Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 43
  1. #1
    TomTom Expert GPS Week Number Rollover (WNRO) JUST Findings, Fixes, and Frustrations
    GPS Week Number Rollover (WNRO) JUST Findings, Fixes, and Frustrations
    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,368
    Rep Power
    635

    news GPS Week Number Rollover (WNRO) JUST Findings, Fixes, and Frustrations

    Let's keep this new topic JUST for what we see AFTER the "magic" end-of-the-world WNRO tomorrow morning.

    If you do post anything here; good, bad or indifferent and/or any successful workarounds, then please remember to tell us which device and navcore you're using to get these findings so it may help others.

    thankyou
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  2.    Advertissements


  3. #2
    Master BIBUOT's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    France
    Age
    71
    Posts
    224
    Rep Power
    109

    Default

    Hi

    UTC time (France) 08:21:53 - Tomtom GO-730T + Navcore 9.541 - RAS ( for the moment... )

    ;-)

  4. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    6464
    Age
    35
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Default

    if the Device use $GPALM or $PGRMF protocol (as i know , GARMIN Deivce)
    removed dead link pictures

    If the Device use NMEA-0183 Standard protocol (I think many Device use this Standard protocol . but i think TOMTOM/GARMIN will affected)
    removed dead link pictures

    use NMEA-0183 Standard protocol ,will not be affected
    Last edited by HEGJ; 6th April 2019 at 09:49 AM.

  5. #4
    Member Aiken Drum's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The Moon
    Posts
    25
    Rep Power
    98

    Default

    Not TT related except GPS system failure article

    [Only registered and activated users can see links. ]

    The bug, known as the “GPS Rollover,” hit the city NYCWiN system April 6, affecting several tasks, including remote monitoring of traffic lights at 13,000 intersections, wireless reading of water meters, and a handful of NYPD license plate readers, the New York Times reported.
    Like they never saw it coming.

    .

  6. #5
    Member + spoon1's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Adriatic coast
    Posts
    46
    Rep Power
    72

    Default

    solution is made by Charlie62 into italian forum
    to solve problem you need to put this file into bin folder ..change with the file that is now into your tomtom (bin folder)
    Spoiler: link
    https://www80.zippyshare.com/v/p7gNLQ75/file.html


    or change every files into Bin folder
    Spoiler: link2
    [Only registered and activated users can see links. ]


  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    The same modification also works for navcores 9.510 and 9.401 (I tried). It's interesting for French people, because the 9.401 is the last navcore before 9.510 which still indicates the exact position of the radars in France after the law of January 5th, 2012 which forbids it.
    Last edited by Jogger62; 12th April 2019 at 08:22 PM.

  8. #7
    Master pe1agp's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Netherlands
    Age
    75
    Posts
    107
    Rep Power
    82

    Default

    Dutch
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    English
    The solution for the TomTom Truck using the official or modified 9.702 navcore is very simple:
    just replace a single file (the "glgps" in the "bin" folder).
    It is necessary to replace the file \bin \glgps of 9.702 by that of 9.541.
    Everything then works normally on GO x20, x30, x40 and x50.

    I have successfully tested on the following models:
    GO 920, GO 630, GO 730, GO 930, GO 540, GO 940, GO 750, GO 950 and GO 9000.
    I do not have a One to test.

    N. B. The same modification also works for navcores 9.510 and 9.401 (I tried).
    It is interesting for the French, because the 9.401 is the last navcore before 9.510 which always indicates
    the exact position of the radars in France after the law of January 5th, 2012 which forbids it.


    All credits to Charlie62
    TomTom GO 910 - Navcore 9.510 Bootloader 5.5128 Hitachi HDD replaced by SDHC 32GB Class 10
    TomTom Rider v2 - Navcore 9.500 v5 Menu Bootloader 5.5128 32MB available 5.1MB BeNeLux
    TomTom One N14644 Canada 310 - Navcore 9.510 Bootloader 5.5011
    TomTom on PDA iPAQ 2210 - HAiCOM HI-305III GPS Receiver PCMCIA - Navcore 7.450 Still running some latest maps.
    TomTom on iPhone 4 map Benelux

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by pe1agp View Post
    All credits to Charlie62
    Thank you (Jogger62 and Charlie62 are one and the same person )!

    Just a little more clarification: I think only GPS equipped with Global Locate v2 chips can be corrected by the "glgps" file of the 9.451 navcore. Those equipped with version 1 will unfortunately probably not "resurrected" by this fix. This is the case of the following models: some One New Edition (some are equipped with the Sirf Star 3 chip), the One 3rd Edition, TomTom One XL, TomTom XL 2008.
    Last edited by Jogger62; 13th April 2019 at 08:18 PM.

  10. #9
    Member +
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Morocco
    Age
    43
    Posts
    38
    Rep Power
    26

    Default

    Work perfectly for me.
    Thank you very much for all.
    GO720.
    9.702-navcore.

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Norfolk
    Age
    56
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Hi Guys
    was pointed here from another page. I have 2 tomtom rider 2's runiing the following
    9.500.1161701.2 os 1114405
    gps v1.2 boot 5.5250
    europe-84 v920.5241
    I have downloaded the file in question but it appears to be the same as the one in my unit. Tried copying anyway and made no difference.
    I stuck an old rider 2 card into my unit and logged in through tomtom home and it has updated a number of files and hey presto it appears to have fixed the clock issue. Problem is there is no glgps file in the bin folder so dont know which file has done the trick. Anyone shed any light please got a trip planned soon but at mo keep loosing signal due to week rollover
    Last edited by MisterB247; 16th April 2019 at 01:32 PM.

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •