Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Turkey
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    nextgen No sound at all in nextgen versions

    Hello.
    The multimedia I use in my vehicle is android 6.0.1.
    Sounds do not work in any of the igoprimo nextgen versions I use.
    In Primo versions, on the other hand, tts sounds are problematic.
    I would like help with solving the problem.
    Spoiler: YT video

  2.    Advertissements


  3. #2
    iGO Enthusiast No sound at all in nextgen versions
    No sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versions
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,668
    Rep Power
    3691

    Default

    What does a video like this mean to us?
    [Only registered and activated users can see links. ]

    What happens with standard voices? Are you sure your lang/voice files and TTS engine in system are OK?
    Skin or w/o it, etc etc...

    Provide all details about unit, software and setup.
    Otherwise, topic will be trashed.
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Turkey
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default

    Thank you.
    You are right, I guess the text-to-speech engine is problematic.
    The text-to-speech engine does not work while the radio is on.

    Spoiler: YT video



    Respect [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Boki_Srb; 26th August 2021 at 08:11 AM. Reason: removed excessive quote, spoiler, corrected video link

  5. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Croatia
    Posts
    26
    Rep Power
    5

    Default Radio app & TTS problem - Head Unit 2 din

    Yes, same problem for me. TTS engine and radio app can't work. I tried to install others engines, and still same problem. My guess is that HU have a bug in that software version, because on android phone FM radio and TTS engine can work OK. New update of head unit could fix this problem maybe.

    Video (Radio app in background, TTS not working, other apps in background, TTS working)
    Spoiler: YT video


    Other solution on some devices is to set Google-TTS engine as default GPS application. Like that, system could recognize the sound from iGO using Google-TTS engine.

    But because that system ignores any TTS engine with Radio app in background, do not know if that trick will work.
    For me, no, because system doesn't offer me to set TTS engine as GPS default app, it's not on the list, just other apps but no TTS engine.

    Reading this forum I learned that iGO can use internal TTS engine. And with that, tts voice will come from GPS app itself (in this case iGO) and not from Google-TTS.

    As far as I understood, I need:
    -iGO version that support internal TTS engine
    -internal tts engine - tts_nua_ve1
    -and propper TTS voice file


    I did a quick test on my phone first. I download this TTS voices for wince.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    I use tts_nua_ve1 folder and voice zip.
    And it's working on my phone. I'll try that on Head Unit, if this solves the problem with radio app on HU and I guess it should, then it's nice way to fix that problem.

    But then I wonder, how can I create or find that internal tts engine tts_nua_ve1 for my language, croatian? My quick test was with english voice.

    So far I used VocalizerEx2 TTS engine. From this site I would download croatian language.
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Can I use some files from that download to create tts_nua_ve1 for croatian?
    That's what I don't understand, how create tts_nua_ve1 internal engine for your own language?

  6. #5
    iGO Enthusiast No sound at all in nextgen versions
    No sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versions
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,668
    Rep Power
    3691

    Default

    Quote Originally Posted by kikiupload View Post
    ...That's what I don't understand, how create tts_nua_ve1 internal engine for your own language?
    :D:D:D
    If it was that simple, everyone would do it.

    You can not. It takes a lot of programming knowledge and that creators give you access to the source code.

    VocalizerEx2 is an old, was temporary and obsolete solution.
    You can try Alfanum.

    However, what you need to understand is the problem in the device, that is, the implementation of the android system.
    If it's crippled, impoverished, lacking in functions ... you have a lot to bother.
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  7. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Croatia
    Posts
    26
    Rep Power
    5

    Default

    Oh, and I just thought I was on the right track to workaround this problem No sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versions

    Yes, I understand that the problem is in device, that's why I thought this way could work using internal engine in iGO and still have TTS voice.

    But where did this internal engines come from? As I see, there are English, Spanish, Greek, French, German, Greek...and so on.
    Who created them?

  8. #7
    iGO Enthusiast No sound at all in nextgen versions
    No sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versionsNo sound at all in nextgen versions
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,668
    Rep Power
    3691

    Default

    They are created by the local collaborators of the one who invented the engine.

    For WinCE are developed on demand and specifications by MicroSoft and NNG. This was initially transferred to Android, and then the need for better mechanisms arose.
    This is how many were created, developed by various developers, and according to Google's specifications. Most of them were published in:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Google has its own engine, of course, built into the system.

    [Only registered and activated users can see links. ] supports our languages from these areas.
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  9. #8
    Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Croatia
    Posts
    26
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you Boki for explanations.

    Internal engine (english) did solved the problem, but when there is no croatian language, I can't use that engine.

    I found a solution for my problem.

    Because I used VocalizerEx2 engine, Head Unit system did not show/offer that application in the list as default GPS app, same thing with Google-engine.
    So I did try Alfanum engine, and then I could put that engine as default GPS app. And then system recognized that TTS sound, and then I can have Radio app in background with navigation.
    Only bad thing with that is, button on HU will not lunch navigation app, or if you have straight wheel control same thing.

    Radio app in background with navigation, no sound = solution = put TTS engine as GPS app.

    VocalizerEx2 is old, but I really like that sound for my language (language downloaded from freedomscientific site)
    Alfanum sounds to me like a machine.
    I just tested with Code Factory Vocalizer, much better and close what I have with VocalizerEx2. Sounds like is't not 100% smoothly. I will play with settings.

    But it’s all a matter of personal taste what engine you like

    @Suleyman
    If you have not solve your problem, try put Google engine as GPS app, if you can't do that, use some other engine and set it as GPS app in Head Unit.
    Last edited by kikiupload; 27th August 2021 at 03:06 PM.

  10. #9
    Member
    Join Date
    Feb 2021
    Location
    Italy
    Posts
    21
    Rep Power
    0

    Default

    I think that this problem only have some car radios with a processor like the 7862 or am I wrong?

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Germany
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Hello,

    I have also a 7862 head unit (Mekede m500s) and the same problem.
    But at all no sound, also without radio app.

    Have you found a working soulution?
    Last edited by janpetar; 26th December 2021 at 03:40 PM.

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •