Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2017
    Location
    Planet Earth
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default iGO Primo and Android Oreo 8.0

    Hi y'all! I got update for my Nexus 5x (Android Oreo) and after install I've noticed that my iGO is no longer working. I mean it's working but screen is black. I can hear sounds when I tap on the screen but that is it. I use this version of iGO Primo 9.6.29.625822

    Is there any fix for this issue?

    Thank you in advance.

    Best

  2.    Advertissements


  3. #2
    iGO Moderator iGO Primo and Android Oreo 8.0
    iGO Primo and Android Oreo 8.0
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,097
    Rep Power
    492

    Default

    You tried to uninstall/clear cache/restart/install again?
    NO ONE IS A SEER, READ: [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  4. #3
    Member
    Join Date
    May 2017
    Location
    Planet Earth
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default

    @Boki_Srb yeah, I did that few times, still the same. Even tried to delete save folder and run once again..... same thing happen! It works but screen is black, I can hear sounds and that is all.

  5. #4
    iGO Moderator iGO Primo and Android Oreo 8.0
    iGO Primo and Android Oreo 8.0
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,097
    Rep Power
    492

    Default

    I guess it is up to driver, but I have not yet had the opportunity to come in touch with Oreo. Try to experiment changing values in sys.txt, under [rawdisplay] section.
    for example
    force_renderer="RENDER_MOYA"
    driver=GX; GDI, or "engine", or "gles", or...search for more, someone will suggest more solutions. May not seem logical, but in such cases you do not know what will work.
    Btw, under
    [debug]
    put line
    show_rawdisplay_info=1 ; handy for seeing what igo chooses as display driver (when you put auto)
    Last edited by Boki_Srb; 12th September 2017 at 08:36 PM.
    NO ONE IS A SEER, READ: [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    uk
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    I have the same issue after upgrading my ROM on Nougat 7.1.1 OnePlus3 with latest OpenBeta. Happens on both iGO Basarsoft 9.18.27.709965 & iGO Navigation 9.18.27.705829. Will have to google more driver option to force. Only difference is that it starts with black screen and then shuts down. Last time this happened, newer version of software sorted the issue. Have already tried un-installing, clearing cashe, deleting Save folder and reinstalling.
    Perhaps running full debug may indicate the issue. Will have to Google the debug command for sys.txt. I deleted the sys.txt file that had the full debug log commands when I wiped my system ina n attempt to get it working again :-( (Forgot to back it up)

  7. #6
    Member +
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    37
    Rep Power
    8

    Default

    iGO Navigation 9.18.27.705829 - 11.jul.2017 works ok on my nexus 5x with Oreo
    [Only registered and activated users can see links. ]

  8. #7
    iGO Moderator iGO Primo and Android Oreo 8.0
    iGO Primo and Android Oreo 8.0
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,097
    Rep Power
    492

    Default

    We all know that NG works OK.
    The question is about Primo.
    NO ONE IS A SEER, READ: [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  9. #8
    Member
    Join Date
    May 2017
    Location
    Planet Earth
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default

    Hi Guys, I'll try what you suggested.

    This post will be edited

    Thanx y'all!

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    In front of You
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,
    I have Nexus 5X and 6p, android oreo.
    I've tried all the combinations with:
    [rawdisplay]
    driver=SURFACE_ENGINE ;GDI GX engine gles
    force_renderer=RENDER_MOYA ;SOFTWARE_RENDER RENDER_GLES

    Unfortunately it doesn't work, screen is still black.
    Additionally when I use value - gles, Primo starts and stops. Gles is useless for Nexus.

    [debug]
    show_rawdisplay_info=1 ;gives driver=SURFACE_ENGINE

    Of course NextGen works very well.

  11. #10
    Important User iGO Primo and Android Oreo 8.0
    iGO Primo and Android Oreo 8.0
    Midnight Blues's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    EU
    Posts
    917
    Rep Power
    737

    Default

    I had problems with black screen on some devices, and came to conclusion it is video driver problem.

    Best solution for those devices is to use NG.
    Last edited by Midnight Blues; 16th September 2017 at 05:16 PM.
    NO THANKS POSTS ALLOWED, NO LIKES NEEDED, ALL MIRRORS APPRECIATED
    ztsyz4
    Password for all my uploads: gpspower.net

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.