Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Spain
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default Apine INE-W977BT only boots to WinCE screen

    I have a Alpine INE-W977BT and after using Alpine's own "G500 SD Tool" to transfer the sat nav system to SD card, it no longer starts the sat nav automatically but instead shows the "WINDOWS EMBEDDED CE 6.0" screen. I can manually start the sat nav app by clicking on the folders then the .exe file but this is hardly ideal!

    How can I make the sat nav come on automatically like it used to?

  2.    Advertissements


  3. #2
    iGO Moderator Apine INE-W977BT only boots to WinCE screen
    Apine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screen
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    47
    Posts
    3,297
    Rep Power
    2274

    Default

    Try to reflash [Only registered and activated users can see links. ]

    Such questions should always be asked to official support...
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Spain
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks, I'd actually already tried that but nothing happens when I plug in the USB stick as per their guide. Note: I had already updated the firmware via this method BEFORE using the G500 tool and it worked perfectly the first time

    "Official" support haven't responded to my requests for help that's why I'm looking at alternative knowledge bases
    Last edited by Boki_Srb; 10th February 2020 at 03:57 PM. Reason: quote removed

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Spain
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    No joy at all from Alpine support. They don't seem to know how to fix this (which seems incredible). Each time I turn on the ignition, I get the Windows desktop screen and need to navigate into the folder on the SD card to start the satnav application manually.

    Surely this must be a very simple fix? All the satnav application files and maps are still present (and work) so why won't the application stay running in the background when I turn off the ignition???

  6. #5
    iGO Moderator Apine INE-W977BT only boots to WinCE screen
    Apine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screenApine INE-W977BT only boots to WinCE screen
    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    47
    Posts
    3,297
    Rep Power
    2274

    Default

    Can you revert back files with the same tool?
    Before asking a question, know it's already discussed here and at 99.9% is not unique. Use search.
    NO ONE IS A SEER, READ (click on): [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!
    [Only registered and activated users can see links. ] <- Click!

    Spoiler: obs
    Many questions become very arduous, a lot of time chewed deja vu...Since we have lost all the year of work and effort, many people have no will to answer the same questions again. Me neither. Use a search, please.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Spain
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    If I use the tool again it copies all the files again (from flash to SD) and the whole process takes about 30 mins. But the system does NOT start automatically 🤷
    Last edited by Oldgold; 18th February 2020 at 05:44 PM.

  8. #7
    Trial Moderator Apine INE-W977BT only boots to WinCE screen
    Apine INE-W977BT only boots to WinCE screen
    Bricoman's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Arola (Italia)
    Posts
    842
    Rep Power
    490

    Default

    Hello,

    I had this problem of transfer from the internal memory to the SD card with INA-W910R!

    Result, return to after-sales service under warranty !

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •