Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    melbourne
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    help No Audio When using IGO Nextgen on Xtorns Android Car player

    Hi all,

    I am having a very strange no Audio issue when using iGo Nextgen Maps.

    Details below:

    - Device -
    OLD - Xtrons TCD618 Android 7.1 (Allwinner T3) 800 x 480
    New - Xtrons TR771L Android 8.1 ( Allwinner T8) 1024 x 600

    - Which version of the navigation software, exactly?

    iGO_Basar_9.18.27.736574 -> No Sound on any system.
    iGO_9.6.29.636868 (Israel) --> Works with sound

    - Navigation Software on internal memory

    - Which edition of maps and extras?


    I purchased the maps on ebay
    Israel version - no TTS
    Basar - TTS and High Resolution

    - Whether the use of the skin (which)?? Where to look

    Israel version stater " rendering moyo in sys.txt

    - something about a specific addition that you may use;
    no mods to units or maps.

    - and, finally, detailed description of a problem.

    On TCD618 -

    iGO_9.6.29.636868 (Israel) --> Worked perfectly with sound ( March 2018)

    iGO_Basar_9.18.27.736574 -> Maps run ok and Radio mutes but No Audio (navi guidance) from the speakers with any Voice.


    On My New System TR771L (Android 8.1)

    iGO_9.6.29.636868 (Israel) --> Installs okay but error for Screen Resolution 1024 x 540 not supported .

    iGO_Basar_9.18.27.736574 -> Maps run ok and Radio mutes but No Audio (navi guidance) from the speakers with any Voice. (Same issue)


    All Settings on my OLD system were exactly same and I simply can not figure out why there is no sound from Nextgen Maps.

    I will really like either maps to work on my new unit. Either Sound working or Resolution working.

    Any Suggestions?

  2.    Advertissements


  3. #2
    Global Moderator No Audio When using IGO Nextgen on Xtorns Android Car player
    No Audio When using IGO Nextgen on Xtorns Android Car player
    Midnight Blues's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    EU
    Posts
    1,046
    Rep Power
    2341

    Default

    Classic iGO Primo does not work on Android 8.x and for solution with resolution search forum for discussions about 1024x600 resolution.
    Try with [Only registered and activated users can see links. ]

    For audio problem try different values in sys.txt for:
    [android]
    ; SELECT AUDIO STREAM:
    ; 0 - STREAM_VOICE_CALL
    ; 1 - STREAM_SYSTEM
    ; 2 - STREAM_RING
    ; 3 - STREAM_MUSIC
    ; 4 - STREAM_ALARM
    ; 5 - STREAM_NOTIFICATION
    ; 6 - STREAM_BLUETOOTH
    ; 8 - STREAM_DTMF
    navigation_audio_stream=4
    Last edited by Midnight Blues; 18th August 2018 at 07:32 PM.
    NO THANKS POSTS ALLOWED, NO LIKES NEEDED, ALL MIRRORS APPRECIATED
    MB Moon night sky
    Please read: >[Only registered and activated users can see links. ]<, >[Only registered and activated users can see links. ]< and >[Only registered and activated users can see links. ]<
    Password for all my uploads (if needed): gpspower.net

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    melbourne
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks mate for explaining.

    I will try those settings on NextGen.

    It seems next gen creates sys.txt on the unit directly unlike the old system.

    iGO Primo Nextgen(Israel) 9.18.27.687519 (Jan 26 2017) link is dead even in the forums too.

    Here is the latest update.

    I am only trying on Android 8.1 unit

    Tried with setting under [Android] as advised above no difference.

    What I notice is, first time when I run the setup and go to option of selecting voices, They are working.

    Then when I start simulation or in regional setting try different voice - > no sound.

    Ding was disable in Sys.txt - I enabled it and deleted Save folder.

    Started Maps - ran the initial config - All Good

    Started simulation -> All Good -> perfect with sound - playing BT music and navi- Music stops -> Navi talks -> Music starts again

    Exit out of the igo-Nextgen APP

    Start again - All GOOD

    Just to be sure that setting will stay after power down.

    Powered-off the unit -> i.e. ACC Off -> Battery power still connected.

    Restart, try again -> no Sound again

    Checked Sys.txt - nothing is changed (since last changes I made)

    So if I keep deleting the "Save Folder" everytime after power off and run setup its all good - this is off course not solution.

