Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    Member PhillT's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Age
    66
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default TomTom GO. Need some guidance please

    I updated my device on TT Home.

    I downloaded & installed :
    Australia 945-6176 with automatic installer & patcher.
    Message: You cannot use this map with this device.

    TT Home recommends the latest map available for my device is 945 6174, so I downloaded & installed:
    Australia 945-6174 with automatic installer & patcher.
    Message: You cannot use this map with this device.

    So I ran FastActivate, Patch Navcore:
    Message: Navcore is already patched.

    I ran Update Meta.txt:
    Message: Updated Meta.txt is dated 01/04/2015

    I then ran Patch Maps, Voices, Speedcams etc:
    Message:Incomplete Map(s):

    Australia-100262.meta => .dct ERROR
    Australia-100264.meta => .dct ERROR

    BIF File…………F :\TTGO.BIF
    KeyGen Type…..8
    Device Name…..TomTom GO
    Application………9510
    Boot Loader……..55277
    Device ID………..xxxxxxxxxxx
    Storage…………. Size 977MB, Free 487MB

    These maps have no doubt been downloaded and installed successfully by others, so I doubt that they are corrupt files.

    I don't quite know what I have done wrong, or failed to do correctly, so any help in simple terms would be greatly appreciated.

    I am a senior citizen (old bloke) who is familiar with OS-X, but am managing to do what is necessary on Win Vista on an old laptop, so please be patient.
    If I seem to be struggling, it is probably because I am

    "THANKS" in advance to anyone with the patience to see me through this.
    Last edited by PhillT; 9th April 2015 at 01:59. Reason: Sec

  2.    Advertissements


  3. #2
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,785
    Rep Power
    508

    Default

    1. There is NO meta for that map!
    2. There is currently ONLY an Android version around with a meta, see [Only registered and activated users can see links. ]
    3. That'll teach you to download a map from another site saying "with automatic installer & patcher"...VERY MISLEADING (and WRONG)
    4. You could always buy that map then create/share the meta with us or even offer to help buy it, see [Only registered and activated users can see links. ]
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  4. #3
    Member PhillT's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Age
    66
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    Given my very limited understanding, I will assume that the Android version is no good for my device?
    There is no way I can afford to buy it at $90, but I will look at the joint map buy thing. Sounds like a great idea :-)

  5. #4
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,785
    Rep Power
    508

    Default

    The Android map IS fine for your navcore (9.510) which is why I suggested that version.
    Plan b) would be to use an older map (940?) which we DO have a meta for see [Only registered and activated users can see links. ]
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  6. #5
    Member PhillT's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Age
    66
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    I have PM'd the relevant member (Australia 945-6176) but it looks to have stalled. Hopefully he has good news, if not I might have a crack at trying ti Android fix.
    It will keep this old guy busy for a while no doubt ;-)

  7. #6
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,785
    Rep Power
    508

    Default

    Quote Originally Posted by PhillT View Post
    I have PM'd the relevant member (Australia 945-6176) but it looks to have stalled. Hopefully he has good news, if not I might have a crack at trying ti Android fix.
    It will keep this old guy busy for a while no doubt ;-)
    Relevant member...? Unless he's actually bought the map himself I'm reckoning he (the uploader) will quote his post:- "Not usable yet! No meta code!"
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  8. #7
    Member PhillT's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Age
    66
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    The relevant member being the guy who has started collecting donations for the map.....

  9. #8
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,785
    Rep Power
    508

    Default

    Quote Originally Posted by PhillT View Post
    The relevant member being the guy who has started collecting donations for the map.....
    Ah, OK; I thought you meant the waster who misleads people into believing all maps "with automatic installer & patcher" work without a meta....as if!

    PS we have already discussed sponsoring various Oz maps & came to the conclusion that the basic Oz 945_6176 would be the one to get as people can use the all singing/all dancing Android version for the high-end devices using navcore v9.0** or later already instead of having to buy the Oz 945_6174 version
    Last edited by biggerdave; 8th April 2015 at 11:49.
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  10. #9
    Member PhillT's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Age
    66
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    It looks like the "BUY" for the Australian map has not got much traction.
    I haven't given up yet,...still struggling with the Android option ;-)
    Downlaoded it, deleted the .dct file, ran fastactivate, still getting "cannot use this map blah blah"
    I think it might be a "Nesting" problem. The battle continues for now.

  11. #10
    Member PhillT's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Age
    66
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by biggerdave View Post
    The Android map IS fine for your navcore (9.510) which is why I suggested that version.
    Plan b) would be to use an older map (940?) which we DO have a meta for see [Only registered and activated users can see links. ]
    Unfortunately I am not a member of USENET.NL and 8.33 Euros a month, for one or two downloads a year, is not within my meagre budget.

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.