Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 33
  1. #11
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by lolypop000 View Post
    This is reason why i tell you to flash logo, becouse something is wrong with logo.bin.

    Go to hidden menu over battery icon and go in inventory page and you will see fail beside logo

    Post number that you have writen beside splash, if you don't know how to create logo for flash, i can do it for you

    p.s.
    What hwid ( bootblk ) do you have?
    Sorry I misunderstood your suggestion. I understand now...

    As to your questions:

    No 'logo' listed on the Inventory

    No number besides 'Splash', just its status is showing 'Erased'

    Number next to 'Boot BLK' is 'B0827-00' with a version number of '7.60'

    Not sure of the HWID... just the Version Info shows 'nuvi 200W S3 P2 V6 2GB' with PCB P/N of '105-01392-00' and PCB Version of '6'


    Thanks for your offer but I'll have to learn to do it myself. If I run into problem and/or have questions, I'll be sure to seek your assistance. For now, lots of reading first...

  2.    Advertissements


  3. #12
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,655
    Rep Power
    5331

    Default

    You can retrieve HWID in GarminDevice.xml in your nuvi, for example this from a 3790:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><Device xmlns="http://www.garmin.com/xmlschemas/GarminDevice/v2" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.garmin.com/xmlschemas/GarminDevice/v2 http://www.garmin.com/xmlschemas/GarminDevicev2.xsd"><Model><PartNumber>006-B1101-00</PartNumber>
    but it should be 827
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #13
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    You can retrieve HWID in GarminDevice.xml in your nuvi, ...

    but it should be 827
    Thank you for your excellent and fast input. Based on your cited example, then you're indeed correct. My XML file showed the following:

    <PartNumber>006-B0827-00</PartNumber>

  5. #14
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,408
    Rep Power
    1435

    Default

    CAUTION: Your so-named '200W' is not a usual 200w. It's the innards of a 205W in a 200W case which Garmin so thoughtlessly thrust on the market for a short time about 4 years ago. This is confirmed by your HWID of 0827 and PCB P/N of 105-01392-00 and the FW verion 7.60.

    You should reflash the logo as Loly said before you end up with more problems. But be cautious flashing a 200W logo bin as your unit may actually use a 205W logo. Best to extract your present rgn16 so that we can see what it is, even though it may be damaged it may still be able to be identified. Use this kit to attempt extraction: [Only registered and activated users can see links. ]. Unzip it onto a clean SD card and then if it works post the file named 16_backup.bin which will appear in the root of the card if the extraction is successful.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  6. #15
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    tli, try rename all .gpi files in POI folders on unit and SD with bak extension, restart unit and proceed installing of startup picture again...
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  7. #16
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by Neil View Post
    CAUTION: Your so-named '200W' is not a usual 200w. It's the innards of a 205W in a 200W case which Garmin so thoughtlessly thrust on the market for a short time about 4 years ago. This is confirmed by your HWID of 0827 and PCB P/N of 105-01392-00 and the FW verion 7.60.

    You should reflash the logo as Loly said before you end up with more problems. But be cautious flashing a 200W logo bin as your unit may actually use a 205W logo. Best to extract your present rgn16 so that we can see what it is, even though it may be damaged it may still be able to be identified. Use this kit to attempt extraction: [Only registered and activated users can see links. ]. Unzip it onto a clean SD card and then if it works post the file named 16_backup.bin which will appear in the root of the card if the extraction is successful.
    I'd suspected this 200W-205W identity mix-up awhile back when I updated its SW initially. With the update, I'd audio directions with street-name all of a sudden after the update. Its case is labelled as a 200W--but 200W is not supposed to have street-names. I never gave it much thought--just happy with the added feature.

    The region 16 seemed to have been successfully extracted but I cannot upload it as an attachment to this post. Keep getting the following error:

    16_backup.bin - Invalid File

    The bin file shows as a 512KB file. Anyway, I give it another try...

    [Edit] Tried the extraction again, and the file seemed to have been extracted OK but I can't attached the file to this post--maybe because it's a bin file? Anyway, I uploaded the file to MediaFire at:

    [Only registered and activated users can see links. ]

    [/Edit]


    [Edit2] Viewing this extracted file with a hex editor shows that my 200W's Region 16 doesn't seem to contain anything--no logo at all, thus the erased splash status? [/Edit2]


    Quote Originally Posted by Giomen View Post
    tli, try rename all .gpi files in POI folders on unit and SD with bak extension, restart unit and proceed installing of startup picture again...
    Thanks for the input but no difference--still no pic on power-on.

    [Edit] Forgot to mention that I only had one POI file, 006D135900.gpi (1,132KB). I don't have a SD card in the unit while the GPS is in-use--not needed in my application. [/Edit]
    Last edited by tli; 6th November 2013 at 04:49. Reason: Uploaded file instead of attaching to post.

  8. #17
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,408
    Rep Power
    1435

    Default

    It certainly is the correct size for a 2xxW logo.bin file at 512 KB [2x5W is 398 KB], but it's corrupt. GIR_Editor doesn't recognise it as a logo bin but opens it and then cannot find any images in it. I haven't bothered to look further at it for that reason. If you are game to flash it, here is an rgn file made from HWID 0827 boot.bin and a good 2xxW logo.bin: [Only registered and activated users can see links. ]. Drag it onto updater.exe and flash it in preboot [but the risk is yours of course ]. Back up your internal files and most importantly NV if you haven't already done so before you flash this file. Hard reset before and after.

    PS: The reason you couldn't attach the file is that it needed to be compressed first as a rar or zip. And yes, 2xxW doesn't support TTS. Yours is a 205W in all but name but i thought it didn't have TTS either. If you lose TTS after this we'll have to look at something else.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  9. #18
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by Neil View Post
    ... If you are game to flash it, here is an rgn file made from HWID 0827 boot.bin and a good 2xxW logo.bin: [Only registered and activated users can see links. ]. ... Back up your internal files and most importantly NV if you haven't already done so before you flash this file. Hard reset before and after.

    ... And yes, 2xxW doesn't support TTS. Yours is a 205W in all but name but i thought it didn't have TTS either. If you lose TTS after this we'll have to look at something else.
    Thanks for the custom 200W RGN file. I was in the process of creating this file myself last night. However, I'll have to do some more reading and understanding before deciding to flash or not. The unit is working as-is currently without any problem, and the start-up pic seems to be just a minor issue for now. The down side is losing the TTS capability which I prefer to preserve if possible.

    I've already backed up everything recommended. Just to be sure, when you say backup NV, this means just the extracted content of Region 41 (which I've already done last night), right? Thanks again!

  10. #19
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    Your region 16 is empty, no data inside, i will create you pack for flash over SD and with TTS function
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

  11. #20
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    Here you have pack for flash over SD:

    [Only registered and activated users can see links. ]

    If you have folder Garmin on SD rename it to Garmin1

    Extract rar direct to your SD

    add SD in your nuvi and turn it ON, when process is over you will have Garmin logo picture and TTS enabled.

    Now delete folder Garmin from SD and rename your garmin1 folder to garmin
    Last edited by lolypop000; 6th November 2013 at 17:14.
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

 

 
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.