Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    help Mediatek Igo Primo routing error

    Hi there,

    I have recently bought a 7" screen mediatek gps and have a problem with its routing... when planning routes to other cities in France if i put in a street name and house number i end up with a long horizontal line from East to West showing as part of the route though it looks like an off road stretch.. I have checked to make sure off road is unticked, and I have changed the maos from here to tomtom to see if that makes a difference, but error still persists.

    If I put in just the town or an intersecting road it seems to route correctly... any ideas please?

    I have taken a copy of the crashtxt file and attached as it seems to be saying there is an error accessing something but that is beyond me at the moment...any help much appreciated. system is running on win ce, primo folder appears to be on an sd card, maps are Here 2020 q4, and have been changed to tomtom 2019 q4 without any affect. no skin, resolution is 800 x 480 according to the sys text, which i attach now.

    rom version v.912S.710100.160305.8g app version v3.2af-mui20-hd-en sys id 37ee2d56-f7c850c0-ff00ff00-ff00ff00

    sorry for omisions and not seeing the detailed posting erqs 1st time i posted
    Attached Files Attached Files
    Last edited by itsnick; 19th August 2021 at 10:12 AM.

  2.    Advertissements


  3. #2
    iGO Enthusiast Mediatek Igo Primo routing error
    Mediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing error
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,588
    Rep Power
    3652

    Default

    Crash logs are generic and generally mean nothing smart
    The straight line has already been discussed, the device has nothing to do with it. You fit the package badly, and some of your files are bad.
    And, read [Only registered and activated users can see links. ]
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,

    Thank you for the quick reply, much appreciated... I'm sorry but the files are the ones that came on the device from new..in an attempt (possibly poor I admit) to rectify the fault I changed the maps, unfortunately I am not a guru on these things and at the moment changing maps is about the best I can manage, though I am happy to learn... I did search for the problem and came up with a couple of items, one including delete the saved files, which I tried to no avail...

    So Im sorry if my post is irksome, but if you can be patient and give me a link to follow or advice here on how to resolve I will quickly shut up and leave you be...lol

    your reply and help is very much appreciated as even a forum is a mystery to me at the moment..old age is terrible lol

  5. #4
    iGO Enthusiast Mediatek Igo Primo routing error
    Mediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing error
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,588
    Rep Power
    3652

    Default


    Well... there is a tutorial section, and proper topic in it:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Morning everyone, after inserting an 8gb sd card in to mediatek sat nav, downloading and installing Kia, and then Honda clean Igo primo software from this forum, and followng the links abovefor maps etc I still have the same problem, one enormous horizontal line when route planning to various places. However after a bit of testing it seems that if I add an intersecting road to the road I want, rather than just the road and house number of my destination the horizontal line doesnt appear, which is fine but some roads dont have intersecting roads, so only a partial solution.Also i have noticed it only affects certain roads, if I put in a different road in a small village it will map some of them ok and others get the horizontal line, turning a 53 km drive in to a 100km or more drive for a street .5km away from a good route..any ideas..the win ce version im on (6) doesnt seem to be a registerd version, though i wouldnt think the os would impact the program...used an 8gb sd card to eliminate possible flash memory problem.. do i need a particular version of winzip to open files from here correctly, or is there a particular formatting needed for the sd card I have used...Help please...

  7. #6
    iGO Enthusiast Mediatek Igo Primo routing error
    Mediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing error
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,588
    Rep Power
    3652

    Default

    The latest release of 7-zip (open source, small, effective, fast) is quite satisfactory.
    What do you mean by that "open files from here correctly"? Unpacking errors are almost impossible if the archive is correct and so is your computer. But, it is possible that the packed files are with an error in themselves.

    To eliminate possible content issues:
    - put only one map file (fbl). Download it from other source (different uploader) or other provider (Here/TT). For example from [Only registered and activated users can see links. ] then from [Only registered and activated users can see links. ]
    Test.
    - then add the rest of the files, one by one, test after each, (fpa, then fsp, then poi, then buildings)... etc

    If you encounter a problem after a few files, try only with that file (next to the map).
    - If there is still a problem - that file is defective
    - If the problem is lost and reappears after adding a few files, then the problem is in the device.
    Either its processor can't handle that amount of data (in fact its cache registers are defective), or the memory chip is messy.


    And after all, it is quite possible that your device is not working properly.

    I have two WinCE devices, one is quite old and weak, has a KIA clean package (480x272) on it and the other is newer with CIVIC (800x480).
    I have no such problems.
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Back again great advice thank you... I now seem to have found the file that is causing the straight line issue for me in France, if I remove the French map FPA file it seems to stop the straight line error problem. Only tried it on a few routes that had errors before and it seems fine so far. Can anyone tell me what the FPA file does, and if it is possible to have it checked for errors... I notice I dont have one for the UK maps so im hoping its not a required file.. thanks for any info on fpa file...and hope this helps anyone else who gets the off road/straight line across map routing error....
    Last edited by Boki_Srb; 1st September 2021 at 08:02 AM. Reason: approved

  9. #8
    iGO Enthusiast Mediatek Igo Primo routing error
    Mediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing errorMediatek Igo Primo routing error
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    50
    Posts
    5,588
    Rep Power
    3652

    Default

    You are a bit lazy, aren't you
    In my answer in post #4 I referred you to a tutorial post where there are all the guidelines. Read it, carefully. All under spoiler.

    All explanations here:
    [Only registered and activated users can see links. ]

    In principle, this file is useful.
    I already mentioned to you - try downloading that file from another host. Or try maps from another provider.
    If the problem persists, then you can live without it
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2021
    Location
    France
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Thank you for your reply, I'm very grateful for the help provided on this forum, however I have asked a question about what the FPA file actually does and if it can be checked for errors (which I would happily try if it is possible) and whilst the document you refer too does say it is point addressing, that is not an answer that is merely a description, so perhaps I am not the only one who is lazy I have not asked the same question, you just havent read it properly However for anyone who is having a similar problem please see below for a bit more info...

    Generally, your device uses point addressing (door-to-door navigation) to ensure greater accuracy. In some cases, though, your device may be using logical addressing.

    Logical Addressing

    For example, if a stretch of road is known to contain house numbers from 100-199, the placement of addresses along that road is interpolated. This means that 150 would be placed in the middle of the stretch of road, even though it may be located some distance from the centre since addresses are not always spaced evenly.

    Point addressing

    Premium map feature where addresses are given a precise location, which provides a much greater arrival accuracy.

    I have tried the FPA files from the links supplied, so will now look for different ones to try... so if anyone has an FPA file from a working French map, compataible with Igo Primo, that they have used in France without a problem, please can you share? In the meantime I will carry on looking and updating for those who might be having a similar problem
    Last edited by Boki_Srb; 3rd September 2021 at 11:26 AM. Reason: approved

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •