Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 79
  1. #31
    Member +
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Espaņa
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    Yes, the nuvi itīs formatted

    Cure file did yesterday following his instructions, [Only registered and activated users can see links. ]

  2.    Advertissements


  3. #32
    Master
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sofia
    Age
    31
    Posts
    919
    Rep Power
    213

    Smile

    Your cure FW is longer in size that the original FW. That is wrong! It should be same in size. Don't do that as you can broke the nuvi. Better use the one I posted in my previous post.

    Sorry, I got very confused by your comments. You should be more specific. Most probably this cure won't help the guy. The reason is that this method only helps when there is problematic files in the memory or bad sectors and no access to the memory. But if the memory is formatted let say in NTFS, FAT32 etc. most probably it won't work. I really don't know. If I am not mistaken nuvi 2x5 series are using FAT. Here what I have encounter as solutions over the internet when the memory is formatted:

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    and maybe the only one that surely can help:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    That is the only thing I can think of.
    Last edited by ddabcd277; 25th June 2011 at 21:38.

  4. #33
    Member +
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Espaņa
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    Thank you.

    The problem is that google translate not well understood. I understand that when formatting, do not serve the cure, it is ok?

    The cure is very difficult. I will inform he send it to Garmin

    thank you very much

  5. #34
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Help neeeded ! please. I have a nuvi 255w and (unfortunately) i loaded a map from internet, i named gmapprom1.img (i saw it somewhere) and.... the unit doesnt start... when turning on, shows the loading maps text for a few seconds and turns off. When conecting to PC, happens the same, loading maps text for fex seconds and turns off and turns on and off in a cicle.

    Read lots of forums:

    1.First tried to reset by turning on the device and click the screen on botton-right corner. nothing happens. with and withouth sd.
    2. pre boot ? move and hold for 8 seconds the power button, and the same happens, loading maps text for seconds and turns of. with and w/o sd.

    I really cant access to unit to perform any cure you mentioned. If i only could access from my pc to the unit, and delete the (unfortunately) wrong gmapprom1.img file...

    Please, if you can give one extra advice or should i go for other unit? i loved my 255, all my pois, places, etc i would hate to loose it. And promise not to do such copy paste again. Thanks in advance.

  6. #35
    Master
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sofia
    Age
    31
    Posts
    919
    Rep Power
    213

    Default

    @ matiasmalaccorto

    Write the HwID of the unit and I will post you a firmware which will give you access to the memory of the unit where you can delete the problematic file.

  7. #36
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Please, i cant turnon my device on a pre boot mode, so i cant access to my unit to insert the cure rgn. Any advice?

    I have a nuvi 255w and (unfortunately) i loaded a map from internet, i named gmapprom1.img (i saw it somewhere) and.... the unit doesnt start... when turning on, shows the loading maps text for a few seconds and turns off. When conecting to PC, happens the same, loading maps text for fex seconds and turns off and turns on and off in a cicle.

    Read lots of forums:

    1.First tried to reset by turning on the device and click the screen on botton-right corner. nothing happens. with and without sd.
    2. pre boot ? move and hold for 8 seconds the power button, and the same happens, loading maps text for seconds and turns of. with and w/o sd. So...cant pre boot mode.

    I really cant access to unit to perform any cure you mentioned. If i only could access from my pc to the unit, and delete the (unfortunately) wrong gmapprom1.img file...

    Please, if you can give one extra advice or should i go for other unit? i loved my 255, all my pois, places, etc i would hate to loose it. And promise not to do such copy paste again. Thanks in advance.

  8. #37
    Master
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sofia
    Age
    31
    Posts
    919
    Rep Power
    213

    Smile

    Ok, one of the two files should help. Don'd know which one as you didn't wrote your HwID:
    For 827 is this one:
    [Only registered and activated users can see links. ]

    For 1091:
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Instructions:
    Copy one of the files (GUPDATE.GCD) on an SD to folder x:/Garmin/ and plug the SD card in the nuvi. Wait till the firmware flashes. Then you should have access to the memory and you could delete the problematic file (s).

    If that is ok then you could flash with normal FW and everything whould be back to normal:
    827:
    [Only registered and activated users can see links. ]

    1091:
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Cheers,

  9. #38
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    First, thanks for your kindly reply.

    Second, i dont know how to find hwid as i cant turn on the unit. On the backside label doesn mention.

    I downloaded the files you posted, first the 1091 and then tried the 827. Copy to sd.. /garmin put the sd on the unit, turn it on but didnt flash. Tried separately with both files. The same happens:

    when in turn on the unit and in seconds shows "loading maps" but stops there and turns off. Seems that the unit doesnt go to read the sd?

    on the back side label says 255w 1WM290037 dont know if tells you something.

    Thanks in advance if you can help me with another step to try.

    Note: opened the unit, unconect the battery for two hours and plug again. same thing happens.

  10. #39
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,597
    Rep Power
    5318

    Default

    To retrieve your device HWID if you have a backup (must have) go to the Garmin folder and open the file GarminDevice.xml
    You 'll will see a line with :<PartNumber> 006-B0 827-00 </ PartNumber>
    827 is the HWID.
    If you dont have a back up (not good), how to get it?
    Use the program G7ToWin that can see it in your nuvi in Pre-Boot and show up the HWID.
    g7towinwithhelp.zip (1,3 MB)
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Unzip the program in a folder and run it
    Go to the program settings and select USB.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    (Thanks Acleite for the pic )
    Put GPS in PRE BOOT mode.
    Place and hold one finger on the top left corner of the GPS screen and switch it on. (Without taking your finger off the screen even after power-up)
    attach the nuvi USB to your pc.
    Select the menuGPS -> Get GPS ID'
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  11. #40
    Master
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Sofia
    Age
    31
    Posts
    919
    Rep Power
    213

    Default

    Very good explanation by Caty how to find the appropriate HwID for your nuvi.

    Quote Originally Posted by matiasmalaccorto View Post
    when in turn on the unit and in seconds shows "loading maps" but stops there and turns off. Seems that the unit doesnt go to read the sd?
    Sorry, about that but this is not good. If you can't load the FW in Boot mode and also by SD card most probably there is a problem with the memory and the FW can't be loaded on the specific region. On your place I will contact Garmin CS.

    Cheers,

 

 
Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.