Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 20 of 55 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast
Results 191 to 200 of 541
  1. #191
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Age
    46
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    my first post---
    Hi All,
    great job, well done. But I have an additional request: is it possible to activate Routes also on 13xx? I have a 1390T and specs reports no route. 1490T has 10 routes memory capability and transfer from basecamp.
    thanks in advande
    Luca

  2.    Advertissements


  3. #192
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,400
    Rep Power
    1434

    Default

    @Luca.Longa
    Flashing with this splash is a good start to enabling routes on 13xx. This is easy and safe, the rest is fraught with danger and not for the feint hearted or inexperienced. Asian 14xx fw is the only way as far as i know. Have a good look thru this thread: [Only registered and activated users can see links. ]. In the last post dasilvarsa report enabling custom routes and more using modded Nuvi1480_360 JPN fw, but there were many hurdles and he lost Pedestrian Mode. Maybe you should post in that thread for help after you read it entirely.

  4. #193
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Ireland
    Age
    68
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks to your help I've now enabled my Garmin Nuvi 1340 for Junction View I followed the instructions here and everything went perfectly. All working fine. Does anyone know if it's possible to enable the usage mode on the 1340 to Truck or H.G.V. without losing any other features? Also can I still use My Dashboard on the Garmin website with these newly enabled features and my "new" maps? My thanks again to you all.

  5. #194
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,400
    Rep Power
    1434

    Default

    Quote Originally Posted by Kerryman View Post
    Thanks to your help I've now enabled my Garmin Nuvi 1340 for Junction View I followed the instructions here and everything went perfectly. All working fine. Does anyone know if it's possible to enable the usage mode on the 1340 to Truck or H.G.V. without losing any other features?
    See [Only registered and activated users can see links. ] for answer to a similar question.

    Also can I still use My Dashboard on the Garmin website with these newly enabled features and my "new" maps?
    Yes.

  6. #195
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    best place on earth
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default

    How do I enable TTS in Nuvi 1100 hwid 971. My main problem is to get the vpm file for Jill american english voice. I have the gcd for 1.8 and 2.9 versions of Jill tts voice but I am not able to extract the vpm file. I have tried removing the first 60 bytes using hex editor and saving as vpm file but ttsvoice editor says invalid file.

    JCV and lane assist are working. Thanks to wonderful contributers.

  7. #196
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,400
    Rep Power
    1434

    Default

    Use RGN_Tool to extract the file and rename it to English_American_Jill.vpm
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  8. #197
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    best place on earth
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks a lot. It worked perfectly. Copied English_American_Jill.vpm to voices folder. Restarted Garmin and It showed up in tools->settings->language menu.
    Here is the link if someone else wants to download it [Only registered and activated users can see links. ]
    Quote Originally Posted by Neil View Post
    Use RGN_Tool to extract the file and rename it to English_American_Jill.vpm
    Code:
    Please Login or Register to see the links

  9. #198
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Popotnik has posted a method of doing this modification by using SD Card.

    Might be useful if you do not wish to use pre-boot mode.

    /quote Popotnik (translated)
    Here are files for 12xx series and 13xx/14xx to update via SD card Logo.
    Instructions are in the package.

    13xx/14xx non-MTK (0972 )logo via SD [Only registered and activated users can see links. ]

    12xx non-MTK (0971) logo via SD [Only registered and activated users can see links. ]
    /unquote Popotnik

    It works by flashing region 16 directly with the logo.bin using the xrgn method.

    reference
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by dasilvarsa; 7th May 2012 at 21:11.

  10. #199
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    canada
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    thank you for this link. I flashed my Garmin 1300 . now I can get the LA but I could not get the JV.
    Is there away to activate this feature.

  11. #200
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    quick question, I just flashed v5.8 as indicated here with updater(folowed instructions exactly), everything went ok, I got the done message, pressed OK, but I see no difference in GPS, no limit indicator, I have a nuvi 1200, put the original update.gcd back as well after finished.
    I used the status screen method and not the preboot.

    is there anyway to tell if the upload was really successful?
    thanks

    BTW: when run update, choose USB, it told me the version I tried to update was same, I told to overwrite, and everything went fine till completion
    Last edited by neptuno0; 20th May 2012 at 15:33.

 

 
Page 20 of 55 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.