Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 10 of 55 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 91 to 100 of 541
  1. #91
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Photoreal work on 1300.Create folder JCV in internal memory: .System/JCV/your file.jcv or in SD card Garmin/JCV/your file.jcv.
    3D buildings not supported on 1300.

  2.    Advertissements


  3. #92
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    us
    Age
    38
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by lolypop000 View Post
    Photoreal work on 1300.Create folder JCV in internal memory: .System/JCV/your file.jcv or in SD card Garmin/JCV/your file.jcv.
    3D buildings not supported on 1300.
    Thanks Lolypop000 for your response. Is there a different jcv file for photoreal compared to regular jcv file . I have jcv file for north america 2011.40 which is working well after using this method. Does it also contain photoreal or I should try to look for a different jcv.

  4. #93
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    I cant find PhotoReal jcv for NA 2011.40.
    If you know anybody who have nuvi 3790 you can ask him if you send to you this jcv.

  5. #94
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi guys,
    I'm trying to install JCV.
    I updated my nuvi 1300 to fw 5.20 using the webupdater, then I removed GUPDATE.gcd file (backup copy), I entered in diagnostic mode by pressing battery icon for 5 seconds and connected the USB cable to computer. But when I start updater.exe i find this error message :

    The garmin device is not responding.please ensure the following and try again:
    1.The garmin device's interface is set to Garmin or Host mode.
    2.The cable is connected to the correct serial port.
    3.The garmin device is turned on.


    Any tips?

  6. #95
    Navigation software expert dvazg's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Croatia
    Posts
    144
    Rep Power
    106

    Default

    Hi guys,
    I'm trying to install JCV.
    I updated my nuvi 1300 to fw 5.20 using the webupdater, then I removed GUPDATE.gcd file (backup copy), I entered in diagnostic mode by pressing battery icon for 5 seconds and connected the USB cable to computer. But when I start updater.exe i find this error message :

    The garmin device is not responding.please ensure the following and try again:
    1.The garmin device's interface is set to Garmin or Host mode.
    2.The cable is connected to the correct serial port.
    3.The garmin device is turned on.

    Any tips?
    After entering the diagnostic mode and attaching USB cable, verify the following:
    1. there should be no hard disks in "My computer" related to garmin device. If there are, you are not in pre-boot menu.
    2. Start device manager: My computer->properties-> hardware->device manager. If your device is in correct mode for updating, you should see "Garmin device" attached in in list of hardware (not as mass storage!). Check that there are no problems with the driver. When doing this for the first time, windows needs some time to install proper drivers to run this hardware in this mode.

    When you verify that the above is OK, run updater.exe again, click to "USB device" connection and try again. The error message you described usually appears if you use COM ports as a mode of connection in updater.exe. (auto-detect on COM ports will not work!)
    Last edited by dvazg; 19th April 2011 at 18:13.

  7. #96
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Or install new usb drivers for garmin:

    [Only registered and activated users can see links. ]

  8. #97
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi dvazg & lolypop, thanks so much for your help. I followed your instructions exactly (including usb driver update) but the result is not changed.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by ascanio; 20th April 2011 at 15:14.

  9. #98
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    If you have win 7 right click updater.exe and run as Administrator.
    Or try on diferent computer.

  10. #99
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Quote Originally Posted by Giomen View Post
    For example, 1410 MPC do not work with junction view on original soft!
    What original number of splash screen have nuvi 1410? (before flashing) ?

  11. #100
    Senior Member Strephon Alkhalikoi's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Massachusetts, United States
    Posts
    264
    Rep Power
    164

    Default

    I stumbled onto this thread last night virtually by accident, and it's exactly what I wanted. I was a bit spoiled by Garmin Mobile XT having lane assist, only to lose it in getting a 1300LM.

    I have the aforementioned nuvi 1300LM, and I applied this last night. Just for my own education I checked the inventory. A previous poster listed his inventory and it showed the splash screen as passing the diagnostic. Mine has apparently failed the diagnostics, although lane assist, junction view and the speed limit indicator all work perfectly. Is the fail mark normal for my unit?

    One other question, because it wasn't explicitly mentioned. Garmin probably will be updating the firmware once again, because there is a bug in the current version. If the firmware is updated through webupdater, will the added features be lost?

 

 
Page 10 of 55 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.