Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29
  1. #21
    Member +
    Join Date
    May 2012
    Location
    Too close to the New Madrid Fault
    Posts
    35
    Rep Power
    39

    Default

    I buy and sell and use Tomtom units. One hint to the problem you describe also manifests itself with a display on the GPS Navcore/Map Version screen screen of 32mb ram in a unit with 64mb ram. Another symptom will be if the unit is operated in Home under 'Operate My Device' and you will get only a partial map display...you will get the vehicle icon and colors, but the streets and the rest of the data does not load. You also may get a message like "No useful GPS data found near destination location" if you plot a route to a POI. I have four on my table now doing exactly that. Another symptom may include having to reset the language each time the unit boots or freezing when setting the time. The problem appears to be that either the hard drive is corrupting data written to it, or corrupt files are being written to the hard drive. I have restored one by wiping it, running a low level format with the HD Guru tool (free.) Then when all data is off the drive, run clear flash four times. I can attest to the file corruption because after I run the chkdsk utility on the GPS hdd and it says no problems, after I try to execute a command on one of the flawed units, and check the disk again, it will report fixing more corrupt files. So you then begin to assess a salvage value to the components: used 5" working screen and digitizer $20-$25, housing, fascia, battery and speaker $5 -$10. I tend to keep them around for parts. At first I thought the map file was corrupt, but that proved not to be the case. You can reload Navcores until dawn and it does not help. There is no fix for most units that present with this problem.

  2.    Advertissements


  3. #22
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Belgium
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    I have freezing issues. Gonna trie this.

  4. #23
    Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Cairo
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default

    is it works with TT one xl ,,, before I download that tool.

  5. #24
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,775
    Rep Power
    508

    Default

    Quote Originally Posted by tomtom one View Post
    is it works with TT one xl ,,, before I download that tool.
    Of course it will, why not.


    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Last edited by QUIN1965; 12th February 2015 at 12:37.
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  6. #25
    TomTom SModerator

    QUIN1965's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    al lado del mundo
    Age
    50
    Posts
    2,603
    Rep Power
    871

    Default

    Quote Originally Posted by tomtom one View Post
    is it works with TT one xl ,,, before I download that tool.
    Hi if read from 1st post you find what you are looking greeting
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

    How to unhide links: After clicking LIKE this post, hidden links will be available.
    sncmz5
    [Only registered and activated users can see links. ]

  7. #26
    VIP Master Lantus's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Norway
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    My old tomtom one somehow uses battery even when turned off - will try to use this software to clean up old maps.

  8. #27
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Polaniec
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    I've big proble with flash so I hope it's works !!! Thank a lot

  9. #28
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Milan
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    I solved my reboot problem !!!
    Tks

  10. #29
    Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    I've patched many devices for my family and friends.
    But never had a big problem like this

    Rebooting al the time.
    Normaly deleting mapsettings.cfg is enough.
    but not this time.
    Nothing works.
    Ecxept this work around from Redrock3.

    Lowlevel format and 4 times clear flash.

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.