Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    srb
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Red face Huh, nuvi 1440 won`t boot

    Hello,

    I have nuvi 1440 (Made in Taiwan with 4GB interlnal memory) which won`t boot, it freezes on Garmin logo.I have just deleted some voices and gmapsupp.img from his memory to make some room for other maps(as usual for other nuvis) and after few minutes I have restarted my pc and after that I have a problem.Now nuvi is not recognized by XP nor Windows7 and it freezes.I did not make some backup of deleted content, because I am now surprised with this sequence of events.

    I have been reading forums for about 2 days, there are a lot of information and I am now a little confused what to do.
    I have tried restart with no success and I have tried boot it with micro SD card and an empty garmin folder on it with no success.
    It seems that I need to flash the device from micro SD card.Which firmware is right for it, some from Garmin or some alternative one or some cure one ?

    Thank you very, very much in advance

  2.    Advertissements


  3. #2
    Important User Huh, nuvi 1440 won`t boot
    Huh, nuvi 1440 won`t bootHuh, nuvi 1440 won`t bootHuh, nuvi 1440 won`t bootHuh, nuvi 1440 won`t bootHuh, nuvi 1440 won`t bootHuh, nuvi 1440 won`t bootHuh, nuvi 1440 won`t boot
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    16,331
    Rep Power
    5030

    Default

    read this
    [Only registered and activated users can see links. ]
    you need a cure, probably you copied an .img that caused the problem
    l9ebnsm
    You have to navigate to get to the good.

    Galaxy S5 Kitkat 4.4.2 / Nuvi1200->1250 / Nuvi3790T->34xx / Nuvi 2200 / Nuvi 66 / Oregon 600

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    srb
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    No, I did not copied anything to nuvi for sure. I just deleted gmapsupp.img of Western Europe and some voices.And gmapbmap.img remained untouched on it, as well as *.sum files of gmapbmap and gmapsupp. It seems that just a lack of gmapsupp.img or voices caused non booting.
    So, do you still think that I should try with a cure firmware and is it many risky or to try something other ?
    Thank you

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •