Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 5 of 55 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 41 to 50 of 541
  1. #41
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Age
    41
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Hi dvazg & lolypop000,

    I have encountered a problem from step 4 post 1. The updater couldn't detect my garmin even though my window (Vista) did. Any suggestion?
    My unit is the nuvi 1350, soft version 5.1. I have downloaded the required flash file from your link for Unit 13XX and version 5.1.

    I have noticed that when i pressed the upper left corner (right after the Garmin logo appeared), the update progressing bar, it only appeared briefly and didn't move at all. After about 10 second, the mass storage icon appeared.

    Please advice. Thanks

  2.    Advertissements


  3. #42
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Quote Originally Posted by ltn182 View Post
    Hi dvazg & lolypop000,

    I have encountered a problem from step 4 post 1. The updater couldn't detect my garmin even though my window (Vista) did. Any suggestion?
    My unit is the nuvi 1350, soft version 5.1. I have downloaded the required flash file from your link for Unit 13XX and version 5.1.

    I have noticed that when i pressed the upper left corner (right after the Garmin logo appeared), the update progressing bar, it only appeared briefly and didn't move at all. After about 10 second, the mass storage icon appeared.

    Please advice. Thanks
    Hi, if the "mass storage" icon appeared, you did not enter the preboot mode. Try alternative method: from normal mode, enter diagnostic mode by pressing the battery icon for 5 sec, and once you enter there, plug in the USB cabel. On the list of drives you should not see the garmin, but in the device manager list (my computer ->properties -> hardware...) there should appear Garmin device. Flashing can be done only in this mode.

  4. #43
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    @ltn182

    You must put finger in upper left corner and with other hand turn on nuvi and you be in preboot mode.
    But the easy way is by pressing the battery icon for 5 sec to go in hiden service menu and then conect nuvi to pc and flash.

  5. #44
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Age
    41
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Hi dvazg & Lolypop000,

    It works (pressing the battery icon for 5 seconds). The updater detected my Garmin and did the update. However, after trying to copy the the JCV file (which match with my current map) to various locations (e.g: Garmin Nuvi\system\JCV\JCV file; Garmin Nuvi\Gamin\JCV\JCV file or just under Garmin Nuvi\JCV\JCV file, one at a time of course) I still coudn't see the junction view. In simulation mode, pressing the upper left corner, i could see the junction view option but it is grey out. Any idea dvazg & Lolypop000? Sorry to bother you again!!
    Last edited by ltn182; 20th March 2011 at 06:21.

  6. #45
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Quote Originally Posted by ltn182 View Post
    Hi dvazg & Lolypop000,

    It works (pressing the battery icon for 5 seconds). The updater detected my Garmin and did the update. However, after trying to copy the the JCV file (which match with my current map) to various locations (e.g: Garmin Nuvi\system\JCV\JCV file; Garmin Nuvi\Gamin\JCV\JCV file or just under Garmin Nuvi\JCV\JCV file, one at a time of course) I still coudn't see the junction view. In simulation mode, pressing the upper left corner, i could see the junction view option but it is grey out. Any idea dvazg & Lolypop000? Sorry to bother you again!!
    If you can see the "Junction view" button, even if it is grayed, flashing was successful. Problem you described seems to either: wrong pair of map (.img) and JCV file or you were simulating routes with no JCV images included. If you are sure that you have matching IMG and JCV files, turn off any additional maps you might have installed on the device and simulate a long route - into some other country. Then in simulation, press upper left corner and list forthcoming junctions, once you reach a junction with existing JCV image, the (bottom) button will appear.

  7. #46
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Is it possible to enable other features, like TrafficTends, or these features don't supported by Nuvi 1xxx family?

  8. #47
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Nuvi 1xxx family don't support TrafficTends.

