Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    France
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default POI warnings not working France but ok in other countries

    It seems that TomTom has added something that stops warnings being given in France for POIs like camera databases. While traveling with my trusted TT730, my own camera POI databases give warnings fine in Holland, Belgium and Germany, but the moment I drive into France, no warning is given for most cameras. I know the POIs are loaded correctly as the camera icon does show on the map, but no warning is given, both audible nor the additional icon in the top left hand corner.

    I have noticed a borders.dat file in both the 890 and 895 maps. Could this be the culprit? I have tried to remove it, but the 730 starts rebooting itself in a continuous loop.

    Does anyone have the same problem, suggestions or even a solution?

  2.    Advertissements


  3. #2
    Member +
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    UK
    Posts
    50
    Rep Power
    0

    Default

    Warnings worked in France first 18 days of September for most fixed locations in SCDB database. The odd one or two not giving warnings could well have been due to 'update lag'.

  4. #3
    Master Downunder35m's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    private
    Posts
    609
    Rep Power
    375

    Default

    You will never get a 100% perfect warning system as police and councils will also use these databases to find spots that are not listed.
    This is especially true for mobile sites, quite often they got reported because of a blitz for a few days - but for the rest of the year the police does not check there anymore.
    Another thing is the lack of knowledge from some users:
    Speed-, Radar- and Traffic-cams often look very similar, resulting in false alarms genrated by people that did not know the difference between a traffic and a speed cam.
    Password for all my files: downunder

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    France
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Well, I found the problem. On the 7xx and 9xx the later navcores don't allow poi warnings at known camera sites in France. Rolling back to navcore 9401 or earlier allows the speedcam or danger zone warnings again.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.