Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,783
    Rep Power
    508

    trucks Warning, truck navcore 9.700/9.701/9.702 appears to be faulty!

    On many forums we are now starting to see reports (thanks Pesado & others) about errors with this navcore NOT routing according to your vehicle profile (under low bridges etc) which is very dangerous so either use it at your own risk or revert to the stable 8.398 truck navcore for now

    We hope/assume that TT will eventually get their act together and fix this with the next release (whenever THAT is)
    Last edited by biggerdave; 14th May 2013 at 20:27.
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  2.    Advertissements


  3. #2
    Master Downunder35m's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    private
    Posts
    609
    Rep Power
    375

    Default

    Is that true only for the SE and DSA versions or same for the original when patched?
    As on the official TT forum I could not find complaints of that kind.
    Password for all my files: downunder

  4. #3
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,783
    Rep Power
    508

    Default

    According to Pesado it's all versions incl original (which is what the others are built around)
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  5. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    uk
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Been using the patched original for a few weeks now with 905 map and all seems ok so far

  6. #5
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,783
    Rep Power
    508

    Default

    Latest 9.701 has IDENTICAL problem but a temp work around on either of these versions is to select "bus" then input your truck dims
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  7. #6
    Master Downunder35m's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    private
    Posts
    609
    Rep Power
    375

    Default

    Weird that TT did fix some minor issues but not that.
    You would expect them to at least read in their own support forum but it seems no official answers means noone there is reading the own forum
    Password for all my files: downunder

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Italy
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    hi,
    are there some news about this question?

    Where I can follow the progresses ?

    Thank you

  9. #8
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,783
    Rep Power
    508

    Default

    If there WERE any progress then we would post it here but "generally" 9.701 works pretty well for most.
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    The Netherlands
    Age
    44
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    It seems there are more routingproblems nowadays and imho it's getting worse.
    It's my personal experience and read some reports on truckerforum.
    For me Tomtom truck went useless and now i use a car map instead.
    The main problem is non-existing restrictions for truck, some of them even on the highway.
    Some users with the same NC (9701) and map (920.5273) don't experience the problems, others do.

    Change the vehicletype to 'bus' doesn't solve or decrease the problem.
    Mapupdate was not applied.

    If somebody knows a solution please let me know.

    Is it possible Tomtom has put a corrupt truckmap of navcore in the 'free' circuit?

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Hi Biggerdave,

    Where can I found a navcore for Europa Truck 925.5445.

    WillemJ

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.