Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 53
  1. #21
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,036
    Rep Power
    601

    Default

    You are unlikely to brick it if you're using the original boot.bin. However, it won't flash GCD files anymore. You need to make your device enter the mass storage mode and delete that faulty GUPDATE.GCD Try using [Only registered and activated users can see links. ] with the original GUPDATE.GCD.

  2.    Advertissements


  3. #22
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    For JCV you must create folder JCV in .System folder or in Garmin folder and add .jcv file inside. ( example: .System/JCV/ your jcv file )

    Change your original gupdate.gcd to 108301000620.rgn and flash in pre boot if updater write that no new update available then just rename 108301000620.rgn to 097201000620.rgn

    p.s.
    I think that JCV will only work if we have original logo from dnx and then changed number to D1340-50, but maybe i am wrong.
    Last edited by lolypop000; 7th February 2013 at 14:37.

  4. #23
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Italy
    Age
    54
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    Default

    I think so
    yes I used the original boot.bin
    But now it's impossible I don't have the portable in my hands now.
    I test it this evening when i'll came back home.
    So for now the test are stopping .
    Do you have any idea why the firmware of the nuvi is stopping during the loading ?
    I hope to see you tomorrow

  5. #24
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,036
    Rep Power
    601

    Default

    I think you've messed something with GCD file. GCD files are often tricky. If I were you I would flash the test firmware with RGN file. I hope you know how to enter pre-boot mode and it's still working.

  6. #25
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Italy
    Age
    54
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    Default

    I hope because I never tested the pre-boot mode of my unit .
    So I don't know if I can .
    I explain my work
    I open with rgn_tool the firmware of the nuvi
    then change the boot.bin
    then change the hwid to 1083
    then change the firmware version to 2.53 ..... the original was 2.50
    so create the GUPDATE.GCD

    This evening I test to send my original firmware with updater
    If is ok I test late the modified firmware with updater

    Is good work ? May be yes ....
    Last edited by jpnos; 7th February 2013 at 14:59.

  7. #26
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    On normal nuvi 1xxx is uper left corner of screen and you must have installed garmin usb drivers.
    DNX7 have mini usb on back of car radio where you can conect pc and dnx and you have access to internal storage.

  8. #27
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Italy
    Age
    54
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    Default

    yes thank's I know . already I have tested this way with the usb in the back of the unit
    tomorrow I hope to have good news.
    Thank'all
    and Best Regards

  9. #28
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,036
    Rep Power
    601

    Default

    People say that in order to enter the pre-boot mode on this device you have to press and hold FUNCTION and EJECT buttons, then connect the device to the PC, and then reboot it with RESET button.

  10. #29
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Italy
    Age
    54
    Posts
    27
    Rep Power
    0

    Default

    Good morning
    bad news .... the system is bricked .
    When turn on the system the gps arrive with splash screen "GARMIN" on the screen
    but I don't go to pre-boot mode and I can't have connection on the usb
    The system above for my equipment is for pre-boot for radio system.
    I tested in order to put on sd GUPDATE:GCD and update xrgn to reload my backup
    Any idea ?
    Last edited by jpnos; 8th February 2013 at 07:50.

  11. #30
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,036
    Rep Power
    601

    Default

    Assuming that you've used the right boot.bin, GARMIN screen means that the bootloader is sill working, and the pre-boot mode should be still available. The only problem is that we don't know how to enter it.

    Quote Originally Posted by jpnos View Post
    The system above for my equipment is for pre-boot for radio system.
    Do I understand you correctly that FUNCTION + EJECT puts the radio system into pre-boot mode?

    Quote Originally Posted by jpnos View Post
    I tested in order to put on sd GUPDATE:GCD and update xrgn to reload my backup
    Any idea ?
    GUPDATE.GCD update and update.txt execution are initiated by the firmware, which is not working right. So both ways are not going to work.

    So, you should find a way to enter pre-boot mode. You could do some googling, or pressing other button combinations (like all combinations of 2 buttons, 3 buttons, etc).
    Also make sure USB drivers are installed on your PC (but as I understand, you've already updated this device through USB, when it was showing "SYSTEM SOFTWARE MISSING", so they are already installed).

    Alexander2010 says that you can't put it into pre-boot mode by pressing buttons on the front panel, and instead you need to disassemble it and connect some pins on the motherboard.
    So if you can't find another way to enter pre-boot mode, then the only way is to disassemble the navi module. If you send here a photo of the motherboard, Alexander2010 will tell you what pins to connect exactly.

    UPD:
    Also I want to explain why pre-boot mode was available when "SYSTEM SOFTWARE MISSING" was show on the screen. It's because the bootloader enters pre-boot mode automatically when the firmware is wrong. In your case the firmware has had wrong loading address and due to this HWID test failed.
    Last edited by kunix; 8th February 2013 at 08:57.

 

 
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.