Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?

    Hi guys,
    I have an Mio digiwalker P360 with I go Primo on it and about 6 months ago it started dropping satellite connections after 20-30 minutes of driving. While it was connected I could see at least 5 green lines, onces it dropped the signal, I saw at least 10 lines, 5 green ones and 5 red ones and it seemed to me that the lengths of the greens matched the lengths of the red ones, it looked strange to me. I never got the signal back, the main screen kept showing the status message as "autodetecting gps signal" or something similar. The only way I could get it working again by turning the GPS (PDA) off and then on again.

    Any idea what can cause this problem?

  2.    Advertissements


  3. #2
    GPSPower Helper What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    29
    Posts
    425
    Rep Power
    322

    Default

    Before you launch Primo, make a calibration screen.
    Or you Dimka skin.
    Or use this ux-utility and add in sys.txt :
    [utility]
    calibratefix=1
    Spoiler: link
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by costas3850; 1st May 2017 at 09:10 PM.

  4. #3
    Important User What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    osiris4isis's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Darkside of the Moon
    Posts
    2,042
    Rep Power
    433

    Default

    Are you sure screen calibration will fix GPS issue? Last I checked calibratedfix is for screen calibration. And your zippyshare went bye-bye after only 5 mins.
    Do not PM me with questions. That's what a forum is for.

  5. #4
    GPSPower Helper What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    29
    Posts
    425
    Rep Power
    322

    Default

    Rebuild link.
    osiris4isis, [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Costas, I forgot to mention that my Primo is a "Truck" version and that my Mio P360 has Windows CE 5.2 on it:

    OS 5.2.1438 2006
    Processor: ARM920T S3C2443
    Memory: 53.43 MB

    Does that makes any difference?

    I was just looking at the file "esc.nfrun" with SLEEP "250", should I leave it on 250 or maybe I should increase it to 500?

    But, you told me 3 different options:

    1. make a calibration screen
    2. use Dimka screen
    3. use this ux-utility

    about the 1st option: How do I make a calibration screen?

    about the 2nd one: where can I download a Dimka screen for my P360?

    about the 3rd one: I unzipped both rar or zip files the result is this:

    UI_IGO9
    UTILITY
    UX
    sys.txt

    should I copy the folder UX, inside with these three folders to the Primo folder or maybe to a different folder?

    and thanks for your help!
    Last edited by GezaL; 2nd May 2017 at 01:11 AM.

  7. #6
    GPSPower Helper What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    29
    Posts
    425
    Rep Power
    322

    Default

    1. Settings - Calibrate Screen
    2. [Only registered and activated users can see links. ]
    3. Don't unzip, just copy into ux folder.
    Mio P 360 have WM OS.

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    I don't have my GPS handy (it's in the car now) but I don't recall in my Igo Primo Truck any button called "Settings", nor the calibrate the screen option. The version of my Primo is:

    9.6.5.245577
    Jul 6 2012

    I cannot even find the way to see how many satellites are green or red when the GPS IS connected and working fine (I do remember, that I had no problem to that in Igo 8 My Way.)
    I can only see the satellite info screen when I can see the revolving 3 satellites icon in the left upper corner on the main screen.

    I downloaded the stuff, should I unzip anything or just put it in the Primo folder?

    Btw., my Primo folder is called IGO8 because back then I couldn't make Primo work when its folder was called Primo. Is there a way to make it work in a "Primo" folder by editing any config file?

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    I installed the Dimka screen and now I cannot start Primo, get error message:

    Failed to open file:
    ui_igo9\common\ui\common_params.css
    exiting application

    Btw. I managed to rename the folder and exe of the application to Primo and it started and worked fine. Then I copied the Dimka files to the ux folder (I had to create the folder "ux") and copied the folder "utility" to the root of Primo and I also added the utility entry in the SYS.txt.

    Next time I start Primo, get a message whether I want to start Primo with default settings and delete all custom config info, so far I picked No.
    Last edited by GezaL; 3rd May 2017 at 04:06 PM.

  10. #9
    GPSPower Helper What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    What can cause dropping satellites after 20-30 min. drive?
    costas3850's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ro
    Age
    29
    Posts
    425
    Rep Power
    322

    Default

    Skin -> iGO\content\skin\
    ux-utility -> iGO\ux\

    First try to copy calibratefix_20.zip into iGO\ux\ folder, Without unzip it.
    Add in sys.txt :
    [utility]
    calibratefix=1

    If everythings is OK, at start you'll see for a short time calibrate screen.
    Last edited by costas3850; 3rd May 2017 at 05:01 PM.

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Well, I ended up messing with my Primo, that now it won't start at all. It stops in the middle of the bottom blue stripe loading. I already removed everything that I added to it, no difference.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.