Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    United States
    Age
    39
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default GPSMAP 545S older firmware

    Hello,

    I have a Garmin GPSMAP 545S. I need to try and reflash the firmware to fix an issue -

    [Only registered and activated users can see links. ]

    Question - Can I flash an older firmware? Anyone every do this? I learned from Garmin to Hold the UP arrow and power ON and that has to load firmware from a file.

    I can't find any old firmware files for this unit. Seems to be the same for the following units:

    GPSMAP 420/420s: 5.60
    GPSMAP 430/430s: 5.60
    GPSMAP 430x/430sx: 5.60
    GPSMAP 440/440s: 5.60
    GPSMAP 440x/440sx: 5.60
    GPSMAP 450/450s: 5.60
    GPSMAP 520/520s: 5.60
    GPSMAP 530/530s: 5.60
    GPSMAP 540/540s: 5.60
    GPSMAP 550/550s: 5.60
    GPSMAP 525/525s: 5.60
    GPSMAP 535/535s: 5.60
    GPSMAP 545/545s: 5.60
    GPSMAP 555/555s: 5.60

    5.60 is the latest, so anything prior to that would be worth a shot, assuming it can flash older firmware.

    Any help would be great! Also any other tips would be useful. Absolutely nothing wrong with the unit, just can't clear the "Weather Service Lost" message to make it usable. Even when through Test / Diagnostic mode and everything passed fine... Gotta be a software bug, but Garmin doesn't fix them anymore

    Thanks.

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼ GPSMAP 545S older firmware
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    19,130
    Rep Power
    4767

    Default

    Sorry I don't know if you can flash an older firmware, I hope someone else give you good advices, but you can find old firmware here:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    l9ebnsm
    You have to navigate to get to the good.

    Galaxy S5 Kitkat 4.4.2 / Nuvi1200->1250 / Nuvi3790T->34xx / Nuvi 2200 / Nuvi 66 / Oregon 600

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    United States
    Age
    39
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for the link. I was able to flash an older firmware, but that did not fix the problem. Seems to be a hw issue. Thanks!

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.