Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Master janch's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Hell
    Posts
    1,426
    Rep Power
    323

    Default iGO on Navigon Canada 310

    Hi guys

    I'm struggling with iGO installation on Navigon Canada 310. Default navi runs from SD and I upgraded maps to 2018.Q1. So no problem with Navigon. But now I wanted to play around and I have added also Primo. I found one unlock menu where I can choose between Navigon an Primo (+all necessary progs). Unlock menu is launched on boot from SD as UpdateMe.exe with UpdateMe.nfSM file where are all paths to different programs, hoewer my interest is Primo only. I set the paths and primo starts and works perfectly but with one well known problem - no satellites are visible. Correct port is 7, baud 57600 as i checked from Navigon settings and also got the same result with iGO8 automatic detection. It's interesting that iGO8 and Primo don't complain about gps hw detection, but the satellites bar is always empty as it cannot see any. I know that this problem is well known with navigon devices and it can be solved with port splitter..I tried with it also, but I'm not really sure how to use it. I cannot set input values to 7/57600 (I can choose baud 57600, but I cannot chose port 7)

    [Only registered and activated users can see links. ]

    any suggestions are more than welcome..
    Last edited by janch; 18th July 2018 at 10:13 PM.

  2.    Advertissements


  3. #2
    Master janch's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Hell
    Posts
    1,426
    Rep Power
    323

    weel

    Ok, I figure it out..it's all about this port splitter and it's correct values (device specific). For this Navigon I had to set input to NMRX 2020 driver and baud 57600, added output to port 5 and than Start. Finally I set GPS and port values in Primo to 5 / 57600 and bingo!

    Only problem is that Port splitter won't remember settings after device reset/restart. That could be really annoying..

    Below is my simple unlock (SD) version if somebody ever needs it. It includes iGO primo 2.0 as this is the only stable version for this device. I have tested many, but all crashed after the language selection (even Primo 1.1 and 1.2). I also edit the script so the PortSplitter is automatically launched along with iGO Primo. But after device reset or restart, you need to manually launch port splitter - go to Explorer icon (or Total Commander) than go to folder \Storage Card\PortSplitter\ and launch Port.exe. Configure settings as described above, confirm and exit, launch Primo. Until you just power off/on device, settings will be preserved.

    Yandex:
    Spoiler:
    Code:
    Please Login or Register to see the links

    Zippyshare:
    Spoiler:
    Code:
    Please Login or Register to see the links

  4. #3
    Junior Member stevoxxxx's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Slovakia
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    I'm trying to Navigon 70 + .Miopocket 4 designed for the Navigon 2100 there works in the root directory.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Denmark
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    i am trying to update mpas to Q2 2019 but doesnt read them .Any ideas what happening?

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •