Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 15 of 17 FirstFirst ... 51314151617 LastLast
Results 141 to 150 of 168
  1. #141
    Master
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    EU and Earth
    Posts
    81
    Rep Power
    64

    Default

    Quote Originally Posted by Boki_Srb View Post
    For NextGen you must have proper license and proper DEM file (premium).
    Try with files from [Only registered and activated users can see links. ], all is included.
    Now I get this message
    Spoiler: pic
    IMG 1314

    Any idea how to solve it?
    Last edited by Boki_Srb; 11th October 2016 at 08:14.

  2.    Advertissements


  3. #142
    iGO Moderator

    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    44
    Posts
    670
    Rep Power
    207

    Default

    Well, it is during loading program?
    You'll have to purify content a little. Remove most of the licenses, leaving only those that go with your map set (and for DEM). Delete speedcams, also leave only those from countries where you are traveling.
    Btw:
    What is your device, specification?
    What DEM did you try first?
    Last edited by Boki_Srb; 11th October 2016 at 08:31.

  4. #143
    Master
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    EU and Earth
    Posts
    81
    Rep Power
    64

    Default

    Quote Originally Posted by Boki_Srb View Post
    Well, it is during loading program?
    You'll have to purify content a little. Remove most of the licenses, leaving only those that go with your map set (and for DEM). Delete speedcams, also leave only those from countries where you are traveling.
    Btw:
    What is your device, specification?
    What DEM did you try first?
    Here you have with igo primo and dem (Europe_CGIAR_Premium_2006.06_120920)

    Spoiler: Pic
    IMG 1315


    You're not a precise, you have to be. I asked two questions and give you one solution, answer to all of that.
    Last edited by Boki_Srb; 11th October 2016 at 12:26. Reason: SPOILER, please

  5. #144
    iGO Moderator Easy's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    EU
    Posts
    403
    Rep Power
    178

    Default

    Rule #1: DO NOT use Premium DEM if having memory problem! First use Basemap DEM and later bigger (if works), but never Premium DEM (on WinCE)

    If this doesn't work out use:

    Rule #2: REMOVE all content that is not needed (maps , POIs, speedcams, ...)
    Last edited by Easy; 11th October 2016 at 16:23.

  6. #145
    Important User Kajoe's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    372
    Rep Power
    206

    Default

    Quote Originally Posted by Easy View Post
    Rule #1: DO NOT use Premium DEM if having memory problem! First use Basemap DEM and later bigger (if works), but never Premium DEM (on WinCE)

    If this doesn't work out use:

    Rule #2: REMOVE all content that is not needed (maps , POIs, speedcams, ...)
    I have no problem with premium DEM. But use only the licenses you need. So remove all licenses that are not needed, but keep PEARL Agency NextGen FEU@1404........" because it is needed for TTS and TMC.
    My posts:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

  7. #146
    Master
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    EU and Earth
    Posts
    81
    Rep Power
    64

    Default

    Quote Originally Posted by Kajoe View Post
    I have no problem with premium DEM. But use only the licenses you need. So remove all licenses that are not needed, but keep PEARL Agency NextGen FEU@1404........" because it is needed for TTS and TMC.
    Dear both,

    first I want to apologise for not being precise. Guilty!

    @ Easy,
    Yes it´s during boot time
    I first used the DEM included in the downloaded pack (iGO_Nextgen_9.19.5.612525_Kajoe_Pongo_S100_19-05-16)
    The device its a dinavin dongle connect to Composition media VW OE equipment
    The specs you have in the above picture.

    @ Kajoe,
    I tried the DEM - Europe_83_CGIAR_2006.06_SRTM_dataV3__081010 and license for Europe_83_CGIAR_2006.06_SRTM_dataV3__081010 - and it still doesn't work.
    I deleted all the country and left only mine. Deleted all the licences and left only the maps and dem ones (The DEM licence from the above. I used the link you suggested (... Try with files from this post, all is included....)

    Is it a DEM problem? What DEM should I use to make it work? Shall I delete all DEM files and licences?

    On my sys file there's this lines that I wonder if it matters

    [debug]
    max_memory=73400320
    reserve_memory=5242880
    cache=2048
    tts_min_ready_wav=1
    tts_getaway_time=100
    tts_expected_engine_delay=1400
    sound_q_length=200

    Thank you.
    Last edited by GPSTUGA; 11th October 2016 at 18:47.

