Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Age
    36
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default Problem with TomTom Home

    TomTom One v1
    Boot = 5.5130
    System = 8.417 (SE I think ?)
    Maps = UK 860.3101 - From UK 845.2667

    Installed new maps 860.3101 as they seemed to be most compatible (extra features etc) all appears working on the TomTom - found my Favorites were not present - copied over Mapsettings.cfg and got into the reboot problem - found a solution, connect to TomTom Homw and add a Favorite - downloaded new TomTom Home (2.8) - it connects to my TT but choosing 'operate my device' ends with a 'No Maps' message after going through setup. I did use Fastactivate for TTHome and says 'patched', I am assuming I am doing something wrong !

    I can't see the file that TTHome is meant to patch doing a search - thought it was a dll file, maybe I am not meant to see it. Any help would be much appreciated.

    Thanks

    Managed to convert my old Favorited file in TTHome , which is what I was trying to do.
    Last edited by ramses505; 9th February 2011 at 00:57.

  2.    Advertissements


  3. #2
    Ex Staff Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    somewhere
    Posts
    401
    Rep Power
    0

    Default

    do you use ttgo.bif ttgo.ori ttgo.bak files ?
    look your tomtom root directory, and try to find these files.

    if you use these files for tomtom home error fix (wrong software installed) then "operate my device" not work

    if you use only ttgo.bif it should be works....
    Last edited by P33dro; 8th February 2011 at 21:15.

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Age
    36
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi P33dro - OK ! I finally got it. I had not been able to understand how to patch the TTHome properly, what you pointed out has put me on the right track - the ttgo.bif has to contain the current application version number in order to download the correct file under TTHome - that all works now, THANKS VERY MUCH !

    Running 8.560_348422 - Maps 860.3101 and presuming I should be able to use the ALG etc now.

    On another note I am using Bootloader 5.5130, someone mentioned this may not be the best for a ONE v1 ? Any ideas

    Thanks again.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi, if you have Bootloader 5.5130 don't use old versions ( for example 5,5012 5,5112 ). Because if you use it, there can be a problem between the USB and your PC.
    And to transfer maps or navcore will be very easy.

  6. #5
    Ex Staff Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    somewhere
    Posts
    401
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by TR007 View Post
    Hi, if you have Bootloader 5.5130 don't use old versions ( for example 5,5012 5,5112 ). Because if you use it, there can be a problem between the USB and your PC.
    And to transfer maps or navcore will be very easy.
    Just right what you say, that is possible


    Quote Originally Posted by ramses505 View Post
    the ttgo.bif has to contain the current application version number in order to download the correct file under TTHome
    That is point, you understand right


    Quote Originally Posted by ramses505 View Post
    On another note I am using Bootloader 5.5130, someone mentioned this may not be the best for a ONE v1 ? Any ideas
    Thanks again.
    I mentioned this
    Do not change bootloader if your device works right....bootloader need usualy change only slow transfer speed or large SD-Card

    your one is maybe slow better use 5.5128 if needed
    Download here 0.0001.rar & 5.51x.rar [Only registered and activated users can see links. ]

    You can downgrade bootloader:
    1. install bootloader 0.0001 (reboot device)
    2. install bootloader 5.5128
    Last edited by P33dro; 11th February 2011 at 14:00.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Age
    36
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    P33dro - thanks again. I did not want to update the bootloaded for 'no' reason. It does seem to work fine and I don't think the USB is running slowly so I will leave it alone. I am going to put together a simple guide about the TTHome issue as I could not find one when I needed it. Thanks to people like you, it got sorted ! Thanks.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.