Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    UK
    Posts
    26
    Rep Power
    1

    Default Working TMC / sys.txt

    I live in UK and tried various different TMC settings in sys.txt and have latest collection of licences from 13/3/2016

    Can't get this to work and wondered if any in UK has TMC working in UK with Nextgen on Android

    Using version iGO Avicsync*9.18.28.624772(Jan 14 2016)

    My TMC licence files have three of the four ok with one in red not sure if my TMC licences are good or if the sys.txt is wrong.

    Any ideas please.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    Sys.txt

    Spoiler: sys.txt
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Last edited by Boki_Srb; 15th March 2016 at 18:21. Reason: code, spoiler...

  2.    Advertissements


  3. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    UK
    Posts
    26
    Rep Power
    1

    Default

    Hi again, I've been using various sys.txt settings for live traffic and nothing will get it working.

    I tried iGO primo 2.4 and was able to get live traffic working with that, so it does work so can only assume it has either something to do with sys.txt or the missing tmc licence that is red in my 1st post.

    Just hoping someone in UK can confirm they have live traffic working in UK with Nextgen software.

    Thanks

    Lee

  4. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    UK
    Posts
    26
    Rep Power
    1

    Default

    Sorry to be a pain. Still struggling with this.

    Can anyone confirm:-

    Do I need all four TMC files?
    If not will just one work?
    Obviously it will need a licence - licence for me are ok apart from Navteq Traffic

    Has anyone any ideas for me?

    Thank you kindly

    Lee

  5. #4
    Member +
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    89
    Rep Power
    47

    Question

    Don't know if this can help, but try replacing these lines (back up original settings). This works for me on android. I have needed to reenter the initial set up after these changes, but have worked afterwards. Good luck.

    [network]
    available=1

    [tmc-http]
    enabled=1
    profile_name="nng-igo-tmc-jci"
    profile_version=2
    udp.enabled=0

    [tmc.src.http]
    enabled="1"

    [naviextras]
    boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"
    Last edited by SOYEL1; 25th March 2016 at 19:08.

  6. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    UK
    Posts
    26
    Rep Power
    1

    Default

    Quote Originally Posted by SOYEL1 View Post
    Don't know if this can help, but try replacing these lines (back up original settings). This works for me on android. I have needed to reenter the initial set up after these changes, but have worked afterwards. Good luck.

    [network]
    available=1

    [tmc-http]
    enabled=1
    profile_name="nng-igo-tmc-jci"
    profile_version=2
    udp.enabled=0

    [tmc.src.http]
    enabled="1"

    [naviextras]
    boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest"
    Thanks for your input.

    Can I ask how many TMC files you have in your TMC folder and are they all licenced ( showing black - none red )

  7. #6
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hoogerheide
    Age
    41
    Posts
    16
    Rep Power
    0

    Default

    Hi athlonoc, don't know if i can help, i live in the Netherlands and got TMC messages overhere, Belgium, France and Germany.
    I've got all licenses and believe it or not, Netherlands, Belgium and UK are red, but like i said i do have TMC working in these countrys. ( Except UK never bin there ).

    So here my sys.txt. maybe it works, but beware TMC needs sometimes a couple of minutes before it begins to show messages ( at least in my case ).
    Attached Files Attached Files

  8. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    UK
    Posts
    26
    Rep Power
    1

    Default SOLVED - TMC UK - Nextgen

    Quote Originally Posted by Ludo Palinckx View Post
    Hi athlonoc, don't know if i can help, i live in the Netherlands and got TMC messages overhere, Belgium, France and Germany.
    I've got all licenses and believe it or not, Netherlands, Belgium and UK are red, but like i said i do have TMC working in these countrys. ( Except UK never bin there ).

    So here my sys.txt. maybe it works, but beware TMC needs sometimes a couple of minutes before it begins to show messages ( at least in my case ).
    Hey - Hoogerheide

    Amazing that did the trick.
    Can't believe I tried so many variants of the tmc setting in sys.txt but that worked within 10 seconds of nextgen running.

    For the record the part of the sys.txt that needs to be put into igo primo nextgen for tmc to work in Uk is as follows:-

    [tmc-http]
    enabled=1
    start=1
    servers.size=1
    servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
    dt_dl_0=300.0
    ;refresh in sec
    dl_dist_0_km=100.0
    ;radius in km
    profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
    ;profile_name="nng-igo-tmc-jci"
    ;profile_name="nng-igo-tmc"
    profile_version=2
    udp.enabled=1

    [tmc.src.http]
    enabled=1

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.