Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    Master IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR seriesIGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    197
    Rep Power
    204

    Default IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series

    I created this guide to all owners of radio ALPINE INE W920R and others that use ALPINE IGO system 800x480
    Download and unzip compressed files.
    You will get folders ALPINE and AUTORUN
    The folder AUTORUN is need to open windowsce in the radio. Other alpine radio use differents method to put it in windows explorer. Read other post. First you must do a backup of your original ALPINE folder because you must use some files from it. Read down. Put every files you want in my new ALPINE folder (read other post of igo primo for tutorial in this forum [Only registered and activated users can see links. ] ).
    Copy the folder AUTORUN in the root of a micro sd card (8 or more Gb) and complete new folder ALPINE in a sub directory (for ex. NEW) . Put microsd into slot. Turn on the radio and wait until it start. Select the navigation. Start windowsce. To make a backup to go inside flashdisk and copy the entire folder ALPINE on microsd memory. Save the folder on your computer as an original backup ALPINE that you can always replace in your radio. My folder ALPINE is not complete, but we need some files that you have into folder CONTENT like voice in VOICE folder (you must use your TTS_NUA_V5 folder and your LANG and VOICE folders and replace my folder). I have already entered the speedcameras across Europe with icons and sound alerts update to 16.02.2016. Turn on the radio and even get into windowsCE. Go to flashdisk and delete the original folder ALPINE. Go to the microsd and copy my new complete folder ALPINE in FLASHDISK exactly where was the original one. Turn off the radio, remove the micro sd and back turn on the car radio. First start (only) is about 2 minutes.
    This version is FULL unlocked so it's work like original (split screen, change from radio to navigation when there is an alert on route, etc..) and is unlocked also speedcams for Swiss and France
    All features work but only if you go to navigation menu setting>info radio restart

    ...credits to all people for this hard work and test on route...


    REMEMBER: You must use from your original folder ALPINE from your backup, folders named VOICE, LANG and TTS_NUA_V5
    Attached Files Attached Files
    • This post requires you to click the "LIKE this post" button to see Attachments.
    Last edited by giuseppe66; 22nd March 2017 at 10:07 AM.

  2.    Advertissements


  3. #2
    Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    kuala lumpur
    Age
    60
    Posts
    22
    Rep Power
    13

    Default

    how can run this alpine on china car dvd gps?!

  4. #3
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    SPAIN
    Age
    42
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    how to use the latest maps?

  5. #4
    Master IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR seriesIGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    197
    Rep Power
    204

    Default

    Quote Originally Posted by seyedhossein View Post
    how can run this alpine on china car dvd gps?!
    you must see where is your exe file and then rename alpinenavi.exe and folder like your or if your radio can select exe file, just that you select alpinenavi.exe

    Quote Originally Posted by HUSUS1 View Post
    how to use the latest maps?

    read
    [Only registered and activated users can see links. ]

    and then read this
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Boki_Srb; 16th April 2018 at 02:14 PM.

  6. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    romania
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default

    On Alpine INE-W920R device work fine except tts voice.
    Anybody have this problem too?
    (Tried with old files from back-up and with new files).

  7. #6
    Master IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR seriesIGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    197
    Rep Power
    204

    Default

    TTS work like you can see
    Spoiler: pic1
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Spoiler: pic2
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Boki_Srb; 30th August 2017 at 07:22 PM.

  8. #7
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    SPAIN
    Age
    42
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    is necesary modify SYS.txt :
    [device]
    type="alpine_g500_eu"

    [interface]
    skin = "ui_alpine"


    Another option:
    Add this to the sys.txt file

    [keyboard]
    panels=ui_alpine/common/keyboard_eu.ini

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    hgfjkjkgf
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    when you go into settings and about software the unit restes

  10. #9
    Master IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    IGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR seriesIGO PRIMO 9.6.32 for ALPINE INE W920R - W9xxR series
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    197
    Rep Power
    204

    Default

    it's normal

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    London
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Still can't get TTS to work in that case

    Quote Originally Posted by lauriluri View Post
    On Alpine INE-W920R device work fine except tts voice.
    Anybody have this problem too?
    (Tried with old files from back-up and with new files).
    Hey Lauriluri - did you manage to get this working at all? I'm having the same problem.

    =======================================================

    Solved it Getting TTS Pro to work.

    For anyone else having the same problem, this worked for me:

    1. Make sure you have everything backed up first!
    2. Delete all folders from 'tts_nua_v5' apart from the language you want to use, in my case 'ENG'
    3. Delete all voices from 'CONTENT\VOICE' apart from the language you want to use, e.g. keep 'Voice_Eng-uk-f3-lua.zip', 'Voice_Eng-uk-m2-lua.zip', 'Voice_TTS-nua-eng-uk-f1-lua-dri40-vssq5f22.zip', 'Voice_TTS-nua-eng-uk-m1-lua-dri40-vssq5f22.zip'
    4. Re-start your device
    5. TTS Pro may still be disabled at this point.
    6. Go into Nav options, sounds & warnings, then select a TTS voice language. This should enable the TTS Pro option

    For me, it seems having all the languages/voices was causing the issue. They came with the device, so you wouldn't expect it to be the problem, but removing the ones I didn't need fixed things for me.

    Hope this is of use to someone else.
    Last edited by Boki_Srb; 17th April 2018 at 09:22 AM.

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •