Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Huntington, WV
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    Default Some Fields not lining up with text, Resolution or status bar issue?

    Ok, when first installing IGO on my chinese kitkat head unit, I got an error saying The resolution 1024x536 is not supported. After reading about the aspect ratio and resolutions, I was able to easily input the correct numbers in sys.txt and multimode.ini and it booted right up. However, The text in the speed and clock on left side of screen is much larger than the fields. Like the fields are scrunched up. I myself believe the issue is the status bar on my unit is large and it pushes the image down thus this is the reason it forced me to use a 536 resolution. I would love for someone to tell me how I can either get rid of the status bar, or make changes to force the text and fields to line up. The same goes for the quick search menu. The icons appear to large over the field and the words are cut off at the bottom of the button border. I am going to post a picture of what I mean and would love input from those of you that might have ideas on how to fix this. Thanks much. [Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]

  2.    Advertissements


  3. #2
    GPSPower Helper

    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    28
    Posts
    442
    Rep Power
    328

    Default

    That's because you are use a too high resolution.
    Try to use 800_480.
    Modify data\ui_android\multimode.ini :
    ;m1=400..480,196..320,"480_272"
    ;m2=234..320,400..480,"480_272"
    m3=600..1100,400..600,"800_480"
    m4=400..600,600..1100,"800_480"
    m5=600..1100,400..600,"800_480"
    m6=400..600,600..1100,"800_480"

  4. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Huntington, WV
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    Default

    I made one post in response to your comment, but apparently it didn't show up. Costas, My screen resolution is 1024x600 but with status bar apparently it is 1024x536 or 960x536 because that was the only thing that wouldn't bring up an error when trying to load Igo. In M5 and M6 I had to place 960 in one place, and 536 in another. I would have to look again to see which numbers I changed. Apparently when Igo tried to boot, I was getting an error saying 1024x536 isn't supported, so the screen resolution being returned from android was 1024x536 (I think). What other reason would I get that error? When I made the changes to match the 536, it worked, but as stated you can see the fields not properly lining up. My question is do I also need to change the sys.txt to match the multimode.ini, because raw display is showing 1024_600 and 960_536. Originally, it was set to "auto" and multimode.ini was set to 800x480 but I couldn't get past the 536 error. I wasn't aware one could run 800x480 on a 1024x536 resolution, again its actually 1024x600 but the status bar HAS to be why it is reducing to 536. I have not found anyone yet that can tell me how to auto hide the status bar up top. Sygic does it automatically and it will appear if I touch the top of the screen, but I don't like the sygic UI at all. I am not against trying anything to try and resolve the issue, but I just thought it be best to ask a few questions first. If I only need to change multimode.ini, then will I have to also delete save folder? Thanks much.

  5. #4
    GPSPower Helper

    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    28
    Posts
    442
    Rep Power
    328

    Default

    Try to delete save folder.
    You're not necessarily need to enter the exact size of used screen.
    Your screen must be between those limits.

    You must force to use 800_480 folder.

    first attempt
    ;m1=400..480,196..320,"480_272"
    ;m2=234..320,400..480,"480_272"
    ;m3=600..1100,400..650,"800_480"
    ;m4=400..650,600..1100,"800_480"
    m5=600..1100,400..650,"800_480" ; This mean that on landscape, for resolution with 600<width<1100 and 400<height<600, will use 800_480 folder
    m6=400..650,600..1100,"800_480"

    second attempt
    ;m1=400..480,196..320,"480_272"
    ;m2=234..320,400..480,"480_272"
    m3=600..1100,400..650,"800_480" ; This mean that on landscape, for resolution with 600<width<1100 and 400<height<600, will use 800_480 folder
    m4=400..650,600..1100,"800_480" ;
    ;m5=600..1100,400..600,"800_480"
    ;m6=400..600,600..1100,"800_480"
    Last edited by costas3850; 30th November 2015 at 14:51.

  6. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Huntington, WV
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    Default

    No need to change sys.txt? I tried the first one and got same error saying 1024x536 not supported, wouldn't boot up IGO. I will try others. I was able to download app that lets me hide status bar. I thought this would solve it, but screen moved up and then gap appeared at bottom about size of status bar! I will try the others and see what happens. Thanks again.

