Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Mendoza, Argentina
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    help iGo Primo voices not working

    Hi there,

    I recently purchased a used VW Tiguan but it came without the SD card with the GPS software. I downloaded and installed iGo Primo 9.6.2.209584 that I found in this forum in the downloads post. Everything seems fine, maps and POIs are correct, but the voices don't seem to be working. I already tried modifying the sys file with some tips I found in the forum, but to no effect. I don;t know if there's something I can do, maybe you can help me solve this problem.

    Some details:

    - Device: RNS 510
    - Resolution: 800*480
    - WinCE
    - Version of the navigation software: iGo Primo 9.6.2.209584 running from SD Card
    - Maps version: HERE 2016.Q1
    - Stock skin

    Thank you
    Last edited by rfstahl; 5th April 2017 at 09:23 PM.

  2.    Advertissements


  3. #2
    iGO Moderator iGo Primo voices not working
    iGo Primo voices not working
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,017
    Rep Power
    457

    Default

    Welcome to forum
    Read:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    and
    [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Mendoza, Argentina
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    I edited the original post with the missing information. Thank you.

  5. #4
    iGO Moderator iGo Primo voices not working
    iGo Primo voices not working
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,017
    Rep Power
    457

    Default

    RNS 510, there already was discussion about it.
    You tried with too old Primo. It is good, but don't have adequate support for your device.
    Use Primo 9.6.13.405512, so-called Honda Civic reborn, package for 800x480 res.

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Mendoza, Argentina
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    Thank you for your help. I installed the Primo 9.6.13.405512 version. It works great, even better than the previous one, but still no sound :/
    I also did a forum search for this specific problem and I couldn't find a solution, all RNS 510 posts are related to other problems.

    It's starting to drive me crazy!!
    Last edited by rfstahl; 6th April 2017 at 09:52 PM.

  7. #6
    iGO Moderator iGo Primo voices not working
    iGo Primo voices not working
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,017
    Rep Power
    457

    Default

    You should not have such problems. Maybe device is defective or have wrong setup.
    Btw, RNS 510 original or clone?

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Mendoza, Argentina
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    I'm pretty sure it's original, the commands on the steering wheel work and I got the original manual. Everything else in the device works perfect. I don't want to pay a technician yet, there must be something I'm missing.

  9. #8
    iGO Moderator iGo Primo voices not working
    iGo Primo voices not working
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    45
    Posts
    1,017
    Rep Power
    457

    Default

    It is very posbile that it need coding for GPS part, but I don't know where to find it.... The Navigation module may not be ticked in the CANBUS Module, or similar...
    This is example of it:
    Spoiler: address
    Code:
    Please Login or Register to see the links

    First search for help at a specialized forum (VW)
    You may still need to contact expert with diagnostics device.
    Last edited by Boki_Srb; 7th April 2017 at 10:32 AM. Reason: typo

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.