Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 48
  1. #11
    Junior Member deborah7's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    @ home
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    Thank you for this great post.
    I've tried several versions of this map (from this thread) and I only got the pietu version #2 (unlocked version) on an older version of mapsource to work (version 6.10.2). Which in itself is enough of course (so thank you again!) since it's working on my oregon device.
    But I'm wondering what am I doing wrong for the supplied mapsource.exe isn't unlocking the maps for the supplied 6.16.2.0 Mapsource version in combination with the Managemapsource.exe. I'm probably overlooking something obvious but when i start the newer mapsource it keeps saying 'locked maps' and tries to let me unlock online. the unlocker I tried isnt working, so I suspect it's got something to do with the .gmap but I'm not sure what I'm doing wrong. Sorry if this comes over noobish. I'm new at this stuff.
    Also I'm wondering if I'm missing map data (DEM?) if I transfer the mapfiles with an older mapsource version.
    Thank you for answering, and great site this is!

  2.    Advertissements


  3. #12
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,658
    Rep Power
    5332

    Default

    Try to install latest Mapsource version here
    [Only registered and activated users can see links. ]
    and patch it, following given instructions. Your mapsource version looks not patched and you need a patched version to unlock it with jetmouse kg-
    Dont use online unlock wizard:read
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Old MS arent able to display DEM-
    If your Oregon has a new firmware you 'll need to unlock the img with
    [Only registered and activated users can see links. ]
    before copying the img in your sd ,coz you dont have the .gma file and this map has fid over 2200, or use an already unlocked img-
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #13
    Junior Member deborah7's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    @ home
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    Thank you for the helpful info! :D
    It appears that the problam was indeed an unpatched MS.
    I think I have very recent firmware (4.00 if I think I'm reading my device correctly) so I'll see if I need to unlock it further with fast-img-unlocker. My main issue up to now was it not working with MS yet. I'll also try and compare if there was a difference between the old MS transfer (that worked like I stated) and the new one.
    Again thank you for the helpful answer. This site is amazing and friendly.

    I do have a small question what do you mean when you write "I dont have .gma file and this map has fid over 2200". Am I correct to think fid stands for map ID number? If yes is there a big change after 2000 number?
    ==
    K a bit of promised feedback. It appears that the step with fast-img-unlocker was not needed for it to work on my device.
    Last edited by deborah7; 8th November 2010 at 16:24.

  5. #14
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    I' m made a dir C:\TOPO Danmark v2 after than I started with setupNLD.dll (norm SETUP doesn,t work) and ungrendeld with Keygen 1.5. After than it works great under Mapsource.

  6. #15
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Finland
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Is it possible to get just .img file? I tried to get mapsource working but no.. Map is shown in map utilities but on main screen it says 0 map.

  7. #16
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,658
    Rep Power
    5332

    Default

    Try to install world map mapsource version , check our maps index, ,you will have your map in Ms drop down list
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  8. #17
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Finland
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Try to install world map mapsource version , check our maps index, ,you will have your map in Ms drop down list
    Yeah, that was the trick to make it work. Thx

  9. #18
    Member +
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NL
    Posts
    42
    Rep Power
    20

    Default

    The links in the first post gives an untouched version of the DVD which you can install. It's locked. with tools you can unlock it and burn a new DVD whci will install unlocked maps.

  10. #19
    Member + Dir's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Travelling
    Age
    70
    Posts
    30
    Rep Power
    21

    Default

    No reaction in the "Macintosh Corner" so I try it here:
    All my maps work fine
    Why are this Topo Denmark and Topo Adria (both gmap files) giving me troubles in Basecamp when I zoom in on details? Made the installation 2 times; no result. Cleaned my tile caches; no result. New installation of Basecamp; no result. The map looks good but when I zoom in on the details at |------------| 500 m they are moved.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    I send them to my GPS with Mapmanager and there (the renamed gmapsupp.img files) both work excellent.
    Anyone knows this problem?
    MacPro, 2x 2.8 Ghz, OS X 10.6.8
    Dakota 20
    TomTom XXL IQ

  11. #20
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,658
    Rep Power
    5332

    Default

    Quote Originally Posted by zuma_nl View Post
    The links in the first post gives an untouched version of the DVD which you can install. It's locked. with tools you can unlock it and burn a new DVD whci will install unlocked maps.
    to install just run the installer : DANMARK2_YOURLANGUAGE.msi, no need to burn the dvd
    When installed to unlock run
    [Only registered and activated users can see links. ] run as admin in 7
    in gmap folder.

    Quote Originally Posted by Dir View Post
    No reaction in the "Macintosh Corner" so I try it here:
    All my maps work fine
    Why are this Topo Denmark and Topo Adria (both gmap files) giving me troubles in Basecamp when I zoom in on details? Made the installation 2 times; no result. Cleaned my tile caches; no result. New installation of Basecamp; no result. The map looks good but when I zoom in on the details at |------------| 500 m they are moved.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    I send them to my GPS with Mapmanager and there (the renamed gmapsupp.img files) both work excellent.
    Anyone knows this problem?
    Sorry I cant see your attach, it's invalid, please reupload it again-
    Are details in Basecamp set to max?
    No problems with this map in Windows Basecamp ( original version from post 1)
    It shows the same details in Mapsource and in Basecamp
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

 

 
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.