Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 40
  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Europe
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    problem solved. I had to change Config/setconfig.txt and put model to x40light to activate the RDS TMC mode.



    Do not quote previous or complete large posts.
    Read: [Only registered and activated users can see links. ]

  2.    Advertissements


  3. #22
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    France
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    I find a solution for gl1. It's ttconv-v9. It works on a tomtom one 30.
    [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #23
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    rthrt rtrt
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    If I put the navcore in internal memoryit doesn't seem to work on my One_XL ... stuck on the TomTom boot screen.
    It works fine if I put it on SD card.
    Any idea why?

  5. #24
    VIP Master Navcore v9.541 SE for One/XL 32MB by Tonyzeta
    Navcore v9.541 SE for One/XL 32MB by TonyzetaNavcore v9.541 SE for One/XL 32MB by Tonyzeta

    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Home
    Posts
    142
    Rep Power
    177

    Default

    Possible the internal storage of your device is damaged or broken.

  6. #25
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Poole,Dorset
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    I have updated my TT ONE 2nd edition with the new bootloader 5.5120 and navcore 9.541TZ, and the
    United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland_1030_9519 map.

    Thanks to this thread it all went very smoothly(except for the above glitch)...so thank you so much everyone. Its nice to keep the old TT ONE running for a little bit longer.

    I have yet to try the TT out for real, so I dont know if it has fixed the GPS Week Number Rollover problem that my satnav was having. (Would lose the signal occasionally and sometimes had big problems locking on to the satellites).

    However I did try it outside for a few mins and the time did look to still have a problem still. I will try it out over the next week. I am not to too bothered about the incorrect arrival time, but would like the satnav to work better with the satellites then it did.
    Thanks again.

    A further update. Because the above did not fix the time problem, I checked the GPS chipset for my device. I had read that it used the SirfStar III GPS chipset. However today I discovered (by holding down the on button whilst turning on) that my satnav uses the GL1 chipset.

    So I then used the ttconv download in the thread "WNRO GL1 Clock Error/Sat Fixes Workaround" and my TT ONE now displays the correct time and I think is latching onto satellites much quicker. I think that I have got there in then end thanks to all your help.
    Last edited by philpABCD; 21st July 2019 at 11:04 PM.

  7. #26
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    south wales
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi mate, I have been given my fathers old tom tom one 3rd edition 512MB and it is ancient with a map over 10yrs old, so looking at getting it more up to date, I am guessing I need this newer navcore and a newer uk map installed, if I download this navcore, how do I get it installed onto the sat nav? Do I just delete all the current contents, then copy all the files from this navcore onto the units internal memory using my pc? then run the fast activate program and then boot the unit up? Sorry for so many questions, but I am totally new to all this, and it looks like you have had success doing this, any help or advice would be much appreciated, thanks.

  8. #27
    TomTom Expert Navcore v9.541 SE for One/XL 32MB by Tonyzeta
    Navcore v9.541 SE for One/XL 32MB by Tonyzeta
    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,374
    Rep Power
    697

    Default

    Most of what you need to know is already well documented & detailed here:- [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by biggerdave; 26th October 2019 at 03:49 PM.
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  9. #28
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Portugal
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Does this navcore supports TTS 7 voices? I can't get it to work on a Tomtom Start 32mb - 1GB.
    Anyone? Please.

    Another thing. My swap file that is on my GPS is only 8mb and not 16mb. I copied again the 16mb swap file, and after a reboot i verified that the swap file is again 8mb.
    Last edited by joseribeiro; 26th October 2019 at 09:08 PM.

  10. #29
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    south wales
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks to everything on this forum I have now got my Dads old tom tom one 3rd edition updated with this se navcore, but I also have noticed the swap file changes to 8MB in size, it is 16MB when copied onto the device, but then after booting and checking the device it is 8MB in size, is this the same for everyone else that has this navcore installed?

  11. #30
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2019
    Location
    Australia
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    This is working great with TomTom One 130 with version 1250 maps. Also fixed the GPS rollover issue. IT allowed me to resurrect an old but still useful piece of technology. Now I can install the GPS into my 2000s era car for that period look! :-)

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •