Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    GPSPower Helper Nuvi 3490 - "Image Not Found"
    Nuvi 3490 - "Image Not Found"

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    298
    Rep Power
    295

    Default Nuvi 3490 - "Image Not Found"

    I have a very unusual problems with my 3490: when I turn on, after the GARMIN Logo, a blank white screen appears with blue lowercase letters filling out contours like the words "Image Not Found". I can not install firmware by pre-boot or GarminCure3. Shortly after being recognized by the Updater.exe the system starts to read the firmware but reboots and stops the process. When it reboots the Garmin LOGO and Software Missing appear. With QuickCure3, the two GPS disk drives start recognizing, even they are identified by Windows, but the content is empty and the device icon flashes and loops that prevents the process from continuing.
    I also tried to backup some regions and also install rgn16, but it gives an error in the process and stays in an eternal looping, appearing the LOGO GARMIN reading the card, but not finishing. This is a problem I have never seen
    Curiously pressing and holding the finger where the battery icon would go into the hidden menu, but without any image, only text. In this step, unfortunately, Updater.exe also does not recognize the USB port. If anyone has any idea that I can implement, sre wil be welcome

    [Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]
    Nuvi 3597; 3490; Etrex 30; Oregon 200 (from Approach S5)

  2.    Advertissements


  3. #2
    VIP Master Nuvi 3490 - "Image Not Found"
    Nuvi 3490 - "Image Not Found"Nuvi 3490 - "Image Not Found"
    isg's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Europe
    Posts
    159
    Rep Power
    81

    Default

    I have a similar problem with a friend's unit. Tried more or less what you have tried already...
    The end result was a dead unit within 3 days of attempts.
    In my opinion there were some dead memory blocks (bad sectors) in chip memory affecting several regions of FW.
    I'll follow the thread - may be someone will sugest something I did't tried.
    Last edited by isg; 5th April 2017 at 09:26 AM.

  4. #3
    Important User Nuvi 3490 - "Image Not Found" Alviora's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Kyiv, Ukraine Karavaevy Dachi
    Age
    32
    Posts
    244
    Rep Power
    307

    Default

    Dead EMMC chip. need replace.
    Слава Україні!!!

  5. #4
    GPSPower Helper Nuvi 3490 - "Image Not Found"
    Nuvi 3490 - "Image Not Found"

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    298
    Rep Power
    295

    Default

    Quote Originally Posted by Alviora View Post
    Dead EMMC chip. need replace.
    The problem must be of hardware, as mentioned. In my attempts I prepared the firmware for flashing by pre-boot removing rgn 0x0E (leaving only 0x0C and 0x7F). I also tried flashing the rgn 127 by the SD text command without success, nothing worked after many attempts. Then or I exchange the board or replace the EMMC chip
    Nuvi 3597; 3490; Etrex 30; Oregon 200 (from Approach S5)

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.