  8. #147
    iGO Moderator

    Boki_Srb's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Niš
    Age
    44
    Posts
    670
    Rep Power
    207

    Default

    I've asked you some questions, and I complained to the imprecision, not colleague Easy Now, we are three in the discussion to support you.
    Lines in sys are OK, you can try with larger values (for example):

    cache=524288
    max_memory=480000000
    reserve_memory=4194304

    Maps and Pois should not be a problem. Usually it is dedicated to licenses and speedcams.
    Do you have more DEM files in your folder? (I have two - Europe 88MB and EurAsia works OK, but with other NG ver).
    Ok, try: delete DEM, leave dedicated licence. Then vice versa. To be sure what file makes you problem.
    Depends of the result: Maybe you can also try with some other DEM.
    Last edited by Boki_Srb; 11th October 2016 at 19:52.

  9. #148
    Important User

    osiris4isis's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Farside of the Sun
    Posts
    2,645
    Rep Power
    634

    Default

    Answer
    Spoiler: Debugging DEM issue

    This post requires you to click the "LIKE this post" button and hit F5 to read this content.
    "You know the very powerful and the very stupid have one thing in common. They don't alter their views to fit the facts. They alter the facts to fit the views." -DrWho

    Do NOT PM me with requests or for fixes to your problem. Post in thread instead. All communications in English only!

  10. #149
    Important User

    zervdim's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Salonica
    Posts
    749
    Rep Power
    701

    Default

    My opinion is:
    dem, TTS,maps is not the problem of memory issue....
    How free memory you have in your device? Have you messure it?
    Do you think that your device has 128mb and NextGen or iGO are going to use your free 128mb ?

    What you have in sys.txt about: max_memory and reserve_memory
    license with .lic extension surely must be a problem
    What .exe you are using- All exe not make the job to each resolution
    What mod files you have in your Version you are using....
    NextGen editions is complete different with iGO Primo, a short word in rawdisplay can cause memory issue....

    BTW if someone who post edition is running without problem, then it runs.....BUT if you add something else like UX or you mod sys.txt of the edition then problems will start...

  11. #150
    Master
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    EU and Earth
    Posts
    81
    Rep Power
    64

    Default

    Quote Originally Posted by Boki_Srb View Post
    I've asked you some questions, and I complained to the imprecision, not colleague Easy Now, we are three in the discussion to support you.
    Lines in sys are OK, you can try with larger values (for example):

    cache=524288
    max_memory=480000000
    reserve_memory=4194304

    Maps and Pois should not be a problem. Usually it is dedicated to licenses and speedcams.
    Do you have more DEM files in your folder? (I have two - Europe 88MB and EurAsia works OK, but with other NG ver).
    Ok, try: delete DEM, leave dedicated licence. Then vice versa. To be sure what file makes you problem.
    Depends of the result: Maybe you can also try with some other DEM.
    My bad boki_Srb ... my apologies to you too

    1. I changed the sys commands you recommended
    2. installed original maps and licence from original Igo Primo 9.xxx
    3. Installed original DEM (about 8 mb) and Lyc from original Igo Primo 9.xxx

    It works !!!!

    now, two issues and one question:

    Issue:
    Maybe @Kajoe can help ....
    The map doesn't moves !!!! I can hear the correct direction from voice, I can see on the bottom of the screen the correct road name but to see the car, I have to move the map with my finger (Maybe the problem is between the screen and and seat of the car ... meaning ... ME)

    Second:
    I can not see how to define favorites. On the main menu, the first two icons seams like home and Work, but when I touch one and the other, I get a message saying "... there's no roads near you ..."

    Question:
    Can you tell me where to get YOUR DEM and Lyc to try on mine?

    Thank you all that are helping me ... really!

    Quote Originally Posted by zervdim View Post
    My opinion is:
    dem, TTS,maps is not the problem of memory issue....
    How free memory you have in your device? Have you messure it?
    Do you think that your device has 128mb and NextGen or iGO are going to use your free 128mb ?

    What you have in sys.txt about: max_memory and reserve_memory
    license with .lic extension surely must be a problem
    What .exe you are using- All exe not make the job to each resolution
    What mod files you have in your Version you are using....
    NextGen editions is complete different with iGO Primo, a short word in rawdisplay can cause memory issue....

    BTW if someone who post edition is running without problem, then it runs.....BUT if you add something else like UX or you mod sys.txt of the edition then problems will start...
    1. Please be kind to see post #143 - Device memory
    2. I'm using original contempt of the Kajoe program (Post #1)
    3. Can you be so kind to share with me possible DEM and Lyc that I can try to use?

    Thanks a lot Zervdim
    Last edited by catymag; 11th October 2016 at 23:15. Reason: merged 2 consec. posts

 

 
Page 15 of 17 FirstFirst ... 51314151617 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.