    I am so confused.
    Last edited by Boki; 19th August 2018 at 10:43 AM.

  5. #4
    Global Moderator No Audio When using IGO Nextgen on Xtorns Android Car player
    No Audio When using IGO Nextgen on Xtorns Android Car player
    Midnight Blues's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    EU
    Posts
    1,046
    Rep Power
    2341

    Default

    Is your basic iGO folder on SD or in internal memory?
    NO THANKS POSTS ALLOWED, NO LIKES NEEDED, ALL MIRRORS APPRECIATED
    MB Moon night sky
    Please read: >[Only registered and activated users can see links. ]<, >[Only registered and activated users can see links. ]< and >[Only registered and activated users can see links. ]<
    Password for all my uploads (if needed): gpspower.net

  6. #5
    Master iet8's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ***********
    Posts
    121
    Rep Power
    190

    Default

    hi,
    I have the same problem radio audio stop when Igo_world - Igo_basar - Igo_gift start with voice the the radio become mute..
    igo_nextgen ext sd app is the only application work radio audio in the same time with nav voice.
    android 4.4.4
    the nav app in external SD

    br

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    melbourne
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Midnight Blues View Post
    Is your basic iGO folder on SD or in internal memory?
    Maps on the internal memory.

    Last 2 days of testing

    Sound is okay if I am only running the Maps.

    If radio or BT is playing then no sound from GPS. ( Radio does lowers its volume but no talk from gps on any sounds).

  8. #7
    Master WOB's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Palilula
    Posts
    238
    Rep Power
    134

    Default

    You have to set iGO as default navigation App in your device.
    Than you can"play" with sys.txt settings

    [android]
    ; SELECT AUDIO STREAM:
    ; 0 - STREAM_VOICE_CALL
    ; 1 - STREAM_SYSTEM
    ; 2 - STREAM_RING
    ; 3 - STREAM_MUSIC
    ; 4 - STREAM_ALARM
    ; 5 - STREAM_NOTIFICATION
    ; 6 - STREAM_BLUETOOTH
    ; 8 - STREAM_DTMF
    navigation_audio_stream=4

    or delete complete these lines
    Last edited by WOB; 23rd August 2018 at 05:28 PM.

  9. #8
    Master iet8's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ***********
    Posts
    121
    Rep Power
    190

    Default

    Hi,
    i have the same and still have the RADIO AUDIO pb become mute as soon as i start igo_world or igo_gift or igo_basar- work only without any pb with igo_nextgen ext sd
    i am working with android 4.4.4
    external sd0


    please find below what i have in my sys.txt
    [android]
    fullscreen=0
    show_status_bar=1
    has_physical_home_button=1
    background_shutdown_timeout=0
    check_folders_after_rebuild=0
    disable_restart_after_phone_call=1
    create_sdcard_dir=0
    close_keyboard_on_back=1
    background_navigation_enabled=1
    getdeviceid_trycount=0
    navigation_audio_stream=4
    ;STREAM_VOICE_CALL - Value: 0
    ;STREAM_SYSTEM - Value: 1
    ;STREAM_RING - Value: 2
    ;STREAM_MUSIC - Value: 3
    ;STREAM_ALARM - Value: 4
    ;STREAM_NOTIFICATION - Value: 5
    ;STREAM_BLUETOOTH - Value: 6
    ;STREAM_DTMF - Value: 8

    br

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Hungary
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Try this, for me it works:

    [android]
    fullscreen=0
    show_status_bar=1
    has_physical_home_button=1
    select audio stream
    0-STREAM_VOICE_CALL, 1-STREAM_SYSTEM, 2-STREAM_RING, 3-STREAM_MUSIC, 4-STREAM_ALARM, 5-STREAM_NOTIFICATION, 6-STREAM_BLUETOOTH, 8-STREAM_DTMF
    navigation_audio_stream=4
    background_shutdown_timeout=0
    check_folders_after_rebuild=0
    disable_restart_after_phone_call=1
    create_sdcard_dir=0
    close_keyboard_on_back=1
    background_navigation_enabled=1
    getdeviceid_trycount=0

  11. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    NL
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Default

    Do not forget to clean the cache memory on the Igo app on your phone after changes

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •