Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20
  1. #11
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    Although any firmware modification carries some risk it is unlikely that using RGNVoiceEditor caused the problem [even though there is a warning to that effect in both the other thread and turboccc's wikispaces page]. It is likely that the swapping back and forth from US to ID to US is the reason for it bricking. Different firmwares sometimes write info to other parts of the memory and when you then use another fw there can be a few bytes of info in the wrong place for the new fw. This can cause the unit to brick, and sometimes brick rather badly. This may be the reason that your unit bricked in the first place and it's possibly bricked again now.

    Have you tried to force it on by holding the on button down for ~10 seconds while it's on charge?

    You say '....., but worked when connected to usb'. Do you mean your PC can see it when connected by usb?

    As much information as possible is needed.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  2.    Advertissements


  3. #12
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Does the Nuvi enter pre-boot mode ?
    The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
    Albert Einstein.

  4. #13
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    In post #10 he said 'updater can not recognize my device', but he hasn't said how he tried.

    @novier
    Try to enter preboot by having updater.exe open on your Desktop with a dot beside 'USB Device' with the rgn US fw loaded. Have a usb lead plugged into a rear port of the PC, hold the top left hand corner of the screen and then plug the mini-usb into the nuvi to see if its recognised that way. If it is flash it.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  5. #14
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Jakarta
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    once, device can not turn on using car lighter, I tried many times to turn it on while the car lighter connected to the device, then I connected the device to USB, and it turned it on.

    now, after I flash the device with 610.rgn the device seemed working well, there is no indonesian voice issue any more, but couple minutes later the device totally dead.

    updater.exe can not recognize my device because my device won't turn on. the device can not enter preboot mode, and I have tried to push the power button too, nothing happen. I am planning to dissamble the device to disconnect the battery then connect it again.

  6. #15
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Jakarta
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    thanks to all of you guys, after I reassemble and disconnect the battery, the device works well.

  7. #16
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    Nice! I had a 255W that was brought back from the dead like that. I'd swapped firmware too many times [converted US > SG > US then to 465T > 255W US] and it died. My previous experience and all i had read said that it would only be good for parts, but when left for a day without the battery it turned on. I had to cure it, loaded 465T fw again and my son has been using it daily for business for the last year or so.

    Always worth the trouble to disassemble a 'dead' unit to try, especially if you're going to tear it down for parts anyway .... cheers.

    NOTE: Thread renamed to reflect the actual problem faced and marked as Solved.
    Last edited by Neil; 6th October 2013 at 00:26. Reason: Add note.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  8. #17
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    indonesia
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    I have the same problem my Garmin 1350 from Malsing how to use Indonesian,Damayanti_TTS and JCV Indonesia??

    I uppgrade firmware to 6.20 it's not worked it's say "incompatible audio version" and the JCV it's not worked in my 1350

    please help thanks

  9. #18
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    Do you mean you've converted your SG/MY 1350 to US FW V6.20, or do you have an original US unit you've upgraded to V6.20? US/EU firmware cannot use ANY Asian JCV file, even if the file's patched, Asian fw can use another Asian region's JCV if patched. See: [Only registered and activated users can see links. ]. Read also Post #29 for compatibility.

    If it's an original US device, you can load modded fw to use the ID voice. See this thread, Post #22: [Only registered and activated users can see links. ]. But as said, can't see any Asian JCV with a US fw device. If it's SG/MY device it can use the ID voice and see patched ID jcv files.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  10. #19
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    indonesia
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Hi Neil, I converted SG/MY 1350 to US FW V6.20. It's Original SG/MY device, is there any other way in order to run properly?

  11. #20
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    indonesia
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    Yesssss, problem solved thanks Neil.
    I just downgrade to FW 3.10 SG/MY

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.