Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 8 of 15 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 71 to 80 of 142
  1. #71
    Master
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    208
    Rep Power
    127

    Default

    Quote Originally Posted by arslankayna View Post
    Everything seems to work like a charm on road, using modify data : data_alpine_Gnd
    Delete original one and rename data_alpine_Gnd to data.
    I run with 9.6.13.405512.exe using mine sys but add in mine sys only this:
    [project]
    name="alpine"

    cause inside data there is no igo9.ini but alpine.ini.

    If I try use the original.exe then sdcard is broken...

    on road on navigation with a route, radio change from music (screen and sound) when there is an alert (turn or speedcam)? and then return to music?

  2.    Advertissements


  3. #72
    Member +
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    In my bed
    Posts
    75
    Rep Power
    49

    Default

    It depend what anyone like to see and listen...

    Simply you can modify sys.txt to listen what you like...

    The truth is, navi should start talking if you see speedcam front of you....otherwise why you have navi ON?

    Nevertheless, if you don't like TTS or voice to stop audio (Radio or CD) you must set inside sys the following:
    [sound]
    pause_mp3_sooner=0

    Strange (you say) is screen change....
    I don't have car audio system and I am not familiar with this, sorry!

  4. #73
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Berlin
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    I do not get "" Save "" folder. I have to adjust again ????
    Someone an idea !!

  5. #74
    Member +
    Join Date
    May 2015
    Location
    World
    Posts
    78
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by maxes View Post
    I do not get "" Save "" folder. I have to adjust again ????
    Someone an idea !!

    [project]
    name="alpine"

    hi just sys file all del and then sys file this add save..

    [project]
    name="alpine"

  6. #75
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Canada
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by giuseppe66 View Post
    do you have update system version? First you must update radio firmware then navigation elements (alpine website say this)
    I have update once when I purchase Alpine map update SD card early this year, when I log in the Alpine website. They only have update on W910R(Euro version) I even try download update from W910R and put SD card in my W910 US version. It do update itself. But I cannot update or load my may since I update from Naviextra. I contacted them and receive one feedback ask me to reset my unit. No luck. Send couple reply to Naviextra no feedback. I feel so stupid that spend $100 to screw up my unit. I try your solution download autorun.rar unzip and put SD card in my Alpine but it do nothing. Weird things is after I update my map from naviextra my Alpine do trying to update for few second then back to ALPINE logo screen and stuck. Seems like a software issue.

  7. #76
    Master
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    208
    Rep Power
    127

    Default

    Quote Originally Posted by maxes View Post
    I do not get "" Save "" folder. I have to adjust again ????
    Someone an idea !!
    SAVE folder is into subdirectory into flash, not in ALPINE directory

  8. #77
    Master
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    208
    Rep Power
    127

    Default

    Quote Originally Posted by arslankayna View Post
    It depend what anyone like to see and listen...

    Simply you can modify sys.txt to listen what you like...

    The truth is, navi should start talking if you see speedcam front of you....otherwise why you have navi ON?

    Nevertheless, if you don't like TTS or voice to stop audio (Radio or CD) you must set inside sys the following:
    [sound]
    pause_mp3_sooner=0

    Strange (you say) is screen change....
    I don't have car audio system and I am not familiar with this, sorry!

    this is a pure example like is this radio. In this video (my car) you can see like automatic screen change and like automatic sound change

    [Only registered and activated users can see links. ]

  9. #78
    Member +
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    In my bed
    Posts
    75
    Rep Power
    49

    Default

    Can we see your sys.txt (in spoiler)?

  10. #79
    Master
    giuseppe66's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    on earth
    Posts
    208
    Rep Power
    127

    Default

    Quote Originally Posted by arslankayna View Post
    Can we see your sys.txt (in spoiler)?
    [Only registered and activated users can see links. ]

    sorry for NO spoiler...

  11. #80
    Member +
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    In my bed
    Posts
    75
    Rep Power
    49

    Default

    OK, your sys contain only this :
    Spoiler: Device:
    [device]
    type="alpine_g500_eu"

    that means, igo alpine you are using, go and read file:: alpine_g500_eu.ini, which located in data.zip:
    data.zip\config\devices

    if you open alpine_g500_eu.ini you will see:
    [alpine]
    modelname_6="INE-W920R / INE-W925R / INE-W977BT"
    modelname_8="INE-W928R"

    [gps]
    default_latitude=48.856934
    default_longitude=2.341196

    [keyboard]
    panels=ui_alpine/common/keyboard_eu.ini

    [interface]
    appweblink="www.alpine-europe.com"
    smart_zoom=0
    destinationmoremenu=1
    infomoremenu=1
    zoom_buttons=0
    routeinfo=1
    customizequickmenu=1
    nextstreetbggreen=0
    datafield_wo_plannedroute=1
    drive_carefully=0
    safety_lock=0

    [map_update_checker]
    enabled=0

    [tmc]
    tmcprovider_ignore_altfreq=0
    tmcprovider_ignore_altfreq_1=0

    [tts]
    always_say_road_names=3
    announce_exit_directions=1



    so, if you like try with this sys.txt, but delete folder save and your sys!
    [Only registered and activated users can see links. ]

    and tell if problem fixed....
    Last edited by Cserrobi; 4th December 2015 at 15:09. Reason: The use of spoilers

 

 
Page 8 of 15 FirstFirst ... 678910 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.