Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29
  1. #21
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    @popotnik
    What about trying to backup all regions and then flashing some regions via sd card.
    Do you have/can get regions for this nuvi.
    If backing/up flashing regions has a problem then it might be faulty Flash
    The Nuvi could get worse at least now it's navigating.
    The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
    Albert Einstein.

  2.    Advertissements


  3. #22
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    I can get regions for this nuvi, if i already have this region i don't know becouse i have mess in my Garmin folder on Pc, will search
    We can try to backup regions
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #23
    Member + seal77's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Romania
    Posts
    63
    Rep Power
    32

    Default

    Quote Originally Posted by popotnik View Post
    1.) With FW 6.60 your PC recognize nuvi?

    2.) With FW 7.90 your PC don't recognize nuvi?

    Can you please look in folder diag/html/ and post here what you have inside .html file (open .html and write here what feature is enabled or upload .html file)

    I forget to tell yo this:

    When your nuvi is on FW 7.90 flash with folder cure and copy from nuvi garmindevice.xml and diag folder then flash back with folder original and send me please diag folder and garmindevice.xml on PM.

    p.s.
    Do you enable some feature over xml file or over reg 140 on your nuvi?
    What do you do before you see that PC don't recognize nuvi anymore?
    Hello
    My PC recognize my nuvi beetwen flash cure and original.When I terminate the hole process ,not laptop or PC dont recognize nuvi.I attach [Only registered and activated users can see links. ], a copy of Diag

  5. #24
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,041
    Rep Power
    601

    Default

    seal77
    I've just taken a look at the video. When USB cable is connected your device shows the power icon at the top right corner. This means that this USB cable is detected as a service USB cable or as a charger cable. This is the reason why your device doesn't want to go into the mass storage mode.
    The cables mentioned above have some resistance (~47 KOhm for service USB, for example) between GND and ID pins of mini USB connector (see [Only registered and activated users can see links. ]), while normal USB cable doesn't have any conductivity between GND and ID.

    I think your device has some problems with USB hardware. Maybe there is some parasite conductivity between GND and ID pins of mini USB socket.

    If you can't resolve this hardware problem you can use QuickCure3 for entering the mass storage mode from pre-boot mode. It doesn't require flashing CURE firmware and reverting to the ORIGINAL after that.
    [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #25
    Member + seal77's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Romania
    Posts
    63
    Rep Power
    32

    Default

    Quote Originally Posted by kunix View Post
    seal77
    I've just taken a look at the video. When USB cable is connected your device shows the power icon at the top right corner. This means that this USB cable is detected as a service USB cable or as a charger cable. This is the reason why your device doesn't want to go into the mass storage mode.
    The cables mentioned above have some resistance (~47 KOhm for service USB, for example) between GND and ID pins of mini USB connector (see [Only registered and activated users can see links. ]), while normal USB cable doesn't have any conductivity between GND and ID.

    I think your device has some problems with USB hardware. Maybe there is some parasite conductivity between GND and ID pins of mini USB socket.

    If you can't resolve this hardware problem you can use QuickCure3 for entering the mass storage mode from pre-boot mode. It doesn't require flashing CURE firmware and reverting to the ORIGINAL after that.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Hi,
    I use 4 different usb cables,the result its same when I flashed on laptop or PC. I forget to mentioned I use win7.Try same thing to win xp?
    Thanks!!!!

  7. #26
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,041
    Rep Power
    601

    Default

    Quote Originally Posted by seal77 View Post
    Hi,
    I use 4 different usb cables,the result its same when I flashed on laptop or PC. I forget to mentioned I use win7.Try same thing to win xp?
    Thanks!!!!
    Having the same problem with 4 different cables indicates that the problem is inside your nuvi.
    Windows version has nothing to do with the problem.

  8. #27
    Member + seal77's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Romania
    Posts
    63
    Rep Power
    32

    Default

    Quote Originally Posted by popotnik View Post
    1.) With FW 6.60 your PC recognize nuvi?

    2.) With FW 7.90 your PC don't recognize nuvi?

    Can you please look in folder diag/html/ and post here what you have inside .html file (open .html and write here what feature is enabled or upload .html file)

    I forget to tell yo this:

    When your nuvi is on FW 7.90 flash with folder cure and copy from nuvi garmindevice.xml and diag folder then flash back with folder original and send me please diag folder and garmindevice.xml on PM.

    p.s.
    Do you enable some feature over xml file or over reg 140 on your nuvi?
    What do you do before you see that PC don't recognize nuvi anymore?
    Hi,
    Here I atach a copy of my [Only registered and activated users can see links. ]

  9. #28
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Well spotted kunix.
    Try to clean usb connector with alcohol and a small brush (the one you get in the pharmacy)
    Try wiggling the connector but not as much as to damage it.
    Press battery icon for 10 seconds and see what it says in usb id volts with cable connected and without.
    Look also at USB device it should say usb type-B
    Last edited by dasilvarsa; 8th May 2013 at 18:46.
    The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
    Albert Einstein.

  10. #29
    Member + seal77's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Romania
    Posts
    63
    Rep Power
    32

    Default

    Yes,yes,yes
    Thanks to all of you ,I good news ,I did it .I clean up with electrical cleaner spray and a small brush in inside my nuvi to usb mother conector.
    Did you do a happy user.Thanks to Kunix,Dasilvarsa,Popotnik,Catymag,Neil, and all user .

    Now the PC recognize my nuvi 2445,when I conected.
    Thank you all,from my heart!

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.