2x5W logo flashed to it or even the specific 465T logo. That's easy to do via a bin file and update.txt command on SD card if required. Read here: [Only registered and activated users can see links. ].

  6. #95
    Member + An updated guide to enable JCV, Highway Mode, Lane assist & TTS on 2x5w
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Hungary
    Posts
    60
    Rep Power
    0

    Default

    Hi everyone!
    Out of curiosity, I converted the 255w to JCV capable software, but all was successful, but unfortunately the City Navigator Europe 2020.10 NT map does not display the motorway exit view. I'm happy to be able to revert to HWID 0827. 465 truck version remains ...
    @ayoira
    "Whatever firmware I flash into the device, the device in the info tab and in the GarminDevice.xml shows up as a 2w"
    Unfortunately, my 255w also converted to 2W!
    @Neil
    "Flash the full US/EU 0927 fw as out.rgn and the unit should return to original. Hard reset it before and after the flash."
    The solution does not help return to the original 255W software unfortunately!
    Last edited by Lezli; 27th August 2019 at 04:43 PM.

  7. #96
    Member + An updated guide to enable JCV, Highway Mode, Lane assist & TTS on 2x5w
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Hungary
    Posts
    60
    Rep Power
    0

    Default


    Hello everyone!
    I need help! I experimented until the "white death" reached 255w! I reinstalled the SG / MY firmware. After the restart, only the Chinese loader image will be reached, the map load caption will appear below and exit. When I plug in my PC, it restarts and the white screen flashes up ... I tried to unpack 2x5, 2x5W and 2x5MTK, 2x5Wmtk.rar on my SD card, and unsuccessfully! Can I still bring it back somehow?Please help !

  8. #97
    Master Butters's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    CA
    Posts
    1,047
    Rep Power
    201

    Default

    So it seems you flashed the complete SG/MY firmware did you? If so you've changed the HWID to 0930.

    What RAR file did you unpack to SD? Supply a link to it please.

    "When I plug in my PC, it restarts and the white screen flashes up" I don't know if you mean it does that trying to connect to PC in (i) Mass Storage Mode, or (ii) preboot or (iii) both. If it's to be recovered it must at least be able to enter preboot. Can it?

    Answer all those questions above please and also give any other info likely to be relevant. If you want help with this it's essential to know exactly what's been done and how it's now behaving.

  9. #98
    Member + An updated guide to enable JCV, Highway Mode, Lane assist & TTS on 2x5w
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Hungary
    Posts
    60
    Rep Power
    0

    Default

    Hi!
    So far I've come:
    14. Verify that you have CHN v2.90 installed.
    15. Delete the GUPDATE.GCD from the garmin folder of your unit.
    16. You have enabled TTS on your unit.
    by the time all the software was in good control, started up. Then, before I got off the PC, I mumbled the Hungarian voice. It may have been a problem because last time I first tried it, I didn't do it and it only worked with the EU map, the JCV didn't appear.
    Now when I turned on only the chinese loading image appears underneath the nuvi 2W and the map loading caption then exits. When I plug in my PC it turns off and on but only eddug gets what I wrote.
    Here:
    [Only registered and activated users can see links. ] 50-200-2x5w-montana-etc.html
    i found the 255w sd card boot file i was trying to copy to sd to boot but was unsuccessful.
    Photos.

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Lezli; 28th August 2019 at 11:42 AM.

  10. #99
    Master Butters's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    CA
    Posts
    1,047
    Rep Power
    201

    Default

    I don't think you fully understood. For us to know how to proceed you MUST also answer the questions in Post #97.

  11. #100
    Member + An updated guide to enable JCV, Highway Mode, Lane assist & TTS on 2x5w
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Hungary
    Posts
    60
    Rep Power
    0

    Default

    So:
    I updated it based on the first description.
    When turned on, a white display flashes and then reaches the status shown in the picture and turns off. Plugged into a PC turns on and off and the laptop does not recognize it.

    Updated to HWID 0930.
    The software CHN v2.90 is installed.
    I checked and it worked. I plugged in my PC.
    I deleted the GUPDATE.GCD file and copy the Hungarian speech file. I started it and it only reaches the status shown in the picture and then turns off.
    Last edited by Lezli; 28th August 2019 at 06:19 PM.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •