Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Singapore
    Posts
    22
    Rep Power
    0

    Default my icons on map seem to have disappear

    after reformating my garmin 2460, my icons which usually appear on the maps itself like, bank icon with the $ sign, etc etc, all seem to have disappear,anyway to get them back?

    thanks

  2.    Advertissements


  3. #2
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,407
    Rep Power
    1435

    Default

    Go to 2460 on-board Help files: Tools>Help>Map>Customising the Automobile Map. Read the info there regarding Map Detail for showing more streets and POIs [point 2].
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  4. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Singapore
    Posts
    22
    Rep Power
    0

    Default

    bro, there is no Help at tools on the garmin

  5. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Singapore
    Posts
    22
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by critical88 View Post
    bro, there is no Help at tools on the garmin
    than i went ahead to download a garmin poi loader, but where to download the stock original garmin poi?

  6. #5
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,407
    Rep Power
    1435

    Default

    Connect it to [Only registered and activated users can see links. ] or [Only registered and activated users can see links. ] to reload the Help folder, or if you made a backup before reformatting look for it there. You may also have other files missing which need to be replaced. BTW, it's not a good idea to reformat your internal memory unless you absolutely have to and then only using [Only registered and activated users can see links. ], rather than with the standard Windows built-in tool.

    To add more detail to map: Tools>Settings>Navigation>Automobile>Map Detail>More.

    [Only registered and activated users can see links. ] is for compiling and then loading custom *.gpi POI files, it does not add anything to the map embedded POIs. If you're referring to Garmin Cyclops camera POI files, go here: [Only registered and activated users can see links. ].

    Plenty of interesting stuff to read here:[Only registered and activated users can see links. ] and here: [Only registered and activated users can see links. ]. Lots of info and answers which save you posting and waiting for answers.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  7. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Singapore
    Posts
    22
    Rep Power
    0

    Default

    thanks bro again but dont see any "help" for updating in garmin express either

    looks like its doomed, i wonder anyone or anywhere i can find a original ISO backup copy of 2460lmt hahaha

  8. #7
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    The bank Icons $ etc are embedded in the Detailed Map as Map POI (Gmapprom.img) Is your detailed Map working ?
    Have you tried hard reset ? to get all settings to default values.
    Certain files cannot be loaded by Express or Webupdater (You need someone to give you a pack from their GPS)
    If you can navigate then your unit is fine don't give up with it it's just missing files or wrong settings.
    The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
    Albert Einstein.

  9. #8
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,407
    Rep Power
    1435

    Default

    Help files for 2460: [Only registered and activated users can see links. ]. Extract to the root of nuvi.
    Attached Files Attached Files
    • This post requires you to click the "LIKE this post" button to see Attachments.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  10. #9
    Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Singapore
    Posts
    22
    Rep Power
    0

    Default

    cool, thanks now help file works with neil file haha

    but i was already fiddling with that map detail thing just now, still no icons coming out . i am using city navigator singapore /malaysia, 2014.20 , malsing and malfree map

  11. #10
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,407
    Rep Power
    1435

    Default

    Did you hard reset as suggested by dasilvarsa in Post #17? If not, turn unit fully off by holding the on/off button [so it's not on standby]. Hold lower RH corner and turn it on then follow the prompts. If that doesn't help after you've again set the map data to 'More', my only suggestion is that the maps you're using might not contain the embedded POIs that you've seen previously with other maps.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.