Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 48
  1. #31
    iGO UX Moderator Texas's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Near you
    Posts
    470
    Rep Power
    160

    Angry

    @modemakias

    Spoiler: ES EXPLORER
    Screenshot 2016 06 08 01 07 54


    I will try this

    1. Putting com.tomtom.europe inside Android/Data
    2. Puttings metadata.xml inside first "files"

    META:

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    EDIT: IT FAILED

    I did this:

    1. Copy com.tomtom.europe to Android/Data
    2. Use META data

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    3.Metadata in first files the rest in second files
    4.Installed
    5.Rebooted
    6. Started (airplane mode)

    EXTRA IMAGES - STATUS REPORT

    Spoiler: 1
    STRUCTURE


    Spoiler: 2
    STRUCTURE 2


    I have no idea why it does not work....

    I MIXED THE IMAGES BUT STRUCTURE IS OK

    com.tomtom.europe in Android/Data
    metadata in FIRST files
    the rest of the files in SECOND files
    Last edited by Texas; 7th June 2016 at 23:41.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

  2.    Advertissements


  3. #32
    Master modemakias's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Athens Greece
    Posts
    288
    Rep Power
    87

    Default

    Quote Originally Posted by Texas View Post
    @modemakias

    Spoiler: ES EXPLORER
    Screenshot 2016 06 08 01 07 54


    I will try this

    1. Putting com.tomtom.europe inside Android/Data
    2. Puttings metadata.xml inside first "files"

    META:

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    EDIT: IT FAILED

    I did this:

    1. Copy com.tomtom.europe to Android/Data
    2. Use META data

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    3.Metadata in first files the rest in second files
    4.Installed
    5.Rebooted
    6. Started (airplane mode)

    EXTRA IMAGES - STATUS REPORT

    Spoiler: 1
    STRUCTURE


    Spoiler: 2
    STRUCTURE 2


    I have no idea why it does not work....

    I MIXED THE IMAGES BUT STRUCTURE IS OK

    com.tomtom.europe in Android/Data
    metadata in FIRST files
    the rest of the files in SECOND files
    all that is right....

    try to clear cache.. and unplug from computer if is plugged......

  4. #33
    iGO UX Moderator Texas's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Near you
    Posts
    470
    Rep Power
    160

    Default

    Tried everything and still it does not work...Thank you anyway. So sorry for all the trouble I put you through.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

  5. #34
    VIP Master

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Down South
    Posts
    65
    Rep Power
    6

    Default

    I have the following issue when I try to install Europe 970 7466. After installation, on first run, it works perfect but if I re-boot the device it comes back with "cannot connect please try later". It won't work any more. I've tried with a different map, Iberia 970 7466, and it works perfect all the time. Even after a re-boot. Is there any reason for this. Has it got something to do with the map, the dct, the apk? I'm a bit lost with this one. Any ideas?

    Regards

  6. #35
    Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    world
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Texas View Post
    Tried everything and still it does not work...Thank you anyway. So sorry for all the trouble I put you through.
    You can try something else. Set the correct name of external memory card. Mine is sdcard1. Here is Root Explorer screenshot

    wvxx6t


    Directory structure
    10rpm3r
    Last edited by xXxe; 8th June 2016 at 10:26.

  7. #36
    iGO UX Moderator Texas's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Near you
    Posts
    470
    Rep Power
    160

    Angry

    @xXxe

    same path

    Spoiler: STORAGE PATH
    STO


    SAMSUNG GALAXY TAB 4 KITKAT 4.4.2

    It must be path issue but the ones we offered are not good or meta file is not good.
    Last edited by Texas; 8th June 2016 at 13:06.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

  8. #37
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Germany
    Posts
    118
    Rep Power
    8

    Default

    @texas... since it is working for me and many others... pls. try again a clean install:

    o uninstall TomTom 1.4
    o important: check all(!) 'sdcards' for remaining tomtom-data/maps... depending on what happened you might also have tomtom-folders on your 'internal SD-Card' etc. pls. check all of your phone for tomtom...
    o reboot
    o install the maps and TomTom 1.4
    o turn off wifi and launch TomTom. Close TomTom
    o reboot... turn Wifi on and launch TomTom

  9. #38
    Master
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Germany
    Posts
    315
    Rep Power
    69

    Default

    @Texas: Under Windows-explorer you must see this folder-structure:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Please, no reply with full-quote, not even for stupid people, who have already forgotten the previous post.

