Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    Member joecap's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    winnipeg Mb. Canada
    Age
    30
    Posts
    28
    Rep Power
    0

    thumbup Nuvi 1390, froze then stuck on Logo screen.

    I have a nuvi 1390 was using it this weekend worked good but then the gps froze when i tried to reboot it comes on to where it shows Garmin on the screen and it won't reboot nothing i tried worked computer won't even reconize it is there anything that can be done to bring it back to life

  2.    Advertissements


  3. #2
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,171
    Rep Power
    1073

    Default

    Look here [Only registered and activated users can see links. ]

    Particular paragraph Garmin doesnt boot? Bricked device ? (first and second links)

    Try,read ALL 3rd and post in just Topic,thanks ....

    Bye,bye

  4. #3
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,560
    Rep Power
    5309

    Default

    in particular:
    Follow
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Firmwares here
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Updater (with instructions)
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  5. #4
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Before making cure.
    Also try to hold power button down for a long time then release. (Sometimes coaches the Nuvi to boot)
    Also try hold the power button for a long time and plug in USB Cable while holding button down then release
    Long time = 30 seconds.
    I've sometimes managed to get Computer to recognize Nuvi using these methods (limited success rate).
    If these tricks do not help proceed to pre-boot mode and Garmincure3
    The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
    Albert Einstein.

  6. #5
    Member joecap's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    winnipeg Mb. Canada
    Age
    30
    Posts
    28
    Rep Power
    0

    Default

    guys i can't get it to pre-boot mode it starts with Garmin logo but no matter what i can't get it to go in pre-boot mode just show the logo

  7. #6
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    If your 1300 shows the logo you should be able to access preboot. I have restored many devices stuck on logo and all could be accessed in preboot for curing. Be persistent and you will do it. Follow the precise instructions in links given to you, but in brief:

    1. Prepare the cure fw using kunix's cure3.
    2. Have updater.exe open with 'USD Device' selected and your cursor over 'OK' ready to click it.
    3. Plug USB lead into rear port of PC, but not into device yet.
    4. Hold the top LH corner [as you look at it] of 1300 firmly with finger or thumb and don't let go.
    5. Plug the usb lead into the 1300.
    6. Immediately you see your nuvi details appear in the lower panel of updater.exe, click 'OK' and wait until it's finished [or at least until 'Loader' appears on the screen] before letting go of corner
    7. Reformat using RMPrepUSB, then repeat the above process using the original fw.
    8. Run WebUpdater to reload necessary files.
    9. Replace Maps.

    Be sure your 1300 is completely off by holding the on/off button down before you start. Be wary of using the same files on the unit originally as one of them may have caused it to 'brick' in the first place. Ensure you have current Garmin usb drivers installed. If you are using Win 7 or 8 and unsuccessfully, try a PC with XP.
    Last edited by Neil; 20th May 2013 at 23:56. Reason: typo.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  8. #7
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,560
    Rep Power
    5309

    Default

    Quote Originally Posted by joecap View Post
    guys i can't get it to pre-boot mode
    read carefully instructions here
    [Only registered and activated users can see links. ]
    at "Before doing anything".....
    You can drag the file in Updater, tick USB , plug nuvi to pc holding&pressing finger upper left corner ,Updater will see it.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  9. #8
    Member joecap's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    winnipeg Mb. Canada
    Age
    30
    Posts
    28
    Rep Power
    0

    Default

    i finally got it to pre-boot mode by following your intructions then i made a rgn file with kunix's cure3 when i try to use updater it tells me that the unit returned an error when receiving packets from the updater any help

  10. #9
    Member + paramas's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Mars
    Age
    32
    Posts
    55
    Rep Power
    38

    Default

    Are you sure about the HWID of your unit? If you have a files backup check it in garmindevice.xml in Garmin folder.

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><Device xmlns="http://www.garmin.com/xmlschemas/GarminDevice/v2" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.garmin.com/xmlschemas/GarminDevice/v2 http://www.garmin.com/xmlschemas/GarminDevicev2.xsd"><Model><PartNumber>006-XXXX-00</PartNumber>

  11. #10
    Member joecap's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    winnipeg Mb. Canada
    Age
    30
    Posts
    28
    Rep Power
    0

    Default

    yes i am pretty sure

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.