Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 71
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    FI
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default Alpha 100 Firmware Downgrade to V3.10 for use of US Frequencies in EU

    Hi,
    Could anyone help me, I have the exact same problem as here: [Only registered and activated users can see links. ] but with an alpha 100, I have the gcd file but the device will not update with gupdate.gcd in the garmin folder. have tried to edit the garmindevice.xml also but no luck. please help.
    WARNING: If you have a new Alpha 100 produced after 07.2014 this firmware downgrade may be dangerous [awaiting further info]. Read [Only registered and activated users can see links. ]> regarding reported risk of bricking. Further reports by users in Posts #18 & 26 don't support the earlier report which hasn't been followed up. Further experience reports welcome.
    Last edited by Neil; 6th December 2014 at 23:48. Reason: Amend Warning.

  2.    Advertissements


  3. #2
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,412
    Rep Power
    1435

    Default

    Editing a unit's GarminDevice.xml is useless if you let it reboot first as it's recreated and updated on each reboot by the unit itself. You need to downgrade to at least [Only registered and activated users can see links. ].

    Remove any existing gcd file from the alpha's Garmin folder. Connect the alpha to your PC by USB in Mass Storage Mode. Drag the Alpha100_310.gcd to WebUpdater icon on your desktop to open it and follow the prompts. Read [Only registered and activated users can see links. ].

    Warning: Be aware of the possible legal ramifications of using US frequency DCs in EU before you do this.

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    EDIT: See P#7 below for Fa_Piter's modded 3.1 file for easy downgrade.
    Last edited by Neil; 9th October 2014 at 23:22.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    FI
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,
    Ok, thanks, The problem was solved by downgrading first to 320 and then to 310. Anyone know how you update the collar tt15? I am experiencing alot of lost connections to the dog collar tt15

  5. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Globe
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Default

    Please help. My english is bad. I have Alpha 100 and radio is disabled after update on fw 410, seccessfully back on 400 and 380 but back on 370, 320, 310 not work. Post #15, #16 not pass.
    Please help, only 310 firmware back radio function.

  6. #5
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,412
    Rep Power
    1435

    Default

    @sofronij
    Try the method using RGN_Tool and Updater.exe described in [Only registered and activated users can see links. ]. First check for and remove the file gupdate.gcd if present on the unit. For the Alpha100, use V3.10 gcd file saved as 156201000310.rgn. Be aware that you can then only use the earlier collars, not the T5 and TT15 collars.
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Last edited by Neil; 9th October 2014 at 23:43. Reason: add link to Astro 320 thread
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  7. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Globe
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Default

    @Neil
    Thanks for reply.
    Everything went successful until updater.exe is run. Next problem, updater.exe don't see Alpha 100(USB conection), windows 7 64 see Alpha (i have last Garmin driver), but upadter.exe don't(There are no USB devices available). Any solution?

  8. #7
    Master
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    St.-Petersburg, Russia
    Posts
    58
    Rep Power
    83

    Default

    @sofronij
    May be this can help you?
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Version 3.10 inside.
    Attached Files Attached Files

  9. #8
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,656
    Rep Power
    5332

    Default

    Quote Originally Posted by sofronij View Post
    upadter.exe don't(There are no USB devices available). Any solution?
    Drag&drop the .rgn in updater, .rgn and updater.exe must be in the same directory, select USB mode, then put device in preboot mode.
    Updater will see your device for few seconds. Click OK-
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  10. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Globe
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Default

    @Fa_Piter
    Thanks man, all work excellent!!!! Your file .gcd is master! Best regards!
    @Neil @catymag
    Thanks for advice! Guys your are the best!!!!

  11. #10
    Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    France
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default

    Hello guys,

    A friend of mine has got the same problem as you on his alpha 100. We try to downgrade gradually but it doesn t function.

    FA_Piter, is the file you give the same we can find on gawisp ?

    Sofronij, did you use rgn tool and updater.exe to go back v .3.10 ?

    Thanks

 

 
Page 1 of 8 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.