Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,038
    Rep Power
    601

    Default

    Quote Originally Posted by Donovan2123 View Post
    Ok so once I have done all of the above then what do I do?
    Then you tell me if your device works normally. If it still doesn't then we'll try something else.

    Quote Originally Posted by Donovan2123 View Post
    And you cure using that garminCure.exe and then flash using iinstaller correct?
    I don't understand the question... To flash CURE/ORIGINAL firmware just select the corresponding option on GarminCure3 window, then press "Make Firmware", then press "Updater.exe" and the following window will appear:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    If it doesn't appear, then use GarminCure3 from here: [Only registered and activated users can see links. ]

    Quote Originally Posted by Donovan2123 View Post
    And pre boot is just hold top left and powering on device whilst still holding top left of screen?
    Quote Originally Posted by kunix View Post
    To put your device into pre-boot mode, do the following:
    1) Disconnect your device from the PC.
    2) If the device is not turned off, then turn it off forcibly. You'd have to press the power button until the screen becomes completely black.
    3) Press and hold the very upper left corner of the screen.
    4) Press the power button and immediately connect the device to the PC and wait until updater.exe detects it.

  2.    Advertissements


  3. #12
    Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United Kingdom
    Age
    27
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default

    Yes above about garminCure is what I meant.

    So device should still boot with no files on device what so ever apart from 6.20 original firmware. I will try tonight then update you.

  4. #13
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,038
    Rep Power
    601

    Default

    Quote Originally Posted by Donovan2123 View Post
    So device should still boot with no files on device what so ever apart from 6.20 original firmware. I will try tonight then update you.
    Yes, healthy 13xx/14xx devices should be able to boot with completely empty flash internal drive. Don't try to put any files on it, be it firmware files (GUPDATE.GCD) or anything else, as such files may be the reason your device doesn't boot.

  5. #14
    Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United Kingdom
    Age
    27
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default

    Ok thanks will report back tonight

  6. #15
    Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United Kingdom
    Age
    27
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default

    She's alive... :-) you guys are brilliant and I can't thank you enough for your help. Maybe if you come to UK I can take you to a British pub for a few drinks.


    Thanks again

  7. #16
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,038
    Rep Power
    601

    Default

    "She"? Oh, you've got some feelings to it
    Okay, we are glad to be helpful.

  8. #17
    Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    United Kingdom
    Age
    27
    Posts
    10
    Rep Power
    0

    Default

    She who's there when I'm lost. Loves me touching her ect lol

  9. #18
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Romania
    Age
    35
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks guys, you also save a Nuvi 1490.
    What i do:
    First i use GarminCure with Cure option... device booted then i copy all data from Nuvi
    Then i format the navi with RMPRepUSB like [Only registered and activated users can see links. ]
    After the format i use again GarminCure with Original option
    All was ok the device booted and now is ok.
    Again thanks for all!!!!!
    Sorry for the writing im not a Enghish man

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.