Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27
  1. #11
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Hungary
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Yes, there is TMC folder in my Content. This Primo version worked on my former Mio C520 which has GNS TMC receiver (Of course I changed the relevant texts in the sys.txt because of new TMC receiver). But, this Becker has Avanteq made TMC receiver.

    Do you really think that the below texts are OK for Avanteq receiver?
    [tmc]
    source="gnsport"
    version=-1
    enable_igo_provider=1
    tuner_alg_search_force_on=1
    port="COM,1"
    baud=38400
    tuner_alg_search_force_on=1
    tuner_alg_search_timeout=20000
    tuneralg_rds_packet_timeout=4000
    tuneralg_8a_packet_timeout=6000
    tuneralg_3a_packet_timeout=8000
    ignore_suspend=1
    ignore_resume=1
    Last edited by vaz2108; 22nd September 2013 at 18:41.

  2.    Advertissements


  3. #12
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    Becker Active 43 use Avanteq tmc and this command work, so they must work also with Active 45.

    If previous command not work, you can try with this:

    [tmc]
    source="avanteq"
    port="COM,5"
    internal_tmc_name="avanteq"
    tuner_model= "IGO_GPSTMC_TUNER"
    update_ltn_on_country_change=1
    ignore_suspend=1
    ignore_resume=1
    internal_restart_timeout=15000
    tmc_health_polling_timeout=1000
    rds_health_polling_timeout=1000
    Last edited by lolypop000; 22nd September 2013 at 19:20.
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #13
    IGo Moderator Black Wolf's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Near
    Posts
    436
    Rep Power
    353

    Default

    Quote Originally Posted by vaz2108 View Post
    This Primo version worked on my former Mio C520 which has GNS TMC receiver (Of course I changed the relevant texts in the sys.txt because of new TMC receiver). But, this Becker has Avanteq made TMC receiver.
    Seems you didn't read with attention what i wrote you in previous post, all pna's OSs aren't same if they have same build, cause every manufacturers customize them for their needs! So, you'll not solve problem with standard Primo releases, without modification of .exe, it can be done, if someone has enough interesting...

    Alternative can be MixSerDrv tool by zoulou from DEB for emulating com port for tmc and communication between Primo and Avanteq tmc chip, which solved problem of Arival+Avanteq TMC chip, so it can be used for any pna,

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    So follow instructions by zoulou and that's all, post your results of testing here, like you'll see, there is necessary tmc .dll files to copy in win folder, and set right values for tmc com port, br and free com port for mixser, there is tester for free ports so use it.
    Last edited by Roger; 22nd September 2013 at 19:56. Reason: my error: sorry
    ﻻاله اﻻ الله محمد رسول الله

  5. #14
    iGO&Becker Moderator

    Korabi's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Eastern Europe
    Posts
    602
    Rep Power
    752

    Default

    I asked you to posted the folders ,you have in becker no pictures you must to upload in hosts and post the link here.

  6. #15
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Hungary
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    I see some light at the end of tunnel! Your commands in post #11 can be useful. Now, the TMC icon appeared in the menu, but I can see only 0.0 Mhz. Tomorrow I will test it in the car with its original cigarette charger. Maybe the TMC receiver is built in the charger.
    Thanks!

  7. #16
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Hungary
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    BlackWolf!

    I tried to follow your instructions and write my experiences.

    I dowloaded the MixSerDrv_v3.0.zip and tried to setup for my device.
    My device has the following parameters: COM port of built-in TMC receiver is 5 (tested by MixSerTester_v3.exe). The COM port 6 is unused. SD card is called Storage Card.
    According to the aboves, I modified the MixSerNaviStarter.mscr as follows:

    Code:
    Please Login or Register to see the links

    After starting MixSerNavStarter.exe the primo starts and soon I got the following error message:
    Window 'primo' could not be found. Line 100 (\Storage Card\MixSer\MixSerNaviStarter.mscr): MouseClick (NAVI_SW_WINDOW_TITLE, 610, 430)

    I do not understand what is NAVI_SW_WINDOW_TITLE.

    In addition I can not see the TMC icon in primo.
    I give some details, maybe it helps to solve the problem


    Content of my SD:
    MixSer\
    primo\
    device.nng
    MixSerTester_v3.exe

    Content of MixSer folder
    activatedevice.exe
    ATMC_CE.DLL
    AVQTMC.DLL
    mixser_tmc.bin
    MixSerDrv.dll
    MixSerNaviStarter.exe
    MixSerNaviStarter.mscr
    MortScript.exe
    TMCGPS.DLL

    Content of primo folder
    content\
    GFX\
    license\
    save\
    tts_nua_v5\
    UX\
    ATMC_CE.DLL
    AvanteqTMC.bmp
    AVQTMC.DLL
    branding.zip
    data.zip
    gpstmc.dll
    mod_cl_client.dll
    nfVR.dll
    nnghal.dll
    primo.exe
    sys.txt
    tahoma.vfont
    tahomabd.vfont
    tmcgps.dll
    vautov5.dll

    Content of sys.txt
    [3d]
    use_all_building_textures=1
    fade_distance_for_car=0
    fade_distance_for_guidance_arrow=0
    fade_overlap_tolerance=0

    ;[device]
    ;type="BECKER_BSC10"

    [folders]
    has_secondary_root=0

    [interface]
    extra_settings=1
    shutdown_time=30

    [other]
    demo_enabled=0

    [tmc]
    port="COM,6"
    baud=14400

    What am I doing wrong? Thanks for your help in advance!

    Note by MOD: resize your post with TAG CODE
    Last edited by Roger; 23rd September 2013 at 15:14. Reason: add Note

  8. #17
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    Do you try with command from post #10 in your sys and connected Becker on original cigarette charger?
    TMC work or not?
    Do you try with command from post #12?
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

  9. #18
    Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Hungary
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    I tested both of them (#10 and #12), but unfortunately it does not work.

  10. #19
    IGo Moderator Black Wolf's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Near
    Posts
    436
    Rep Power
    353

    Default

    Quote Originally Posted by vaz2108 View Post
    After starting MixSerNavStarter.exe the primo starts and soon I got the following error message:[/B] Window 'primo' could not be found. Line 100 (\Storage Card\MixSer\MixSerNaviStarter.mscr): MouseClick (NAVI_SW_WINDOW_TITLE, 610, 430)

    I do not understand what is NAVI_SW_WINDOW_TITLE.

    In addition I can not see the TMC icon in primo.
    I give some details, maybe it helps to solve the problem
    If you read with attention error message you'll understand it, it says to you, that you used wrong windows 800x480, your device has 480x272 resolution, so you'll have to use,

    480x272 screen
    # MouseClick(NAVI_SW_WINDOW_TITLE, 337, 231 )

    uncomment it, and comment 800x480, then you'll have right values in script for your device, and another thing, like is suggested put some more time for loading, if your device loads more than 30 secs, for ex 40 secs, etc.

    For support about mixser app better write to author of that app on deb.
    ﻻاله اﻻ الله محمد رسول الله

  11. #20
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    @BW

    If i understend you correct then he must do like this?

    # press the "OK" button of Navigon STVO disclaimer (un-comment the line for your screen resolution)
    # 800x480 screen
    #MouseClick(NAVI_SW_WINDOW_TITLE, 610, 430 )
    480x272 screen
    MouseClick(NAVI_SW_WINDOW_TITLE, 337, 231 )
    # 320x240 screen
    # MouseClick(NAVI_SW_WINDOW_TITLE, 235, 212 )
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

 

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.