Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 3 of 55 FirstFirst 123451353 ... LastLast
Results 21 to 30 of 541
  1. #21
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    When you simulate a route (regardless if JCV are included), when you press icon for forthcoming junctions (upper left pic), you enter a a new interface, showing you next junctions, and you can list them by pressing arrow downwards. In this interface, if JCV is flashed correctly, you shoud see a new button: "Junction view". If there is no associated JCV image, the button is shadowed, if there is, you can press it to show the image. Can you see that on your device? As I said, a shadowed button should be seen, even if you don't have a JCV file installed.

    If "Junction view" button is available, do some experimenting:

    1. redownload the JCV file or try some matching JCV files with lower resolution (we had a discussion about that in CN Europe 2011.40)
    2. move the JCV folder to Garmin folder
    3. move the JCV folder to Garmin folder on your SD card

    If it still doesn't work, if would be helpful if you could show your inventory page: go to diagnostic menu by pressing battery icon for 5 sec -> click "next" once (version information page) -> click "start test" -> click "more": it shows the most important features of the device. You could make a photo of that page and we can see where is the problem.
    Last edited by dvazg; 6th March 2011 at 09:00.

  2.    Advertissements


  3. #22
    Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dvazg View Post
    When you simulate a route (regardless if JCV are included), when you press icon for forthcoming junctions (upper left pic), you enter a a new interface, showing you next junctions, and you can list them by pressing arrow downwards. In this interface, if JCV is flashed correctly, you shoud see a new button: "Junction view". If there is no associated JCV image, the button is shadowed, if there is, you can press it to show the image. Can you see that on your device? As I said, a shadowed button should be seen, even if you don't have a JCV file installed.

    If "Junction view" button is available, do some experimenting:

    1. redownload the JCV file or try some matching JCV files with lower resolution (we had a discussion about that in CN Europe 2011.40)
    2. move the JCV folder to Garmin folder
    3. move the JCV folder to Garmin folder on your SD card

    If it still doesn't work, if would be helpful if you could show your inventory page: go to diagnostic menu by pressing battery icon for 5 sec -> click "next" once (version information page) -> click "start test" -> click "more": it shows the most important features of the device. You could make a photo of that page and we can see where is the problem.
    First of all thanks for your time to help, much appreciated.
    I just checked again, and I can report that I can see the greyed out 'Junction View' with or without the JCV folder.
    I have also tried to move the JCV folder to the Garmin folder, but the same crash happened.
    I'll try to test with other maps with junction view, which I don't have any other at the moment.
    By the way, I have no knowledge of getting any JCV with 'lower resolution'. Do you have any hint on that?

    I also attach my Inventory list here, hope this helps.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by tapmun10; 6th March 2011 at 14:14.

  4. #23
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Quote Originally Posted by tapmun10 View Post
    First of all thanks for your time to help, much appreciated.
    I just checked again, and I can report that I can see the greyed out 'Junction View' with or without the JCV folder.
    I have also tried to move the JCV folder to the Garmin folder, but the same crash happened.
    I'll try to test with other maps with junction view, which I don't have any other at the moment.
    By the way, I have no knowledge of getting any JCV with 'lower resolution'. Do you have any hint on that?

    I also attach my Inventory list here, hope this helps.
    Your inventory looks fine, to my knowledge, it is just as it is supposed to be. (all tests passed, splash verion is 1340-50. I'm just missing the JCV item -should be just above Splash item. Probably, this was because you didn't have a JCV file in your device during inventory inspection).
    I noticed, that you're using a Hong Kong map as gmapprom.img. Try removing this file (simply by renaming it to e.g. gmapprom_._img - look for it in ".System" folder). Maybe this helps, if your JCV is in conflict with primary map.
    Put the JCV file into device and repeat the inventory inpection. There should appear the JCV item, showing its version and on the right side, there should be remark: "Working".
    In CN Europe 2011.40 (which I use) check the following: [Only registered and activated users can see links. ]
    In the post, you can find three versions of JCV file. All are matched with CN Europe 2011.40, but differ in resolution. In my device (nuvi 1350, flashed during 4.90 SWV, after update to SWV 5.00 everything continues to work normally) all three files are OK, but the quality of JCV images differs.

