Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    dasda
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Exclamation 2497 LMT garmindevice.xml wanted!

    Hi Folks,

    Accidently lost mine garmindevice.xml along with all the content of internal memory.

    Can anyone owns 2497LMT please share his garmindevice.xml file? I would very appreciate
    Please feel free to remove a "delicate" information (as serial number) off it.

    Thanks in advance!

  2.    Advertissements


  3. #2
    Master
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Posts
    203
    Rep Power
    41

    Default

    It should generate by the unit every time turn on GPS unit. No need to copy from other.

    Anyway, Garmin express also bring back necessary files.
    Last edited by bpb; 17th February 2014 at 14:06.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    dasda
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks, I did not realize it should be re-created.

    But anyway, by some reason I don't see it anymore even though device is connected and mounted as drive I see the only clean 8GB drive.
    Express also says no device connected

  5. #4
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,642
    Rep Power
    5327

    Default

    have you formatted it?
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  6. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    dasda
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    No, I did not format it. I just was writing files into its internal memory (no onto SD), then there has been a short outage. After it I have an almost break on my hands

    If I have USB cable plugged in, nuvi starts booting, shows connection icon (white tower linked with navigator), then it appears in the windows explorer as a drive. But drive is empty. Completely. No .System, nothing.

    If I start it without cable, it shows splashscreen "Garmin" forever

  7. #6
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,642
    Rep Power
    5327

    Default

    Create in it a Garmin folder and restart nuvi, it should create garmindevice.xml in folder.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  8. #7
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,173
    Rep Power
    1073

    Default

    @ Suicid

    Sorry,but you've look/see this (FIRST) procedure? [Only registered and activated users can see links. ]

  9. #8
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,642
    Rep Power
    5327

    Default

    He wrote he has nothing in nuvi drive, neither Garmin folder.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  10. #9
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,173
    Rep Power
    1073

    Default

    Yes...but he writed:
    ....then it appears in the windows explorer as a drive. But drive is empty. Completely. No .System, nothing
    It's strange because also no in Mass Storage the folder Garmin (and other folders) is visible...however

  11. #10
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    dasda
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Hi guys,

    Thanks for your answers.

    I created empty xml and restarted the device, I see the xml still in there and still empty. I'm baffled a bit. Might it be sort of permissions problem?

    And to clarify: I put the device into mass storage mode right after purchasing, and it seem still in mass storage after outage, because connection icon is white (not amber as it was for MTP).

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.