Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 39 of 39
  1. #31
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    The big CIA! USA!
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Roger View Post
    @ 3490lmt

    For view the features look/try this [Only registered and activated users can see links. ]
    Thanks for the link but I have no idea where to find the "140.bin" file. I guess this kind of relates to the feature list html file asked from dasilvarsa to which I have no idea where to find it as well. How do I find those require files? Any help again would totally be appreciated again, sorry for being retarded

    Also, how do I find/get into this path location --> In the folder. \ System \ Diag \ html \ supported_features.html
    Last edited by 3490lmt; 16th May 2014 at 21:31.

  2.    Advertissements


  3. #32
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,587
    Rep Power
    5315

    Default

    Quote Originally Posted by 3490lmt View Post
    Thanks for the link but I have no idea where to find the "140.bin" file.
    read the thread Roger linked above and you'll find.
    Also, how do I find/get into this path location --> In the folder. \ System \ Diag \ html \ supported_features.html
    [Only registered and activated users can see links. ] in your nuvi and you'll find this too.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #33
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    The big CIA! USA!
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    read the thread Roger linked above and you'll find.

    [Only registered and activated users can see links. ] in your nuvi and you'll find this too.
    Thanks for the info but I tried those before and it does not show the ".system" for my 3490LMT at all. However, it does show that folder for my Nuvi 50LM, this is freakin weird! See attachments.

    And for the "140.bin" I still can't find that since I don't even see the ".system" ...Any other ideas?
    Attached Files Attached Files
    • This post requires you to click the "LIKE this post" button to see Attachments.
    Last edited by 3490lmt; 17th May 2014 at 10:01.

  5. #34
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    @3490lmt
    My best guess there is that you've enabled to show hidden items locally for the nuvi 50 folder when it was open, but then the changes haven't been saved universally, so you then can't see hidden files and folders for your 3490.
    Unhide permanently via Control Panel>Folder Options>View, enable the radio button for 'Show hidden files, folders and drives'. Click 'OK'.

    140.bin is not something you can 'see' in the unit. It's a backup or copy of a particular unit's non-volatile region 140 [rgn140]. Please read the other thread already linked, but quite frankly i'm not sure what you'll achieve because I believe dasilvarsa is correct and ecoRoute should be available to your 3490 [Main Page 'Where To?/Map'>Apps>EcoRoute and you can set up your profile. However, in some localities it's not free as OEM and you may have to make a purchase of the App.

    Your nuvi 50 is not capable of using ecoRoute.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  6. #35
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,587
    Rep Power
    5315

    Default

    A good idea is to take a look at Tutorial Index
    [Only registered and activated users can see links. ]
    may be in particular to
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Better than post&repost and make us guess what's wrong lol.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  7. #36
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    The big CIA! USA!
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    new

    Ok, I'll try the mass storage feature when i get home. But I think catymag is probably right with the mass storage solution because my 3490 does shown the "orange" computer and listed as a device when USB connected to the PC and not my nuvi 50, its white and shows up as mass storage. I'll let you guys know what i find later.

    Neil, I guess dasilvarsa wanted to see my 3490 supported features, so that's why i was trying to look for the hidden ".system" and the "140.bin"...But again for setting up the ecoRoute profile, I was able to do that when I first tried it. It did let me choose the "car type, gas type, city mpg, highway mpg, and fuel cost." But as soon as I finish doing that, it ask for the HD accessory unit, and I cannot get any further than that. So now, everytime I tried to open the ecoRoute app, it will keep asking me to connect the HD accessory unit in order to use it. So what I'm trying to do here is to use my ecoRoute app without having to purchase the HD accessory unit, if that's possible? I seen on some threads, there's a "standard" ecoRoute and "HD" ecoRoute, and it looks like I have the HD version. So my question is, can I use the ecoRoute without having to purchase the HD accessory unit and/or change my ecoRoute app to the "standard" version? Once again, sorry for my stupidity and thank you guys for all the help.

  8. #37
    Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    The big CIA! USA!
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    dasilvarsa, I finally see the file, here it is! Thanks to catymag! It was in the MTP mode.

    <html><br><b>Supported Features</b><br><br>Part Number: 006-D2617-00<br>Rev: 0A<br><br>
    3D Buildings<br>
    3D Terrain<br>
    TTS Phonetics<br>
    Junction View<br>
    Lane Assist<br>
    Speed Limits<br>
    Traffic EULA<br>
    Photo Nav<br>
    ASR<br>
    Historic Traffic<br>
    Custom Avoidances<br>
    Advanced Detours<br>
    Premium Point Addressing<br>
    2D Footprints<br>
    3D Buildings Supplementary<br>
    Bluetooth<br></html>

    I still don't know what this have to do with my ecoRoute problem/concern but can someone still answer my previous questions (#36)? If it's no, can't be done, I can live with it, I just want to test it out if it works.

  9. #38
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    Quote Originally Posted by 3490lmt View Post
    dasilvarsa, I finally see the file, here it is! Thanks to catymag! It was in the MTP mode.
    ..............................
    I still don't know what this have to do with my ecoRoute problem/concern but can someone still answer my previous questions (#36)? If it's no, can't be done, I can live with it, I just want to test it out if it works.
    Sometimes i can't see the wood for the trees, it should have been obvious to me that you hadn't enabled MSM. Thanks goodness for Caty.

    Have you tried to mod rgn140 previously or did you buy this unit 2nd hand, because I agree with dasilvarsa's statement in Post #28:
    I think that you have enabled eco-route features not needed.
    What that means is that in 140.bin the box for 'ecoRoute HD' and maybe 'ecoRoute Purchase' were checked and then it was flashed back to mod rgn140. If that's the case, the HD function would be 'hiding' ecoRoute Standard. i.e. It was done as in this pic from [Only registered and activated users can see links. ]

    2j3jo8w

    Please go over to that thread, carefully read the initial post there, especially the 'New and Easy Procedure' by cat2115 at the end of post #1. Note that those 2 boxes i mentioned should not be checked, that's been discussed extensively in the thread:

    ih3wqr

    If you want to enable extra feature such as mp3 and Video Player in your 3490, check those boxes when you uncheck ecoRoute HD & Purchase. This is my 3490's supported_features.html and i still have ecoRoute Standard because i unchecked HD & Purchase, and checked Standard as well as all the other boxes before saving:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Please post over in the other thread if you're still having problems, getting a bit OT here.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  10. #39
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,587
    Rep Power
    5315

    Default

    Try to add Ecoroute standard with
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Follow cat2115's quote from post n1- Note: he says not to check ecoroute because standard is already set usually in 34xx ,but you can try.
    Make a backup of region 41 before using it.

    Note2:Neil was faster
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

 

 
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.