    P.S. How is working your Lane assist function? Originally, in nüvi 1300 it is not available, it shoud be available now.
    Last edited by dvazg; 6th March 2011 at 15:04.

  5. #24
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Do you have Jcv file for Hong Kong map?
    EU jcv file wont work on Hong Kong map

  6. #25
    Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by lolypop000 View Post
    Do you have Jcv file for Hong Kong map?
    EU jcv file wont work on Hong Kong map
    The one I have seems to be problematic. Would be nice if there is a workable pair of HK map/JCV for testing here. Any hint? Thanks.

  7. #26
    Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks dvazg for the link.

    So far I have tried three sets of map/JCV with results as follow:

    Australia/NZ 2011.30 : OK!
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Hong kong Macau 2010.30 : crash
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Singapore / Malaysia 2010.40 : crash
    [Only registered and activated users can see links. ]

    So it looks really weird to me. I can't figure out where did I go wrong.

  8. #27
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Quote Originally Posted by tapmun10 View Post
    Thanks dvazg for the link.

    So far I have tried three sets of map/JCV with results as follow:

    Australia/NZ 2011.30 : OK!
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Hong kong Macau 2010.30 : crash
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Singapore / Malaysia 2010.40 : crash
    [Only registered and activated users can see links. ]

    So it looks really weird to me. I can't figure out where did I go wrong.
    That is very interesting, it seems that HL and Sg maps need different firmware in order to work properly.
    If you live in that region, it would be very helpful if you find a local unit that supports JCV (such as 1460Sing/Mal or 1355 CH) and check the inventory. Then share with us number next to "splash" item and device model.

    Here you can find a new RGN file. It is made for 13xx units, SW version 490 with original Chinese Splash screen from 1355 (splash 1340-65).
    Try flashing your device with this file (instructions from the first post), it will change your splash screen to version 1340-65. I hope this yould be compatible with HK JCV for your device.
    If it doesn't work, you can flash it back to previous version (splash 1340-50) which works with EU and Australian maps.
    Please note, this RGN file is ONLY for 13xx untis, SWV 4.90!
    Attached Files Attached Files
    Last edited by dvazg; 8th March 2011 at 08:53.

  9. #28
    Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Hi dvazg,

    Thanks again for your help. I just flashed my nuvi to 1340-65 with your RGN file. I have also done a hard reset on it. Unfortunately the same behavior as before is observed.
    One thing I notice though. Of the three map/JCV pairs I tried, the only successful pair (Aus/NZ) has the map UNLOCKED itself. The other two maps are LOCKED, and become unlocked by the supplying a corresponding unlock file (.unl) I am not sure if this really matters, but it is the only 'difference' I can observe at the moment.
    Ah... this nuvi is driving me nuts....

  10. #29
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Quote Originally Posted by tapmun10 View Post
    Hi dvazg,

    Thanks again for your help. I just flashed my nuvi to 1340-65 with your RGN file. I have also done a hard reset on it. Unfortunately the same behavior as before is observed.
    One thing I notice though. Of the three map/JCV pairs I tried, the only successful pair (Aus/NZ) has the map UNLOCKED itself. The other two maps are LOCKED, and become unlocked by the supplying a corresponding unlock file (.unl) I am not sure if this really matters, but it is the only 'difference' I can observe at the moment.
    Ah... this nuvi is driving me nuts....
    In that case. why don't you unlock the map itself and try again... although I am not sure that that would affect JCV...
    BTW, while you were in 1340-65 splash, how did the AU/NZ JCV behave? Were you able to see JCV images? Is lane assist working?

    Unlocking maps: [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

  11. #30
    Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Hong Kong
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dvazg View Post
    In that case. why don't you unlock the map itself and try again... although I am not sure that that would affect JCV...
    BTW, while you were in 1340-65 splash, how did the AU/NZ JCV behave? Were you able to see JCV images? Is lane assist working?

    Unlocking maps: [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Obviously, I'll try that. As a newbie, I didn't even know there is such an easy 'unlocker' for maps, so your help has saved me some good hours of reading and experimenting, my sincere thanks to you.
    For the Aus/NZ map, the JCV really functions perfectly. I could see all the junction pictures (wherever available) without fail. Will try out things tomorrow.

 

 
Page 3 of 55 FirstFirst 123451353 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.