Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    London, UK
    Age
    48
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default Screen Blinking on HTC One M8 (1920x1080 HD)

    I'm not a total iGO noob and been using it for a few years on HTC HD2 but now have a really annoying problem.

    Just got a HTC One M8 (European) Android 4.4.2 and rooted plus gave SD card write access (I also tried iGO before rooting too).

    First thing I did was install iGO the usual way and add all the content. Initially I went for Thin1.3 apk 2.01 because it's movable to SD. But I have tried every other iGO apk.

    Here's the problem.

    When I'm in default 3D mode, the screen starts 'blinking' after a while. The route and the roads start to disappear and the terrain starts taking over the screen, so that for example it will be all green, the same as the fields. The whole screen starts flashing. This is happening on default scheme/skin or any other HD compatible skin. Meanwhile, the voice and the directions are still all ok. It behaves as if a ZX Spectrum is running it!

    A couple of times I've got a error message saying "memory is low, use different route options", but that's only a couple of times. Remember, this is a phone with bags of memory and no other apps.

    I have tried with the moveable thin apks that I can move to SD with all the content, and have tried every other version of iGO apk with all the iGO folders on the internal memory.

    I believe the data.zip I have is a 1920x1080 HD file and I have tried starting with and without Branding files.

    I have tried lots of different sys.txt combinations.

    Obviously I delete the Save folder every time.

    Please, anyone...HELP!

  2.    Advertissements


  3. #2
    Member + stomiobeach's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    UK
    Age
    49
    Posts
    52
    Rep Power
    24

    Default

    Add this to your sys.txt and try

    [debug]
    max_memory=400000000
    reserve_memory=15000000
    cache=2048

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    London, UK
    Age
    48
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by stomiobeach View Post
    Add this to your sys.txt and try

    [debug]
    max_memory=400000000
    reserve_memory=15000000
    cache=2048

    Wow! I think this works!

    I don't understand why though; I've never had to use this before on mobiles with a fraction of the processing power of the M8, but it works. Why?

    A million cheers!

  5. #4
    Member + stomiobeach's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    UK
    Age
    49
    Posts
    52
    Rep Power
    24

    Default

    For some reason Igo or system restricts the amount of ram used. I had the same problem on Nexus 4 with 2GB memory.

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.