Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 11 of 19 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 101 to 110 of 190
  1. #101
    Member + jackmawatan's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Northern Hemisphere
    Posts
    63
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by syzygy View Post
    Did you run the GPSGate as administrator?
    no, i didn't run it as admin. just the normal way soon as i open the apps. i just lost the connection with gpsgate again. as i renewed all the profiles. this would take me another whole day to get it back connected with internal gps.

    edit. just checked the unit now. since it is running windows xp, i don't know how to run the program as an admin. not the way how it is in win7.
    Last edited by jackmawatan; 18th April 2013 at 19:24.

  2.    Advertissements


  3. #102
    Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Phoenix
    Age
    46
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hope some one can help... First off nice board with ALOT of good information and help!!!

    I recently had GarminMobilePC 5.00.60 and the maps when navigating were smooth, no lag, not choppy. I update to this version GarminMobilePC 5.00.70g and the maps were very choppy when navigating, it would move forward then back, forward then back. I reinstalled, same thing. Went back to GarminMobilePC 5.00.60 and the map was smooth, not choppy when navigating... Is there are reason why this update would cause this? I even went back to GarminMobilePC 5.00.70g, thought maybe bad install, but nope the same thing. For me doesn't matter about using .60, I just don't like on the map where the zoom in and zoom out panel is at, it shows it in a panel cutting off the map by about an inch on the right side of the screen. GarminMobilePC 5.00.70g doesn't have that and why I would like to try and solve the choppy map issue. thanks for the help!!!

  4. #103
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,408
    Rep Power
    1435

    Default

    @slice2013
    Welcome to GPSPower. Are you using a basemap with your .70 installation? Those symptoms can happen if using GMPC with only a detail map.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  5. #104
    Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Phoenix
    Age
    46
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks of the welcome! On .60 I did not and worked flawlessly, then after reading the board from the new .70g post and needing a basemap I downloaded Garmin.WW.Autoroute.DEM.Basemap.NR.3.00_20090129 (gmapbmap.img) and then the latest Garmin CN North America NT 2014.10 Unlocked IMG Maps (d/l from torrent) and just extracted the USA-Hawaii and placed gmapsupp.img and the gmapbmap.img in the GarminMobilePc directory which is on the root of the C: drive placed the 2 files in the root of GarminMobilePc directory (I am on a Surface Pro (Windows 8))and when I open Garmin PC and go to tools area to manage maps they are both there. So did I do something wrong, or place the wrong files? Do i need to do anything (config) with these 2 maps in the same area? Thanks for the guidance

  6. #105
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,408
    Rep Power
    1435

    Default

    That basemap is maybe too big. You can try using the small Garmin basemap recommended for GMXT, it's old [2007] but may overcome the 'choppiness'. The link's in [Only registered and activated users can see links. ], or you could remove DEM from V3 or V5 basemap using GMapTool. The other possible problem is how you 'extracted' USA & Hawaii from the full NA image. Did you use GMapTool to take parts from the full NA map image? If you only want a part of a map it's better to use BaseCamp/MapInstall or even MapSource [getting a bit old though] to take the parts you want from a gmap folder and that way create a correctly compiled image.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  7. #106
    Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Phoenix
    Age
    46
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks Neil. Neil didn't extract anything. The torrent file that was posted here in the rar file there was a full Na and just Na and Hawaii. Did have to do anything it was posted like that. I will try the basemap and let you know. Thanks for all the help.

  8. #107
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    south australia
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by slice2013 View Post
    Hope some one can help... First off nice board with ALOT of good information and help!!!

    I recently had GarminMobilePC 5.00.60 and the maps when navigating were smooth, no lag, not choppy. I update to this version GarminMobilePC 5.00.70g and the maps were very choppy when navigating, it would move forward then back, forward then back. I reinstalled, same thing. Went back to GarminMobilePC 5.00.60 and the map was smooth, not choppy when navigating... Is there are reason why this update would cause this? I even went back to GarminMobilePC 5.00.70g, thought maybe bad install, but nope the same thing. For me doesn't matter about using .60, I just don't like on the map where the zoom in and zoom out panel is at, it shows it in a panel cutting off the map by about an inch on the right side of the screen. GarminMobilePC 5.00.70g doesn't have that and why I would like to try and solve the choppy map issue. thanks for the help!!!
    Ive got the same problem...really only just noticed it the other day...im reinstalling windows soon,ill see how it goes

    Sent from my GT-N8020

  9. #108
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Canada
    Age
    32
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default Garmin Mobile PC says maps are there but they aren't

    I had to reinstall Garmin Mobile PC, I have version 5.00.60g. I was able to install without problem and I thought I added maps without problems but View Map says "no map". Under Map Sets it DOES show "Detailed maps C:\GarminMobilePC\" and when I click on that it shows "CN North America NT 2010.10. C:\GarminMobilePC\ 1173.8MB" which is what I had loaded.

    Anyone have an idea as to why it can see the version of map installed but not actually find the map?

  10. #109
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,655
    Rep Power
    5331

    Default

    have you installed the basemap ?
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  11. #110
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Canada
    Age
    32
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Man, I read this thread over and over and I was 95% sure that's what I was missing but I did a search of my backup for the gmapbmap.img file and it didn't seem to exist so a part of me thought even though I've read about it over and over somehow I never had it to begin with? I don't know. Thanks a million catymag. I'm going to go sweep up the hair I pulled out of my head now.

 

 
Page 11 of 19 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.