  10. #39
    iGO UX Moderator Texas's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Near you
    Posts
    470
    Rep Power
    160

    Tool

    @Alfred_ML @garbaetsch @xXxe

    @garbaetsch
    It is working on my NOTE 3 rooted 4.3 OS, I managed to install it from extSdCard. I placed the files on the root folder, I did not even put it in android/data and it works but same files and meta copied on my GALAXY TAB 4 and it does not work. It drives me crazy.

    Procedure I did:

    1. Removed residues of any TomTom files
    2. Rebooted
    3. Copied com.tomtom.europe to Android/Data on my ExtSdCard
    4. Metadata is in /storage/extSdCard/Android/data/com.tomtom.europe/files/
    5. Files are in /storage/extSdCard/Android/data/com.tomtom.europe/files/files/
    6. TomTom 1.4 universal.apk is in the root of an external card
    7. Turned off WiFi and installed
    8. Run it "I agree" and "No connection error occurred"
    9. Rebooted and Start Wifi
    10. "Unable to connect to TomTom"
    11. Disabled Wifi - No network connection....

    Metadata I used

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    STORAGE LOCATION SCREENSHOTS

    Spoiler: WINDOWS EXPLORER
    SD CARD


    Spoiler: PLACEMENT OF META FILE
    meta file1


    Spoiler: FILES AND FOLDER IN 2nd Files Folder
    files and folders




    Spoiler: TomTom with WIFI
    Screenshot 2016 06 08 19 36 54


    Spoiler: TomTom without Wifi
    Screenshot 2016 06 08 19 37 04


    Maybe something is wrong with meta file..here is link to it

    [Only registered and activated users can see links. ]

    I tried everything even rebooting before staring this app. I tried placing it on the root of my external card and still it does not work. I do not have any adguard, antivirus software.

    Maybe it is just impossible or somehow system is hiding real location of ExtCard since device is not rooted??

    P.S Your META is .metadata.xml while mine is simply named metadata

    Spoiler: YOUR META
    META


    Spoiler: MY META
    META 2


    That is why I uploaded mine to a zippyshare so you can check it...


    I DID IT. IT WAS METADATA FILE THAT WAS DAMAGED (name format) MY GOD....

    [Only registered and activated users can see links. ]

    Thank you everybody and so sorry for all the trouble. Let this be a guide to everybody else. CHECK YOUR META it has to be .metdata.xml not metadata.xml (This "." means everything)

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    NOTE: Be careful with META file location...

    No need to change to sdcard1 or extsdcard as my metadata (sdcard) shows this is the location and it still works on KITKAT ExtSdCard.

    To summarize it this is what you need to run it from ExtCard (KitKat):
    1. APK - [Only registered and activated users can see links. ] - [Only registered and activated users can see links. ]
    2. Maps - [Only registered and activated users can see links. ]
    3. Metdata - [Only registered and activated users can see links. ]


    Have a nice trip and drive carefully.
    Last edited by Texas; 8th June 2016 at 22:41.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

  11. #40
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Germany
    Posts
    118
    Rep Power
    8

    Default

    @Texas... your story reminds me of a simple rule that I execute everytime where I seem to be the only 'idiot'... Do a reset all and start from the scratch... incl. downloading all files needed again... behave as if it was your fist try...

    By the way: I take a gin tonic, Alfred_ML takes 2x beers, xXxe a wiskey and catymag pays your bill....

 

 
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.