Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast
Results 91 to 100 of 117
  1. #91
    Member +
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Belgium
    Posts
    64
    Rep Power
    0

    Default

    what I said was that visual alerts operate but not sound alerts .
    by cons in France I did nothing.
    see you soon

  2.    Advertissements


  3. #92
    Important User

    osiris4isis's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Farside of the Sun
    Posts
    2,645
    Rep Power
    634

    Default

    Lets be clear about this. If you see POI icons on map and no notification when driving near it (banner message at top and audio), it means alert is NOT working. When normal Garmin alert working, you will
    1. See it activates via message telling you that it occurred (at top center and small icon at left)
    2. Audio occurred via built-in tone or sound via .wav/.mp3 (StreetPilot* can't handle sound but tone will work)

    Garmin alert also have a way to indicates directional capability. You can also have Cyclop alert (which is totally different from Garmin) which have better visual presentation and proprietary tone. Cyclop data are encoded and most of it functional are unknown (I only decoded subset and guessed at some)
    In all of your videos, I do not see the alerts activated. Yes you see the icons which what normal POI records showed. But the alert component is not working on your Honda Connect. I am hoping for proof that alerts are working on Honda Connect, that is why I asked for video.

    * since StreetPilot is android based and Honda Connect is also android, I'm comparing and expecting similar behaviors from both

    So here is a summary:
    Spoiler: .

    Cyclop consisted of proprietary data for
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Garmin consisted of
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Note: Cyclop alerts are not categorized and searchable while Garmin alerts have name which are searchable and categorized.
    Last edited by osiris4isis; 15th February 2016 at 01:06.

  4. #93
    Member +
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Belgium
    Posts
    64
    Rep Power
    0

    Default

    I actually see the icons but no alerts

    sorry misunderstanding

  5. #94
    Important User

    osiris4isis's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Farside of the Sun
    Posts
    2,645
    Rep Power
    634

    Default

    Yes that is what we concluded after several testings and videos. I'm hoping that mvito actually saw alerts working* on his Honda Connect and whether your version in France/Belgium had it "deactivated."

    * that is why I asked for video and his .gpi
    Last edited by osiris4isis; 15th February 2016 at 06:57.

  6. #95
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    France
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    On my 2015 Honda CRV I installed alerts from TOMTOMAX for France (bmp 64*64 and WAV sounds) with POI Loader.
    I can see alerts on the GPS but there is no sound. I suspect that WAV is not the right format, but no idea on what to use

  7. #96
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    Find attached video of just one of the speedcam locations. One video is with my speedcam icon, the other is same route but using your gpi. I noticed your gpi file is some 30 times smaller than mine for, I assumed, the same data. Is this because my icons for the camera are much bigger or is there a way to compress the gpi? I have made return routes through the speed camera in case any alert was direction sensitive. I have added a couple of photos indicating Garmin info. It would appear to me that I cannot have alerts with this system, which is a disappointment. However I was wondering if it is possible to animate the speedcam icon, as with vehicle icons (Simpsons characters), which would give the opportunity to have a flashing icon as an alert. Thank you for your assisstance so far, much appreciated.
    Attached Files Attached Files

  8. #97
    Important User

    osiris4isis's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Farside of the Sun
    Posts
    2,645
    Rep Power
    634

    Default

    Quote Originally Posted by mvito View Post
    Find attached video of just one of the speedcam locations. One video is with my speedcam icon, the other is same route but using your gpi. I noticed your gpi file is some 30 times smaller than mine for, I assumed, the same data. Is this because my icons for the camera are much bigger or is there a way to compress the gpi? I have made return routes through the speed camera in case any alert was direction sensitive. I have added a couple of photos indicating Garmin info. It would appear to me that I cannot have alerts with this system, which is a disappointment. However I was wondering if it is possible to animate the speedcam icon, as with vehicle icons (Simpsons characters), which would give the opportunity to have a flashing icon as an alert. Thank you for your assisstance so far, much appreciated.
    Thanks for the excellent video and info. Definitely not alerts capable*. The coords are exactly the same; the reason why it's smaller is because your .gpi has .wav and mine used built-in tone. The size of my icon is 24x24 (it's max for StreetPilot), but on Honda Connect it can be larger (read previous replies about that) Icons are simple .bmp so can't be animated. It would seem Honda Connect can only handle Garmin POI record and not any extension that makes it alerts (omni or directional)

    * as long as behavior is same in driving as in simulation (some system alerts work correctly in driving but not in simulation)

  9. #98
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by osiris4isis View Post
    Thanks for the excellent video and info. Definitely not alerts capable*. The coords are exactly the same; the reason why it's smaller is because your .gpi has .wav and mine used built-in tone. The size of my icon is 24x24 (it's max for StreetPilot), but on Honda Connect it can be larger (read previous replies about that) Icons are simple .bmp so can't be animated. It would seem Honda Connect can only handle Garmin POI record and not any extension that makes it alerts (omni or directional)

    * as long as behavior is same in driving as in simulation (some system alerts work correctly in driving but not in simulation)
    Just a final test, driving through your speedcam both ways and still no alert, just the icon, showing same results as simulation. Thank you for your help.

  10. #99
    Important User

    osiris4isis's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Farside of the Sun
    Posts
    2,645
    Rep Power
    634

    Default

    Thanks for the check. My best recommendation is to continue to pressured Honda dealership so that they will get NNG to allow alert from POI.

  11. #100
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Default

    Strange thing. The Sat Nav vehicle point has suddenly been wandering off road, possibly an aerial fault. I have to take the vehicle into dealership tomorrow so I decided I had better put Sat Nav back to original to avoid any recriminations. Firstly I tried resetting through the unit, just to see what would happen. Obviously it did not remove all the safety cameras. I was away from home and put a route in the unit to take me home. As I approached a speed camera the unit became vocal!! It advised me I was approaching a fixed speed camera, and later, that I was approaching a mobile camera, and the advice was showing in a banner at the top of the screen as well, and a speaker symbol at the left side of the screen. I have done nothing more than internal reset of units. A quick test appeared to indicate that, unless a route has been selected then the audio does not work. I have to reset properly tonight, so will be unable to test any more until I have the unit tested out.

 

 
Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.