Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    uk
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default new map problems

    hi, i have tomtom go 720 which is working fine with software 9.702 and truckmaps 910 4958
    but whenever i try and put lattest maps on 930 5618 i just keep gettin a message saying tomtom cannot use this map
    on this device,i have downloaded a few different maps and also tried the fastactivate any help apprecciated
    thanks darron

  2.    Advertissements


  3. #2
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,770
    Rep Power
    508

    Default

    Try running (obviously the latest) F/A from inside your new truck map folder rather than from the root of your SD card (which does also include the ttgo.bif file, yes?)
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    uk
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    hi,thanks for replying not very clued up on this used the latest fastactivator in root and map folder haven,t created the ttgo.bif file or where do i find it thanks darron

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    uk
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    the ttgo.bif file is in the internal memory

  6. #5
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,770
    Rep Power
    508

    Default

    So have you only got the truck map folder on the SD card & the 9.702 navcore incl the ttgo.bif on internal?

    If so, copy the ttgo.bif to the card & re-run F/A from there again
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    uk
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Default

    tried different maps still struggling also done as said above

  8. #7
    TomTom Expert

    biggerdave's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Darn sarf
    Posts
    1,770
    Rep Power
    508

    Default

    In theory F/A just needs to see the map folder(s) and your ttgo.bif in order to activate (create meta.dct's) map(s) provided of course that the meta codes are available for the maps you're trying to activate.
    Try moving F/A.exe to the SD card where your map folder(s) are along with your ttgo.bif.
    Last edited by biggerdave; 10th August 2014 at 09:00.
    Please do not post "thanks" but use the "reputation" star(*) bottom/left or "like" bottom/left buttons
    S i m p l e s

    PS If you find any dead links on MY posts please pm me & I'll try to fix/reload

  9. #8
    Master
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Germany
    Posts
    547
    Rep Power
    190

    Default

    Post a trustfull User your Device Id to create a *.dct for you .....PM

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.