  7. #6
    GPSPower Helper

    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    28
    Posts
    442
    Rep Power
    328

    Default

    In sys.txt is enought :
    [rawdisplay]
    driver=engine
    screen_xy="auto"

  8. #7
    Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Huntington, WV
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    Default

    Ok, I have tried all of those and I get the exact same error. "The user interface 1024x536 is not supported or a compatible skin could not be found." The ONLY way I can get IGO to boot and work, is if the highlighted number below is changed to 536 and at the end of M5 and M6 I have 1024x768. I discovered after changing the branding zip back to original, Everything lines up perfect. I really would like to use the skin, but it will not line up correctly. I have tried everything to force 800x480 but it will not work.

    ;m1=400..480,196..320,"480_272"
    ;m2=234..320,400..480,"480_272"
    ;m3=600..1100,400..650,"800_480"
    ;m4=400..650,600..1100,"800_480"
    m5=1024..1280,536..800,"1024_768" ;The highlighted number has to be 536 and the outer resolution in quotes has to be 1024x768 or I cannot boot into IGO at all. Same error as shown above. Tried them all.
    m6=600..800,960..1280,"1024_768"

  9. #8
    Important User

    wojpen's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    EU
    Posts
    1,231
    Rep Power
    817

    Default

    Hi,
    Try this:
    (copy into multimode.ini)

    [modes]
    ; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
    ; OR
    ; mx=Width, Height ,Folder

    m3=1024..1050,506..620,"800_480"
    m4=536..620,994..1050,"800_480"

    and put in sys.txt:

    [rawdisplay]
    driver=engine
    screen_xy="1024_536:1024x536/536x1024:fullscreen"

    or
    screen_xy="1024_536:1024x506/536x994"
    This should help.


    ps. If you do not help - download from the Play Store free program ScreenSpec - make install horizontal and vertical screen and show here on the forum

    PS2. Read tutor - [Only registered and activated users can see links. ]

    and this - [Only registered and activated users can see links. ]

    regards wojpen
    Last edited by wojpen; 30th November 2015 at 08:26.

  10. #9
    Master nenadsen's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    φ ,λ
    Posts
    244
    Rep Power
    269

    Default

    @immusicman
    I have on my navigation resolution 1024x600. It works OK!
    Try with mine -

    [rawdisplay]
    driver=engine
    screen_xy="1280_800:1024x552/600x976:fullscreen"

    and

    [modes]
    ; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
    ; OR
    ; mx=Width, Height ,Folder

    m1=400..480,196..320,"480_272"
    m2=234..320,400..480,"480_272"
    m3=800..960,400..600,"800_480"
    m4=480..600,700..960,"800_480"
    m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
    m6=600..800,976..1280,"1024_768"

  11. #10
    GPSPower Helper

    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    28
    Posts
    442
    Rep Power
    328

    Default

    I made some test.
    The whole trick is from multimode.ini
    In all tests in sys.txt I have :
    [rawdisplay]
    driver=engine
    screen_xy="auto"
    I managed to stretch on my resolution ( 1280_720 ) every folder from data.zip :
    Spoiler: using 1024_768 folder

    wmm1xs

    Spoiler: using 800_480 folder

    29m6npw
    ;m1=400..480,196..320,"480_272"
    ;m2=234..320,400..480,"480_272"
    m3=1000..1300,400..800,"800_480"
    m4=400..800,1000..1300,"800_480"
    ;m5=1024..1280,552..800,"800_480"
    ;m6=600..800,960..1280,"800_480"

    Spoiler: using 480_272 folder

    1pvt4k
    m1=1000..1300,700..900,"480_272"
    m2=700..900,1000..1300,"480_272"
    ;m3=768..960,400..600,"800_480"
    ;m4=480..600,700..960,"800_480"
    ;m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
    ;m6=600..800,960..1280,"1024_768"


    For your device, modify multimode :
    ;m1=400..480,196..320,"480_272"
    ;m2=234..320,400..480,"480_272"
    m3=900..1300,400..800,"800_480"
    m4=400..800,900..1300,"800_480"
    ;m5=1024..1280,552..800,"800_480"
    ;m6=600..800,960..1280,"800_480"
    This means that for resolution 1000 < Width < 1300 & 400 < Height < 800 will use 800_480 folder.
    Last edited by costas3850; 30th November 2015 at 14:10.

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.