  9. #48
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Age
    41
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dvazg View Post
    If you can see the "Junction view" button, even if it is grayed, flashing was successful. Problem you described seems to either: wrong pair of map (.img) and JCV file or you were simulating routes with no JCV images included. If you are sure that you have matching IMG and JCV files, turn off any additional maps you might have installed on the device and simulate a long route - into some other country. Then in simulation, press upper left corner and list forthcoming junctions, once you reach a junction with existing JCV image, the (bottom) button will appear.
    Hi dvazg,

    I am sure that the map and JCV file are matched because i downloaded them recently from this link

    [Only registered and activated users can see links. ]

    I tried to simulate a very long route (900km) but still there is not junction view available .
    Next, i looked into the map. There are two maps on my units. Once came preinstalled, and one I just downloaded from here (unlocked image file) and i copied it to Garmin Nuvi\Map (i don't have the SD card on my unit yet). Once I turn on the unit, i can see 2 maps available (under Map option) and i only selected the latest one that came with the JCV file. And still, the damn junction view doesn't show up :-). One thing i noticed was during start up, My unit showed 2 dates regarding the maps. Something like: 2009 whereis map....copyright....
    2010 whereis map....copyright....
    Is this normal, dvazg? and regarding the GUPDATE file, doesn't it have to be the one when you last update the firmware? I asked because after unsuccessful at the first try (at flashing the unit), i reinstalled the firmware using the webupdater which give me another GUPDATE file. After successfully flashing the unit at the 2nd. try, i didn't have the latest GUPDATE file at hand (because i bak it up at home) so i used the first GUPDATE file which i saved in the usb stick. Could it be the reason that the junction view doesn't not show up?

    Regards,
    ltn182
    Last edited by ltn182; 21st March 2011 at 00:12.

  10. #49
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Quote Originally Posted by ltn182 View Post
    Hi dvazg,

    I am sure that the map and JCV file are matched because i downloaded them recently from this link

    [Only registered and activated users can see links. ]

    I tried to simulate a very long route (900km) but still there is not junction view available .
    Next, i looked into the map. There are two maps on my units. Once came preinstalled, and one I just downloaded from here (unlocked image file) and i copied it to Garmin Nuvi\Map (i don't have the SD card on my unit yet). Once I turn on the unit, i can see 2 maps available (under Map option) and i only selected the latest one that came with the JCV file. And still, the damn junction view doesn't show up :-). One thing i noticed was during start up, My unit showed 2 dates regarding the maps. Something like: 2009 whereis map....copyright....
    2010 whereis map....copyright....
    Is this normal, dvazg? and regarding the GUPDATE file, doesn't it have to be the one when you last update the firmware? I asked because after unsuccessful at the first try (at flashing the unit), i reinstalled the firmware using the webupdater which give me another GUPDATE file. After successfully flashing the unit at the 2nd. try, i didn't have the latest GUPDATE file at hand (because i bak it up at home) so i used the first GUPDATE file which i saved in the usb stick. Could it be the reason that the junction view doesn't not show up?

    Regards,
    ltn182
    When you turn on your nuvi, it is normal that it shows 2 different maps with 2 different dates.
    Try simularing the route, by turning off the old map (go to tools ->settings -> map -> info).
    If it still doesn't work, please write here the following: what is your splash screen? (go to diagnostic menu by pressing the battery icon for 5 sec, press next once, press start test and then more) - look at the number next to Splash. It should be D1340-50.
    Next, where did you put the maps? Old map is probably a gmapprom.img in the .System folder. Disable it by renaming it to e.g gmapprom._img and move the new map into the same location, giving it a name gmapprom.img (if you have unl files together with maps, make sure you move them as well).
    I assume, you put the correct JCV file into the JCV folder within .System folder. You can also repeat the procedure by putting JCV into Garmin/JCV/JCV file, but keep the old map disabled.
    Personally, I keep my map on a SD card, in the Map folder, and JCV is in Garmin folder, also on SD card. Probably if you have map in "Map" folder on your unit, JCV should be in "Garmin/JCV" directory.

    I thinks it is highy unprobable, if the splash version is correct that FW version and gupdate.gcd file would affect the outcome.

  11. #50
    Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    NZ
    Posts
    121
    Rep Power
    73

    Default

    Very odd. I wonder if some models have different hardware/GPS chipsets (MTK)?
    The current download for my nuvi 1250 is only up to v4.80.
    Checked again today.
    Note difference to the common 5.10 here:
    "nuvi 12xx ([GCD File) software version 5.10" dated February 28, 2011
    and mine (AUS/NZ model):
    "nuvi 12xx (GCD File - MTK) software version 4.80" dated March 7, 2011
    _http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4549

    Oh well too bad for me.:angry:

 

 
Page 5 of 55 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.