Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 31
  1. #21
    IGo Moderator Black Wolf's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Near
    Posts
    436
    Rep Power
    353

    Default

    Quote Originally Posted by kunix View Post
    insert it; flash the RGN; post sd:/Garmin/Updater/0870/update.log here.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Just to update you, that notification you can see , good news, your tool detects version on this nuvi 765 now like a 4.50 version, even i think there wasn't good flashing, cause it finished too fast, 15-20 seconds, but at all there is now written info 4.50 firmware installed, cause you toool says "same version is installed, do you want to run same version for flashing" bla bla, so i confirmed, that i want to rerun 4.50 - original, not your patched, but then again stupid message about requested memory ...

    At all, now no "loader loading" message , 1 step of progress , it stays on Garmin Splashing screen, and after 2-3 minutes again message "system software missing", probably cause firmware wasn't flashed ok. We need to discover, with your patched 4.50 to flash it full .

    Quote Originally Posted by lolypop000 View Post
    Remove folder Garmin from your SD and extract rar that kunix send it to you and tri again flashing over SD.

    p.s.
    I create you FW 4.50 with pk_files66 inside.
    Try flash in pre boot.

    ***Hidden content cannot be quoted.***
    i'll try your modified firmware right now, you'll have info in 2-3 minutes, how much usually takes flashing ...

    I told will be fast :

    1. At all, 1st time that 4.50 suceed to flash , in this state, so it seems really there is something with pk_files66 and accepting newer firmwares 3.90 to 4.50 on nuvi 765 !

    So this is progress, now came some idea to me , that maybe kunix trys this, to use this your 4.50 firmware with pk_files66 inside, and to modify it, like 1st 4.50 modified, and then i can try it, cause with your firmware with pk_files66, again message "loader loading" after finished flashing, but with kunix 4.50 patched version this message didn't appear after flashing, by GarminCure3 !
    Last edited by Black Wolf; 1st October 2012 at 23:21.

  2.    Advertissements


  3. #22
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    When you run kunix rgn you only flash boot.bin,fw_all.bin is not inside.
    So the problem is in fw_all.bin

    Try again with empty SD card and add file that kunix send it to you,maybe you can try also with some other SD maybe with this that you use it is something wrong.
    Flash over SD will take about 2min so dont turn off your nuvi.
    You can try also disconect nuvi from PC and add SD inside and turn on your nuvi and waith about 2min.
    Last edited by lolypop000; 1st October 2012 at 23:28.

  4. #23
    IGo Moderator Black Wolf's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Near
    Posts
    436
    Rep Power
    353

    Default

    Really tried with 2 diff SD cards, formatted FAT, but same thing, like nuvi 765 didn't detect SD Cards, with kunix's files ... Whole time after disconnecting nuvi from PC, message on screen is "system software missing", even when SD card is inserted there, so it seems there is no some action with flashing ?

  5. #24
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Try to add kunix file on SD and add SD in nuvi and then flash in preboot with kunix rgn.
    When is finish look in SD if you have some new bin on SD.

  6. #25
    IGo Moderator Black Wolf's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Near
    Posts
    436
    Rep Power
    353

    Default

    Finally your idea was good, 1st time didn't see SD CARD with usb connection, then finally finally it detected , it created .log file and dump file , so i'll post ASAP link, i upload whole folder right now - 5 mb ...

    So i hope you or kunix will have enough informations ... we don't give up ...

    Garmin folder from SD CARD , with .bak .dmp files

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by Black Wolf; 2nd October 2012 at 00:06.

  7. #26
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,035
    Rep Power
    601

    Default

    sucro
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    So you can see yourself that all requests to erase (ergn), read (rrgn), write (xrgn) region 14 give an error. But the interesting thing is that the rrgn command partially succeeds and gives the first 0x1000 bytes of the region, and only then it fails. 14.bak and 14.dmp are equal and they are not equal to 14.bin. So xrgn doesn't change the region contents at all.
    I think it's a hardware issue and we can't cure it with pure software methods.
    Last edited by kunix; 2nd October 2012 at 07:22.

  8. #27
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    With sucro we discover this:

    Code:
    Please Login or Register to see the links

  9. #28
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,035
    Rep Power
    601

    Default

    lolypop000
    I don't understand. Was this log taken from sucro's device?

  10. #29
    IGo Moderator Black Wolf's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Near
    Posts
    436
    Rep Power
    353

    Default

    Yes kunix, i didn't want to spam this thread whole last night, cause i exchanged manny pms with lolypop, he gave me idea to flash with 4.50 firmware, he prepared 4.50 firmware with pk66_files and flashin finally was finished 1st time during this situaton with 765, but again after flashing message "system software is missing", then lolly prepared another firmware with 600 at end of .rgn file's name, and it flashed file very long, about 55 minutes, i hoped that will erase internal memory, to be like a FAT - mass storage recognized, but at all again after this long flashing with GarminCure3, when i wake up this morning, saw message "system software missing", i worked last night on this problematic device to 2 o'clok after midnight , i'm not sure is flashing with modified lolly's firmware finished ok, cause i slept on 50% progress , was so tired, of trying, i'll try it again today, and will inform you!

  11. #30
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    @kunix

    Yes this is from sucro device and only if you first erase reg 48 only the you have Success with writing reg 14.
    I dont know why.
    I found for repair 1xxx on my HDD with 600 at the end of rgn number and add boot.bin from 7x5 but when i read sucro post above,reg48 is not formated.

 

 
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.