Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    milan
    Age
    28
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default Speed Cameras for Sony XA-NV 300T

    Hello everyone, i bought the XA-NV 300T, a tomtom gps receiver (western europe map) for my car audio.

    I'm pretty sure the software is Android, so i tried to activate speed cameras using the default device id for android western europe version (AK6HE8JGPW) but it doesn't work

    How can i find the right device id? i can only access to the SD Card that contains just the map and not the app itself


    Thanks!

  2.    Advertissements


  3. #2
    TomTom SModerator

    QUIN1965's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    al lado del mundo
    Age
    50
    Posts
    2,600
    Rep Power
    871

    Default

    Quote Originally Posted by maresca View Post
    Hello everyone, i bought the XA-NV 300T, a tomtom gps receiver (western europe map) for my car audio.

    I'm pretty sure the software is Android, so i tried to activate speed cameras using the default device id for android western europe version (AK6HE8JGPW) but it doesn't work

    How can i find the right device id? i can only access to the SD Card that contains just the map and not the app itself


    Thanks!

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    To my knowledge TomTom Speed Camera service is not supported for this device.
    Code:
    Please Login or Register to see the links



    I've found the solution to adding speed cameras.
    First of all, you will need to update your HU to to the latest firmware.

    Firmware Update:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    The most recent map available for this device can be downloaded from
    Next, update your tomtom XA-NV300T here:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Now you should have speed cameras on your XA-NV300T. Enjoy!

    PS
    It's terrible that tomtom and sony have made it so difficult to find any information on this.
    Last edited by QUIN1965; 12th April 2015 at 19:34.

    [Only registered and activated users can see links. ]

    How to unhide links: After clicking LIKE this post, hidden links will be available.
    sncmz5
    [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    milan
    Age
    28
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    The last update added speed camera only for Australian map, not for the Western Europe version

    I'm trying to make it by myself but I need to find the right device id

  5. #4
    Member +
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    UK
    Posts
    66
    Rep Power
    22

    Default

    Quote Originally Posted by maresca View Post
    The last update added speed camera only for Australian map, not for the Western Europe version

    I'm trying to make it by myself but I need to find the right device id
    Knowing your device ID may not help as nobody has cracked putting the official cameras on Android. I think your only choice is to put POI based cameras on your device.

    Try quin1965's :-

    [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    milan
    Age
    28
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by TomTom13E View Post
    Knowing your device ID may not help as nobody has cracked putting the official cameras on Android. I think your only choice is to put POI based cameras on your device.

    Try quin1965's :-

    [Only registered and activated users can see links. ]

    thanks, i will try but i'm not sure it will work because i think my tomtom has a custom version of the android app.. in fact i haven't live services


    anyway i will update you this afternoon


    by the way it's a problem if the file you give me for pm is for all the world and my map is only western europe?

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    milan
    Age
    28
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Just tried.

    Speed cameras are showed but no sound

  8. #7
    Member +
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    UK
    Posts
    66
    Rep Power
    22

    Default

    There is another way that involves uninstalling and installing the TomTom app. If you can do that I will a look for it when I get back to the big screen.

    Sent using Tapatalk.

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    milan
    Age
    28
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    I can't do it because the app is preinstalled on the car hi fi


    So there isn't a solution? So sad...

  10. #9
    Member +
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    UK
    Posts
    66
    Rep Power
    22

    Default

    I've found a new way, tested on two operating systems.

    Replace this :-

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    With this :-

    Code:
    Please Login or Register to see the links

  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    milan
    Age
    28
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    It doesn't work...
    Is there a way to find the device id?

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.