Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 71 to 80 of 116

Thread: cleanup part 2

  1. #71
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Canada
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by biggerdave View Post
    If you have the .dct then the map is correctly activated.
    You say the device "sees that new map" how do you mean?
    You say you get the error message "cannot use it on this device" when does this happen/are you trying to Manage Maps/Switch Maps on the device or in TTHome?
    Yes the dct file is there.
    When I say the device sees the map I mean I can select it from the list of maps (there is only this one) on the device (done via Operate my GO TTHome).
    The error message came up when I was managing/selecting the map via the 'Operate my GO" in TTHome.

    Now interestingly (and I noticed this after) the device would not go past the loading screen when not connected to the TTHome. I have since formatted the SD card and copied the original map back to the internal memory. I will start over and try this again. But I don't see any reason this new map would not work? Any additional troubleshooting is more than welcomed.
    Last edited by kahl; 5th April 2016 at 06:42 PM.

  2.    Advertissements


  3. #72
    TomTom Expert cleanup part 2
    cleanup part 2
    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,001
    Rep Power
    493

    Default

    You can always try running clearflash.exe 3 times (allowing a reboot after each run) on both the card (via a card reader and the internal memory too (ignoring/not connecting to or using TTHome)

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  4. #73
    TomTom expert
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Lithuania
    Age
    57
    Posts
    34
    Rep Power
    60

    Default

    @ kahl
    The error message came up when I was managing/selecting the map via the 'Operate my GO" in TTHome.
    You must patch TTHome *.dll first

  5. #74
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Canada
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    I got it to work.

    I ended up formatting the device itself, then updating everything up to current via TTHome.

    I then patched the navcore and TTHome, then copied over the previously patched map.

    Everything seems perfect. Thanks for the guidance folks, much appreciated.

  6. #75
    TomTom Expert cleanup part 2
    cleanup part 2
    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,001
    Rep Power
    493

    Default

    Quote Originally Posted by kahl View Post
    I got it to work.

    I ended up formatting the device itself, then updating everything up to current via TTHome.

    I then patched the navcore and TTHome, then copied over the previously patched map.

    Everything seems perfect. Thanks for the guidance folks, much appreciated.
    Well done; now do a full Windows backup!
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  7. #76
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    NL
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    FastActivate closes on startup

  8. #77
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Same problem here, are there any alternatives? as it seems to be broken...

  9. #78
    TomTom Expert cleanup part 2
    cleanup part 2
    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,001
    Rep Power
    493

    Default

    Try latest version attached
    Attached Files Attached Files
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  10. #79
    Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    BC Canada
    Posts
    12
    Rep Power
    0

    Default

    Canada-Alaska-101103.meta => .dct ERROR

    But*** the device says you cannot use this map...


    ttgo.bif:
    DeviceName=TomTom ONE
    DeviceVersionHW=ONE (v8)
    DeviceSerialNumber=PExxxxxxxxxx
    BootLoaderVersion=10012
    ApplicationVersionVersionNumber=8040
    ApplicationVersion=9619
    CurrentMap=
    CurrentMapVersion=0.0

    Map(s):
    I:\Canada-Alaska_985_8211\

    Storage:
    Size 977MB, Free 731MB
    Last edited by Cartel; 30th March 2017 at 03:22 PM.

  11. #80
    TomTom Expert cleanup part 2
    cleanup part 2
    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,001
    Rep Power
    493

    Default

    ....because there's no meta for that map!
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

 

 
Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.