Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default One XL won't wake from 'Sleep'

    I have a couple of One XLs and both have recently started playing up in the same way.

    After shut down (into 'sleep' mode') by pressing the power button, they won't start up again - black screen, nothing....

    Removing the SD card and reinserting forces a complete restart (yellow progress bar), but the same happens next time you turn it off and try to turn on again.

    A hard reset (paperclip for 10 seconds) seems to solve it (as does paperclip and power button together for 10 seonds) but the next time the SD card is removed/reinserted, same problem.

    I've tried reinstalling the navcore from scratch, rolling back to an old backup with 2012 maps, same problem. Thought briefly it was a corrupt postcode file in the 'zip' folder, but same problem even with that removed. Tried a couple of different bootloaders (5.5136, 5.5138) and navcores (9.170 and 9.530) - same problem.

    It never used to happen (bl 5.5136/nc 9.170), so why's it started recently? And on both TomToms the same. It's not insurmountable, but it's bugging the hell out of me.

    Any ideas?

  2.    Advertissements


  3. #2
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Oooh, think I may have found to the solution myself.

    Used the TomTom Clear Flash tool - link here:

    [Only registered and activated users can see links. ]

    Fingers crossed that's solved it. I'll leave this thread open in case it helps anyone else, unless the mods are having a tidy-up

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    France
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,

    Please, excuse my poor English. I'm French and I never learned English at school.

    What about battery life? Is the battery not too weak? Maybe is it the source of your problem...

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.